Šta je novo?

Hardver Zamena kulera

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Od jutros mi se čuje kuler na procesoru. Baš je bučan.
Ja ga povremeno usisam kao i što sam uradio i danas.
Gde preporučujete da zamenim kuler, koji kuler...itd?
Procesor je AMD Athlon X4 845 Quad core 3.50 Ghz

Prilozi

• IMG_20211229_143809.png
    IMG_20211229_143809.png
    315.4 KB · Pregleda: 15
Ako ti brzina ventilatora ne smeta, radi ti posao što se tiče hlađenja, itd... idi na kupujemprodajem i nađi drugi za ~500din maksimum (ima i nekorišćenih za te pare). To liči na AM3 kuler/ventilator, pa tako traži. Može bukvalno ceo kuler sa sve ventilatorom za te novce da se nađe.

Ako hoćeš novo iz radnje/bolje/tiše, ima za 15e novo - Falcon EC-XY412.

E, hvala za info.
Meni bi trebao i neko da mi zameni kulere.
Ja to ne znam.
Savet?
Ako ti brzina ventilatora ne smeta, radi ti posao što se tiče hlađenja, itd... idi na kupujemprodajem i nađi drugi za ~500din maksimum (ima i nekorišćenih za te pare). To liči na AM3 kuler/ventilator, pa tako traži. Može bukvalno ceo kuler sa sve ventilatorom za te novce da se nađe.

Ako hoćeš novo iz radnje/bolje/tiše, ima za 15e novo - Falcon EC-XY412.
Nije problem za taj nov od 15eura.
Samo da mi neko i zameni kulere...

Kuler je sklop ventilatora i rashladnog alu bloka (u tvom slučaju alu bloka). Tebi ne treba ceo kuler, već samo ventilator koji je otišao van ose zbog prašine (brže se pojela osovina ili šta već) i sad tandrče (a da ga očistiš ne može tek tako jer je zaliven i u teoriji nije pravljen da se išta pipa).

Opcije ostaju iste. Ako uzmeš samo ventilator sa istog kulera kao kod tebe (kupujemprodajem varijanta), bukvalno je potrebno da ga prešrafiš umesto tog crvenog i uključiš u ploču na isto mesto gde je bio prethodni uključen. Ta 4 šrafa koja vidiš na uglovima tog crvenog ventilatora, njih odvrneš i tako skineš ventilator. Ako pak uzimaš ceo drugi kuler, onda moraš da skineš taj kuler skroz pa ubaciš drugi. Pride bi ti trebala i termalna pasta. To važi ako menjaš ceo kuler, dok ako menjaš samo ventilator, onda ne mora termalna pasta.

Ko ti može zameniti to ako nećeš ili nisi dovoljno vičan? Obično lokalni servis (ako imaš takav neki u kraju), jer ne vidim odakle si, nisi stavio u profilu.

Ok.
Nisam znao da mogu samo ventilator da zamenim i još tako lako. To cu i da uradim.
Kad gledam na KP, koji ventilator da gledam tj za koje postolje?
Ili samo da gledam za AMD?

Pošto nismo u podforumu "Gde da kupim", ne smem direktno da ti linkujem.

Evo fotografija jednog oglasa npr. da vidiš o čemu pričam. Mada i sam možeš da vidiš ako pogledaš svoj. Kucaj "AM3 kuler" u kp pretragu. Ne možeš da uzmeš bilo šta, osim ako nećeš da menjaš ceo kuler. Ovako, kupi ceo kuler za 500 dinara i uzmi ventilator. :)

128592063_61b84fda7ae639-2994204620161005_184317.jpg

Gledaj da izgleda što lepše i čistije (=manje se koristio). Osim ako ne piše da je nov, onda je mahom nekorišćen.

Ja sam ******.
Tek kad sam otvorio komp, ocistio kuler sa procesora i upalio opet komp, skontao sam da sa čuje ventilator sa napajanja a ne sa procesora 😁

A i mislio sam da promenim napajanje skorije vreme. Skinuo sam sve, ocistio i opet se čuje.
Kako uvek pred novu godinu nešto rikne😁
Hvala svima na pomoći

Vrh Dno