Šta je novo?

Zamena lasera na misu

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam Logitech VX Rev. kome je danas odjednom prestao da radi laser:S
pa me interesuje dal bi mogao da pasuje laser istih karakteristika od nekog drugog jeftinijeg misonje ako je neko upoznat s time.Jer ovlasceni serviser mi je rekao da garancija ne vazi jer je kupljen u Eurolinku a da je kvar neisplativ za opravku....

npr LS1 ima laser istih karakteristika(sto en znaci da je i isti sto se tice fizickih gabarita i polozaja pinova) kao VXR,pa dal bi mogao kupovinom tog i presadjivanjem lasera da povratim moj VXR u zivot???Pitam da ne bi dzaba bacio 20*******...:mad:

Poslednja izmena:
U sustini, ako je pinout isti, trebalo bi da moze... Laseri za pacove uglavnom rade na istom principu!

I sam znas da u teoriji moze ako su laseri isti. Jedino da pitas te servisere da li su identicni ali mozda ni oni nece znati.

Najgori scenario je da ces baciti 20e, a bilo bi jos gore ako negde vidis nekog super misha na novogodisnjem snizenju :).

U sustini, ako je pinout isti, trebalo bi da moze... Laseri za pacove uglavnom rade na istom principu!
Pa me to i interesuje ,jer po karakteristikama su isti laseri ali to ne znaci da im je i raspored pinova isti,ali valja svajcarci nisu toliko gupi da prave iste lasere drugacijeg rasporeda jer time poskupljuju proces proizvodnje,ali opet s obzirom na cene logitecha ne bi me cudilo d asu razliciti:wall:

I sam znas da u teoriji moze ako su laseri isti. Jedino da pitas te servisere da li su identicni ali mozda ni oni nece znati.

Najgori scenario je da ces baciti 20e, a bilo bi jos gore ako negde vidis nekog super misha na novogodisnjem snizenju :).

Heh serviseri,dovoljno su mi rekli juce kad sam ih zvao da mogu da se slikam posto je mis kupljen u eurolinku:mad:,a kazu kvar ejneisplativ,takod ami ostaje da se sam snadjem,a mis sam dobio od devojke za godisnjicu pa mi je prirastao za srce+*** navioako sam se na njega(trenutno sam na starom kinezu koji ima samo levi desni klik i srol,znaci svaki put klikcem nepostojece dugmice:smash:)

Sto se tice 20e cak i da laser ne odgovara dam taj mis sestricama,ionako im treba novi mis;) a sto se tice novogodisnjeg snizenja ,koliko su napumpali cene a ne spustaju ih kako je pao e,to snizenje nece spustiti cene ni malo,tj ni priblizno na realnu cenu koja je bila i koja bi trebala da bude...

Isčitaj malo ove teme:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=172125&highlight=eurolink
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=168323&highlight=eurolink

P.S. Imaš li pisanu garanciju, i da li je ona eurolinkova ili od uvoznika?
Ako ti je pisana garnacija od uvoznika, hvataj ih za gušu.

Cito sam ja svojevremeno te teme i star je ovakva:kad sam zvao iris koji je uvoznik uputili su me na zvanicnog servisera koji mi je rekao da posto je kupljen u eurolinku da mogu da ga "duvam" ne tim recima vec ja to kazem zargonski,na moje pitanje koliko bi kostala zamena (znaci da platim popravku) rekao je da ej kvar ne isplativ:wall:e sad dal za njih ili za mene ne znam...
I rekao mi je serviser da probam sam da lemilicom prelemim lemove oko lasera jer mozda je nastao ladan lem(posto sam zavrsio elteh skolu) znam da ladan lem em mozes da vidis a em posto se sve to nalazi an istoj plocici sa senzorom koji radi nema veze s vezom ali ajd pokusao sam i to i naravno laser i dalje ne radi.

Na kraju sam izvalio da senzor detektuje svetlost id a se na osnovu prelamanja ulazne svetlosti kursor pomera tako da sad ili cu juriti neku malo jacu diodicu pa da je ugnjezdim na mesto lasera pa da laserski pretvorim u opticki ili cu videti da kaniblaizujem neki laserski za koji utvrdim da ima isti laser i po karakteristikama i po hw izgledu i rasporedu i br. pinova....

Poslednja izmena:
Serviseru usluge popravke proizvoda u garantnom roku plaća uvoznik u tvom slučaju Iris. Tako da njegovo obašnjenje da garnacija ne važi zato što je kupljen u eurolinku pada u vodu. Prodavac tj. eurolink ili neki drugi je samo posrednik između tebe kao kupca i uvoznika kao prodavca. Ja sam imao situaciju mi je crkla komponenta kupljena kod prodavca koji je propao. Otišao sam kod prijatelja koji je umeđuvremenu otvorio šop. U razgovoru mu pomenem da mi je crkla komponenta koja je u garantnom roku ali je prodavac stavio katanac. Na šta se prijatelj samo nasmejao i rekao da donesem komponentu i da će je on poslati u servis. I za 15ak dana dobih novu komponentu.

P.S. Moj ti je predlog da gaziš uvoznika, čak i da mu pripreti inspekcijom ako se pravi lud. Tj. prvo mu lepo objasni šta ti je serviser rekao i da ti znaš da po zakonu servis obezbeđuje uvoznik a ne prodavac.

Serviseru usluge popravke proizvoda u garantnom roku plaća uvoznik u tvom slučaju Iris. Tako da njegovo obašnjenje da garnacija ne važi zato što je kupljen u eurolinku pada u vodu. Prodavac tj. eurolink ili neki drugi je samo posrednik između tebe kao kupca i uvoznika kao prodavca. Ja sam imao situaciju mi je crkla komponenta kupljena kod prodavca koji je propao. Otišao sam kod prijatelja koji je umeđuvremenu otvorio šop. U razgovoru mu pomenem da mi je crkla komponenta koja je u garantnom roku ali je prodavac stavio katanac. Na šta se prijatelj samo nasmejao i rekao da donesem komponentu i da će je on poslati u servis. I za 15ak dana dobih novu komponentu.

P.S. Moj ti je predlog da gaziš uvoznika, čak i da mu pripreti inspekcijom ako se pravi lud. Tj. prvo mu lepo objasni šta ti je serviser rekao i da ti znaš da po zakonu servis obezbeđuje uvoznik a ne prodavac.

Sve si ti upravu,ali ja sam poslusao servisera i sam otvorio mis takod aje garancija sada svakako izgubljena,takod a bi morao da platim popravku,a cak kao sto sam i rekao i njemu d aocu d aplatim on kaze da to ne rade jer nije isplativo.Na kraju sam iz price s burazom koji radi u gigatronu saznao da je to cest problem s logitech-om i d aoni menjaju mis kad je ta vrsta kvara....ali *** sada...

Nazad
Vrh Dno