Šta je novo?

Zamena HDD za video nadzor

milan.ns

Poštovan
Učlanjen(a)
24.11.2022
Poena
50
Zdravo, svima. Planiram uskoro da zamenim postojeći HDD od 1TB sa novim HDD kapaciteta 4TB u snimaču za video nadzor marke Hikvision model DS-7104HQHI-K1 (ako su marka i model uopšte bitni). Jasno mi je kako se vrši sama zamena HDD, ali me zanima kako sačuvati postojeće snimke. Da li je dovoljno da se nakon što se izvadi stari HDD isti klonira na novi i da se potom novi HDD ubaci u snimač? Hoće li to funkcionisati?

Mislim da ne. Ako detektuje NVR novi HDD hteće da ga formatira ili ga neće koristiti. Izvezi Ti snimke na USB HDD, ako nemaš pozajmi, pa tek tada probaj zamenu HDD-a.

Hvala. U najgorem slučaju će mi ostati stari HDD i neću ga koristiti cca. pola godine. Neka stoji i tu su snimci ako zatrebaju. Ali ću svakako prvo probati da ga kloniram, pa ću videti da li će NVR prihvatiti tu varijantu.

Ne mozes, kada ubacis novi, moras da uradis inicjalizaciju i formatiranje, a kada vratis stari, ako ti teba da nesto gledas, imaces sve stare podatke, ali pazi na to da se presnimava odma kada stavis, jer radi loop...

Nazad
Vrh Dno