Šta je novo?

zamena maskice i displeja?

stefaca

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2005
Poena
320
telefon mi je preziveo 2 svetska rata i jos par manjih borbi pa sam mislio da ga pocastim zamenom displeja i maskice. u ceo proces bih se upustio sam jer nije neka nauka, ali imam jedno pitanje. znam da je displej zalepljen za maskicu pa posto bi meni nova maskica i nov displej bili fizicki odvojeni pri kupovini kako se lepi displej pri sklapanju telefona? da li displej ima na sebi samolepljivi deo ili se mora kupiti ona samolepljivo-obostrana traka? kao ovo sa slike (ima po ebay-u za smesne pare)

1-5mm-50-meters-3M-Black-Double-Sided-Adhesive-Tape-Sticky-for-Cellphone-Phone-LCD-Touch.jpg

anyone? barem neki serviser koji je radio zamene ekrana :)

Koji je telefon u pitanju i kada kazes "displej" pretpostavljam da mislis na staklo/touch screen/prednji deo maske ?
Neka touch-evi imaju lepak(najbolja varijanta), neki ne...dvoslojna traka ti je takodje ok resenje...nalepis traku, odlepis gornji sloj, skalpelom precizno iseces visak i to je to...ova je provereno dobra...
Pozdrav.

xperia arc s je. mislim se da mu zamenim i maskicu i display (i staklo i ekran). nije skupo na ebay-u. ali me je interesovalo jel je to ta traka kojom se lepi display na maskicu u slucaju da display nema tog lepljivog dela na sebi. hvala ti na savetu i linku za proverenu traku :)

Nema na cemu...kod tog modela, ako se ne varam, lepak je na prednjem delu maske, a ne na samom lcd+staklo kompletu...ako kupis original "housing" dobices vec nalepljen lepak pa sve sto treba da uradis je da spustis displej u okvir i lepo pritisnes...
Ako ne dobijes lepak na masci, slobodno koristi dvoslojnu traku, drzace bez problema...takodje, pre nego porucis delove, rasklopi svoj telefon i proveri da li dobijas displej sa identicnim flet kablom kakav je i na tvom kompletu...

proveri da li dobijas displej sa identicnim flet kablom kakav je i na tvom kompletu...

na sta tacno ovde da obratim paznju. znam da je kod mene flat iz 2 dela. jedan je za ekran a drugi za digitajzer koliko znam. ali posto sigurno znas bolje od mene daj savet. bolje da sve proverim pre same kupovine

Uporedi ovaj lcd sa ovim i videces razliku u samim flet kablovima...ogromna je sansa da jedan od ova dva nece raditi kako treba(ili u opste nece raditi sa tvojim telefonom)...

Najbolji nacin da 100% budes siguran je preko oznake na samom lcd-u, ali za to moras da prvo odvojis displej od maske...

na oko imaju razlike. mada mi je onaj prvi sumnjiv. u opisu mu stoji da je za lt15 :) ali hvala na savetu. moracu da obrati paznju na to. nisam o tome ni razmisljao

Obrati paznju, veruj mi :)
Pozdrav...

edit: za prvi stoji "Compatibility:Sony Xperia Arc LT15i | LT18i | X12"

Da se i ja ogrebem za informaciju :)
Napiklo je staklo (touch radi) na Prestigio PAP4044DUO telefonu. Gde se moze kupiti to staklo? I kako ga zameniti?

da se ubacim. gledam sam neki video za zamenu stakla. lik ima neku vakuum presu pa odvoji ekran od stakla. i ja zelim da promenim display samo zbog stakla, ali moram ceo display

A gde bih mogao povoljno da zamenim? Koliko to okvirno kosta?

I gde nabaviti staklo?
Jer ce zvanicni serviseri za to zafovoljstvo traziti skoro pa cenu novog telefona :banghead:

ozbiljniji servisi i poneki solo serviser.
oni ce sami nabaviti staklo, a ti ako nisi u vodama... tesko da ces moci, a da nije negde iz inostranstva. okvirno kosta 30 pa navise eura, u zavisnosti od telefona(stakla su razlicite cene, i zavisi kakvo staklo hoces, da li ide i frejm, koliko je tesko svuci polomljeno staklo(iphone je smrt za to)...).

Dajte onda neku preporuku? Gde da ga nosim/pitam u Beogradu po mogucstvu)?

Za taj tvoj model nemam predstavu kako su mu spojeni staklo i lcd, tako da ni ne znam postupak menjanja istog, ali znam da bi, nazalost(zbog cene), ipak bilo najbolje da ga odneses u ovlasceni servis(mislim da su negde na nbgd-u), posto je gotovo nemoguce naci delove za njih...mada i tu su velike sanse da nemaju deo i da ces morati da sacekas da ga poruce i da stigne kod njih...
Mozes i da probas da zoves servise da vidis da neko slucajno nema neki "mrtav" komad na stanju pa da ti ugrade polovan deo...

Pozdrav svim forumasima :) evo mene posle duzeg vremena ;) puko mi je ceo displej na sonz z3.... pozadina i ikonice se vide ali kad prstom prolazim sve mrtvo zvao sam dr mobil i rekli su mi da je zamena 65 eura. sta vi o tome mislite? znam da nije original jer comtrade mi je trazio 26000 dinara za zameni taca i displeja...pa za te pare cu kupiti novi telefon :) Hvala unapred na odgovorima :)

Pozdrav svim forumasima :) evo mene posle duzeg vremena ;) puko mi je ceo displej na sonz z3.... pozadina i ikonice se vide ali kad prstom prolazim sve mrtvo zvao sam dr mobil i rekli su mi da je zamena 65 eura. sta vi o tome mislite? znam da nije original jer comtrade mi je trazio 26000 dinara za zameni taca i displeja...pa za te pare cu kupiti novi telefon :) Hvala unapred na odgovorima :)

Naruči sa Alija i sam zameni. Drugar ima Z3 ali onaj manji, mini model valjda, poručio iz kine, stiglo, zamenio i sve radi. Jedino što je morao baš tu traku dvoslojnu što je neko spomenuo gore da naruči kako bi displej mogao da zalepi. Cena varira od kineza do kineza :D

Naruči sa Alija i sam zameni. Drugar ima Z3 ali onaj manji, mini model valjda, poručio iz kine, stiglo, zamenio i sve radi. Jedino što je morao baš tu traku dvoslojnu što je neko spomenuo gore da naruči kako bi displej mogao da zalepi. Cena varira od kineza do kineza :D

BTW i ja sam pre dva dana zamenio kompletan displej sa sve lajsnom na S4, izašlo me sve ukupono sa carinom 6k din

Ja sam prilicno nezadovoljan ekranom koji sam kupio preko Alija, navikao sam se na normalan IPS displej (koji sam, jelte, razbio), i kupio sam najskuplji displej od prodavca sa najboljim ocenama - ali sam ipak dobio neki TN koji je OK kad se gleda spreda, ali pod bilo kojim drugim uglom je sav plavicast i nervira me, nikako ne mogu da se naviknem na losiji kvalitet.

Inace, usluga zamene ekrana u servisima je od 2 do 3.000.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno