Šta je novo?

Zamena iritirajuceg kulera na ploci

Hector Ruiz

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
390
Pozdrav svima imam MSI K8N Sli Platinum plocu i vec duze vreme razmisljam da skinem kuler sa NF4 cipa i zamenim ga nekim tisim. Posto je ovaj na ploci prosto nepodnosljiv :mad: vrti se na nekih ~7500 obrtaja. Razmisljao sam da stavim pasivan Zalman NB-47J ali ne znam da li ce da pase odnosno da li ce smetati grafici. Posto sam cuo da se NF4 dosta greje, a kod mene je masina o.c. 310 magistrala, da li se uopste preporucuje stavljanje pasivca? U sustini stavio bih i neki aktivan samo da nije ovoliko bucan. Zeleo bih da cujem vase savete, sta mi preporucujete da radim.
Unapred hvala svima na pomoci!!!

Stavi slobodno pasivni. I ja sam se premišljao da li će se grejati ili neće, dok me nije totalno
izludelo 5500 rpm asusovog 4cm kulera (A8N-E, NF4Ultra). Taj mali kuler liči na aluminijumski,
ali nije, već je od neke vrste plastike, sramotno je loš. Pretpostavljam da ni MSI nije izdašniji
po tom pitanju. Ja sam stavio pasivnog Cooler Mastera i pastu koja je došla sa njim i nisam se
pokajao, temperatura je čak i niža nego ranije. FSB držim na 277 x 4, dakle slobodno skidaj.:smash:

Ne mogu da verujem, valjda mi je sad uspelo da okačim sliku:wall:

Prilozi

• Resize of Clip_7.gif
    Resize of Clip_7.gif
    67 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena od urednika:
Ma to kod mene nema veze sa zivotom. Kad pogledam u Everestu temperatura ne prelazi 37 stepeni, a kad stavim sondu onda mi pokazuje 40-60 stepeni u zavisnosti od spoljne temperature i opterecjenosti.

Ako i menjas kuler kao sto sam ja radio na mojoj nikad prezaljenoj abit nf7-s, ako ne daj boze budes nosio plocu u servis na reklamaciju obavezno vrati onaj stari fabricki kuler.

Thanks!!! Kupio sam Titan TTC-CUV2AB, kuler je predvidjen za jeftino GPU hladjenje, medjutim savrseno naleze i na NF4 cip. Nadam se da je dobar izbor. Inace kako mogu da ocitam temp. NF4 cipa, uz pomoc EVEREST Ultimate Edition to ne mogu.

Kupio si TT za 8.5€ a ja dovlacim Zalman NF47J za 7€ koji radi isti posao samo u tisini. E to ne razumem.

Verovatno zato sto Zalmana ne dovlacis samo ti,na pcberzi (mali oglasi) taj isti NB47J kosta samo 500 din. a lik ga ima na lageru za razliku od tebe sto ti stize negde 10.11.2006.

Nazad
Vrh Dno