Šta je novo?

Zamena kabla na monitoru, koji servis?

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Moja drugarica ima problema sa svojom starom 15'ticom koja menja sliku kako pomerate kabl, ne znam da li se isplati menjati ga, i gde postoji dobar servis monitora, posto nisam siguran da je samo kabl u pitanju ?

U principu mozes da ga odneses u bilo koji bolji TV sevis i zavrsice ti posao.
Monitor - TV - sve ti je to vrlo slicno :)

Pa sad, slično jeste, ali isto nije... Mada bi problem kabla trebalo da da mogu da reše.

Da, :d da skinu VGA kabl sa Ei Nis 72cm tv-a iz 1963 god. :d :d

Poslednja izmena:
Ma ozbiljno, kod nas u firmu kad god dodje monitor na popravku - odmah ga nosimo kod kolege u TV servis kome je to ipak mnogo lakse da zavrsi jer je "izverziran" i do sad ih je sredio bog-te-pita-koliko.
A i ovi moji serviseri kolege - ne bi ti oni uzeli lemilicu u ruke. Popravljaju samo ako ima nesto da se klikce :d

Evo moje iskustvo!
Meni se isto dešava sa kablom i našao sam čoveka koji servisira monitore, ploče, itd.(daje stalno oglas na pcberza oglasi) i kaže 10€ za zamenu kabla i to moram ceo monitor da mu odnesem jer mora da se budži!!! Vise mi se isplati da sam budžim jer popravka sa ovim cimanjem izađe isto kolko i vredi monitor!!!
Mada sam ja već jednom budžio kabal pa me sad mrzi. Mislio sam da on nabavi kabal a ja samo da ga zamenim ali kaže mora monitor da mu se donese i tako sam odustao od toga, neka radi dok radi a onda nov monitor i kraj!!!
Pozdrav :,,:

Radio sam to vise puta. Napravim zenski prikljucak na kucistu (fiksiran na mestu gde je izlazio kabel iz monitora, jer je to jedini deo koji ne ide sa poklopcem kada se skida) i to po meni predstavlja dugotrajnije resenje jer se onda samo menjaju kablovi ako i kad se ostete. Naravno ima posla za jedno poslepodne ali bude bas uradjeno.

Tema jeste stara, ali me zanima kako da resim problem sa rezervnim monitorom koji ne koristim, jer trenutno koristim TFT.
Imam HANSOL 920P, koji ne zelim da bacim jer je ispravan (osim kabla). Ne mogu vise da se mucim sa kablom koji moram da mrdam levo-desno da bih pogodio sve boje.

Gde da nadjem rezervni kabal i kako da ga zamenim, jer kabl ide direktno u monitor. Morao bih da otvaram kuciste monitora?

Opcija 1: Kupis VGA-VGA kabel kao sto imas na LCD monitoru, odseces jedan kraj, otvoris monitor, popises gde je koja zica bila (ne samo po bojama, vec proveris na uticnici) i nacrtas to sve, zalemis zice od tog kabla koji si kupio po toj semi i eto radi

Opcija 2: Kupis VGA-VGA kabel kao sto imas na LCD monitoru, otvoris monitor, popises gde je koja zica bila (ne samo po bojama, vec proveris na uticnici) i nacrtas to sve, na monitor ugradis zenski VGA konektor, taj konektor povezes unutar monitora po semi i kasnije mozes da menjas kabel po zelji.

Ukoliko ti prekida u delu gde je uticnica prema kucistu, mozes odseci taj konektor, kupiti novi i ugraditi ga, tada ne treba da se otvara monitor.

Kupio sam VGA-VGA kabel. Vise mi odgovara ta varijanta da napravim zenski prikljucak na monitoru. Ali gde da nadjem taj zenski konektor? To bih morao da kupim negde ili moze nekako da se zbudzi?

Ja sam onako iz price, posto sam iz ns, kazem idi u Radio Klub u BG pa trazi (ne znam gde se nalazi, niti sam ikad bio).

Nazad
Vrh Dno