Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Interesuje me koliko dobijam zamenom svoje vec sada stare ali dobre kartice ati4870 Sapphire 1 gb za AMD Radeon R7 260X Sapphire OC 1GB GDDR5...
Interesuje me performance u igrama u full hd rezoluciji?
Poprilicno neuporedivo pošto to nije dx11 graficka karta a uporedjivati ih u samo u dx10 je vec malo teže pošto se testovi igara ne rade više u dx 10 a i naravno moci ceš da igraš neke igre koje na toj karti nisi mogo plus vecina aaa igara ce biti samo dx 11 tako da je vreme da predješ na noviju grafiku.
HD 4870 je kao HD 5770 tj kao 7750 a r7 260x je kao HD 7790 pa je dobitak upravo oko 50 procenta.
Ja sam svojevremeno prešo sa HD 4870 na 5770 jer sam to dobio kao zamenu za pokvarenu HD 4870 i mogu da ti kažem da sam i sa tom 5770 imao stabilniju igru nego li sa starijom kartom tj igre su radile tecnije a frejmaža je bila ista.Onda sam prodao 5770 i kupio GTX 460 koja je nešto malo slabija od 7790 tj više ide ka 7770 i osetio sam razliku i to dosta iako sad ne ispada tako ali se baš oseti.
Jedino je za nove igre problem samo 1 gb memorije a varijante sa 2 gb su osetno skuplje.Naravno moci ces da igraš s tom kartom sve naslove na nekim srednjim podešenjima u kako rece full hd rezoluciji.
Mislim da je preterano reći 50%, realnija cifra je 30-35%.
Kad sam svojevremeno prešao sa 4850 na 5770 pa na 7770, razlika je bila možda najviše 20% (mada sam ja prvenstveno prodao 4850 zbog buke).
Sve bi to trebalo da radi a da neki imaju problema imaju ali je to generalno problem sa svim kartama a ne sa ovom a vezano za vga povezivanje.
Sama karta je u igrama od 50 do 100 procenta brža od 7750 (relativno ista kao i 4870) a uporedjuješ je sa 7790 jer je to ta karta ustvari http://lanoc.org/review/video-cards/6640-sapphire-hd-7790-dual-x?showall=&start=6
Prvo, zamenom dobijaš noviju karticu koja manje troši, ima garanciju i bolju podršku kroz drajvere. Mislim da su to jako bitne stavke. Dobitak u samim performansama je samo plus i trebalo bi da bude oko 50% u full HD rezoluciji.
To sto je i do 50% manje bucna hladnija i ekonomicnija to mi je i najveci dobitak. Ipak je ova moja karta soldno gurala naslove svih ovih godina( u dx9 i dx 10 igama)
Dobices dosta karta je u svom rangu odlicna.
A sto se tice problema sa vga njih nema,nego ljudi ubadaju napamet adapter.
Imas u upustvu lepo objasnjeno,cak i za CRT monitore.
I dobijas adapter uz kartu.
Ma imam ja dva takva adaptera nego citam tako po forumima i neki ljudi imaju problema pa me interesuje da li je to globalni problem ili samo pojedinacni...
Za potrosnju i zagrevanje sam odusevljen sa ovom grafom...potpuno hladna i tiha (30 stepeni u idle a do 50 u full loadu ...crisis ,call of duty prosto lete)u odnosu na staru 4870 gde je bila bucna i dolazilo do 90 stepeni
Sapphire 260x 1gb oc...pa prvo neke igre sam jedino pokrenuo preko ove karte( call od duty i crisis only dx 11) a drugo u svim igrama imam minimum 35-40 fps sto je meni dovoljno...
Pa generalno nemogu da se porede jer ova nova je generalno manji portosac,mnooogo manje se greje i za prosecne igrace koje netraze ultra high podesavanja trenutno best buy
+1
r7 260x veliki pomak u odnosu na moju predhodnu HD 6670.
hladna,hladna da ne poverujes,doduse ja igram na 19 monitoru ali dosad sve ultra bez problema.
Za 15k koliko sam je platio,ja sam prezadovoljan.
Ni na monitoru 22" nema problema na umerenim podesavanjima u najzahtevnijim igrama( mislim high podesavanja) a da ne govorimo na ostalim naslovima da i na negovorimo