Šta je novo?

Hardver Zamena graficke i procesora

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

DZOSUA

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2013
Poena
285
Ovo mi je sadasnja specifikacija,imate li neki predlog zamene grafe i procesora za nesto jace,a da je isplativo cisto da moze poterati neku noviju igru normalno?
Recimo da grafa ima bar 4 gb,procesor naravno opet neki intelov do nekih 25000-30000 oba?
Ako sam dobro razumeo ova moja maticna podrzava samo do 6. i 7. generacije procesore,jel mozda bolja opcija neka jaca maticna i noviji procesor,ovo pitam cisto ako su cene slicne?

I jos nesto,ako bi prodavao moju grafu i procesor,koliko za oba mogu dobiti?

Prilozi

• IMG_20210307_193436.jpg
    IMG_20210307_193436.jpg
    343.6 KB · Pregleda: 39
Nemam konkretnog primerka, ali bih se ja uvek orijentisao ka Sapphire modelima što se AMD-a tiče, pa guglaj. Ali, cene su zbog majnovanja i cena novih karti sada lude i za stare karte, tako da za te pare možeš da nađeš RX 580 sa 4GB i to je to (polovna, stanje ventilatora upitno). U zavisnosti koje napajanje imaš, morao bi i njega da menjaš (jer jače grafike traže jače i kvalitetnije napajanje), to je minimum još 50e. Procesor da menjaš, možeš na 6700 npr, ali koliko vidim za njega traže 130e (polovan) što je previše jer ostaješ još uvek na toj platformi.

Moje mišljenje - ne diraj ništa osim ako ne naletiš na neku rx 470 ili rx 570 za jeftino (do 120-130e, mada slaba vajda ovih dana za to za ove novce) pa vidi kako te finansije posluže posle toga.

Mnogo je nezgodno vreme za pc gejming poslednjih ihaha meseci. I pre je bilo na granici dobrom delu ljudi (većina hoće "gejming kompijutere do 500 jura") a to sada jednostavno više nije moguće.

Razmisli i o konzoli, pa igraj probrano (menjaj, trejduj i slično) ako finansije ne dozvoljavaju kupovinu svih igara koje želiš.

Vrh Dno