Šta je novo?

Zamena 2.5" externog diska?

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav, imam externi hard Transcend StoreJet 320GB. Interesuje me kako i da li uopste mogu da izvadim postojeci hard iz njegovog kucista i ubacim neki od recimo 1tb? Kuciste od transcenda mi izgleda dosta kvalitetno, pa mislim da bi mi podaci bili sigurniji nego da ga ubacim u neki plasticni HD enclosure?

Koliko znam na StoreJet enclosure-u postoje šrafovi, tako da možeš da ga otvoriš i isprobaš.
Da li će baš da radi 1 TB niko ne može 100% da ti potvrdi, osim ako neko nije uradio baš ovu operaciju, ali i onda moraš da uzmeš baš taj 1 TB disk, s obzirom da nije 100% sigurno da će neki drugi isto da radi.
Koliko znam, 1 TB StoreJet diskovi su USB3.0, USB2.0 nikad nije napravljen, tako da postoji mogućnost da kontroler u enclosure-u neće moći da vidi 1 TB disk.

Ok, hvala na info.
Sad teh vidih da nisam stavio naslov za temu, ne znam kako naknadno da ga ubacim? Neka moderatori izbrisu temu ili neka ubace bilo kakav naslov, da ne ostane ovako :D

Veći problem je da je na samom hardu i USB konektor. U tom slučaju se pozdravi sa operacijom...

Pride moraš voditi računa i o tome da je većina 2.5" diskova visine 9.5mm, dok su oni od 1TB i veći visine 12.5mm i pitanje je da li će taj od 1TB stati u to kućište.

Vrh Dno