Šta je novo?

Zamena ekrana na S3 mini

darkos

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2003
Poena
679
Pozdrav,

Mojoj drugarici je juče ispao nov s3 mini na pod, i nekako je razbila ekran. Telefon star 7 dana :smash: Ja ga još nisam video, pa ne znam tačno kako izgleda, ali telefon radi - pozivi, sms, surf (pretpostavljam da radi ceo ekran). Razbijen je "kao kad kamenčić udari u šoferku pa ona napukne". Ona bi sad da to zameni sa novim ekranom, ili (vreme prastarih Nokia) - da zameni prednju masku :). Meni se čini da maske kao tavke više ne postoje, i da se sad menja ceo ekran sa digitizerom itd, ali pošto nisam 100% siguran, pišem da proverim. Takođe, da li je cifra od ~100eur realna, toliko su joj tražili u par servisa? (pojma nemam ni koga je zvala, ni kako je došla do njih)

Svi predlozi su dobrodošli!

p.s. moj je bio da koristi telefon takav kakav je, pa neka ga menja opet za godinu dve... predlog nije prošao :)

Ne ispalti se.Telefon koji kosta 170-180e nov,da se da 100e za sevis je glupsot da ne kazem ludost.Ako je ekran koliko toliko u funkiciji(nije ceo razbijen) neka ga koristi tako.Na telefonu se isplati samo menjati baateriju,mikrofn,spikerfon i nista vise.Ja ima dva HTC (one i desire) sa razbijenim ekranim hvataju prasinu u fijoku,ne ispati se ulagati.Ekran se menja sa digitizerom.
Reci ti tvojoj drugarici da je tvoj predlog najbolji e sad ako je toliko luda neka se trosi;)

Na eBay-u se može naći digitizer za s3 mini po ceni od oko 10-15$ ali je zamena malo komplikovanija za neiskusne jer su ekran i digitajzer slepljeni celom površinom. Postoji i skuplja opcija ekran+digitizer sa cenom već od 55$ pa naviše u zavisnosti da li je u paketu i subframe (ram) na kome je ekran i tu je zamena dečija igra, čak se uz neke dobija i alat potreban za zamenu. To je jedino koliko toliko isplativo rešenje ako ne želi da šeta polupan telefon.

Digitajzer je staklo preko ekrana koje reaguje na dodir, a ekran je ispod njega i to su dva dela slepljena u jednu celinu, grejanjem i pažljivim radom se mogu odvojiti bez oštećenja ekrana. Može se nabaviti posebno digitajzer ili u kompletu sa ekranom i ramom LINK

Nazad
Vrh Dno