Šta je novo?

Zalman - gde kupiti...

• Začetnik teme Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

deki30

Guest
Zalman program u BG-u - ko, gde, telefon.....

Poz

deki30

Zalmana slabo ima i vec duze vreme nije nista novo stizalo, tako da jedino moze da se nadje ono sto je preostalo iz ranijih tura, pa probaj ovde:
Send Comp 011/32.29.303
Dalmatinska 58/1

Mi cemo uvoziti nesto od Zalman-a. Napisite sta vam je interesantno. pa cemo uvesti zajedno sa ovom nasom posiljkom.

Kuleri za Intela i samo dva modela za AMD (7000A-Cu i 7000A-AlCu), pasivni kuleri za Northbridge za AMD platformu, pasivni hladnjaci za graficku kartu itd. Mojne samo neke fancy kolicine, posto se to malo sporije prodaje.

Ja bih sigurno pasivni NB hladnjak, mozda pastu i najverovatnije hladnjak za graficku (onaj skuplji), a takodje treba uvesti one njihove 8cm i 9cm ventilatore (ove prve u ogromnim kolicinama...) I onda to sve treba proslediti u NS, da ja mogu da kupim |>

da pasivno hladjenje za northbridge, pasivno za graficku...
recimo nesto sto nije do zalman-a ali interesantno je as5 pasta, i recimo napajanje sa pasivnim hladjenjem...

Hladnjake za graficke karte (jezgra i memorije)!!!!!!!!!!!!
Npr. za o/c 5900xt i da ne brinem za temperaturu.

....ja bih verovatno uzeo NB hladnjak /47mm/, FunBracket 123 i jedan 80mm kuler...

poz

deki30

Dajte neke oznake toga sto zelite, da ne moram sad da se poducavam time pod "stare" dane.

Kuleri za AMD su 7000A (ovo A je bitno) Cu i 7000A AlCu.
Hladnjaci za northbridge su NB-47J i NB-32J.
Fan bracketi su FB123 i FB165. Verovatno bi bio interesantan i onaj Fan Mate 1, jeftina a korisna stvarčica. Možda i fan controller (MFC 1 ako se ne varam).
Uglavnom, http://www.zalman.co.kr/english/product/product.htm, sa leve strane imaš spisak svega, pa proberi.

Svaka cast Mikici! Trebalo bi sve "velike" firme da se ugledaju na tebe i da uce od tebe posao!
Btw, uzeo bih sigurno NB47J i hladnjake za memoriju graficke!...
Bilo bi dobro da doneses i pastu Artic Silver AS5.
Pozdrav

Mikica je napisao(la):
Dajte neke oznake toga sto zelite, da ne moram sad da se poducavam time pod "stare" dane.
Prvo donesite do radnje ono o cemu se pricalo da je stiglo pre mesec dana (Hardcano 12), pa cemo onda da pravimo nove planove...

Eee, tako ti je to. Da mi nisi to rekao jos uvek bi stajao u magacinu. Moji to uopste nisu uzeli za prodavnicu. Evo, danas cu poslati.

Mikica je napisao(la):
Eee, tako ti je to. Da mi nisi to rekao jos uvek bi stajao u magacinu. Moji to uopste nisu uzeli za prodavnicu. Evo, danas cu poslati.
Ajd' da vidimo i to cudo...
I jel' imas formiranu cenu za njega?

Cisto da znas, evo ovako je tekao razgovor sa onim deckom sto radi dole na Sajmu:
JA: -"Cao, posto ti je Hardcano 12?" (pitam odma' posto, jer si rekao da je to poruceno, i ustvari vec i stiglo u Piramidu... receno u nekom thread-u par dana ranije)
ON: -"A?!" :d
JA: -"Hardcano 12... koliko kosta?"
ON: -"A sta je to?"
JA: (zacudjen) "Hardcano... ono cudo sto ide u 5.25, meri temperaturu, nekada ima USB i FW prikljucke, zavisno od verzije... nekada je sluzio za hladjenje harda, otud mu i ime...
Trebalo je da vec imas u radnji, rece Mikica da je poruceno i da je STIGLO... trebalo bi da imas i desetku, ali meni treba 12-ica."
ON: -"Ne znam stvarno, nista nije stizalo... cek da proverim... ne, nista nije stiglo. Evo tebi vizitka, pa zovni za koji dan da vidis ima li ga" 😀

Eto, tako bese... otprilike... :d

P.S. Ne smem ni da pomislim sta bi mi tek rekao onaj sto radi kod Vuka... 😀😀

Kolika je cena za Hardcano, posto su desetka a posto je dvanaestica? Ovde se to slabo nabavlja, iako je stvar prilicno korisna.

Hardcano 10 je 29 EUR, a Hardcano 12 je 79 EUR.

KizaLion je napisao(la):
Kolika je cena za Hardcano, posto su desetka a posto je dvanaestica? Ovde se to slabo nabavlja, iako je stvar prilicno korisna.
Evo, Mikica ti je rekao cene... a ja cu nesto drugo: desetka je krsh!
Moje misljenje, naravno.

Ruzno izgleda, i nije ni izbliza funkcionalna kao devetka... ona bre ima 4 potenciometra za stelovanje ventilatora, a desetka samo dva! Jeste da zato nema USB i FW prikljucke, ali nema veze... bitniji su potenciometri, USB prikljucaka bar ima na sve strane.

12-ica, sa druge strane, je zakon... em funkcionalno do bola, em izgleda do bola!!!
Ali skuuuuupo... stvarno skupo. 79 evra?!?!

Ipak, necu je uzimati...

Zar ne možeš 4 potenciometra (+2 prekidača) da dobiješ kod zalmana za 30ak €? 🙂

Vojkan je napisao(la):
Zar ne možeš 4 potenciometra (+2 prekidača) da dobiješ kod zalmana za 30ak €? 🙂
Moze li negde da se nadje taj Zalman od 30ak €? 😉

Pa nije mogao ni hardcano pa si ti zapeo za njega... Da se nadamo da će ga Mikica doneti sada...

Taj zalman meni izgleda JAKO uzasno... Ja sam napravio potenciometar koji je bio lepsi |)
ali sam ipak dovukao enermaxa iz USA sa 6 potenciometara (maaalenih, da mogu da zatvorim vrata na chiefu), sa plavim displeyem, 2 temp meraca i 2 brojaca obrtaja |>

Zna li neko gde bi u NS mogao da se nabavi Zalman ZM-MFC1 ili makar taj hardcano sa 4 potenciometra. Pretresao sam, dok sam mogao, 90% frmi i samo na jednom mestu sam nasao hardcano 10 (koji me iskreno receno ne zanima zbog samo 2 potebciometra)

@Mikica imate li u NS neku prodavnicu ili distributera (ako neces da pravis reklamu moze i na PM) Hvala

Nisam znao za potenciometre, zar je moguce samo dva... gledao sam neki hr casopis skoro, mislim da mu je cena u Hr oko 240 kuna (ali moram da proverim da li je to bila 10-tka ili 12-tica). Ja bar imam 6usb prikljucaka tako da mi 10-ka zapravo i ne treba!

A posteje li neki drugi (ovako izradjeni,fabricki) uredjaji za kontrolu obrtaja fan0ova? Bilo koje firme moze i JNC,ANS,NEO itd... Jedini uslov je da imaju bar 4 potenciometra. I ko ih prodaje.

PS:na Thermaltake-ovom site-u sam video onaj uredaj sa diodicama koje menjaju boje zavisno od jacine kojom se obrce ventilator ima li to negde kod nas da se kupi?

@Vojkan: Ma probao sam na tu adresu ali nemam pojma zasto nece da se otvara cela strana, otvore mi se samo ona kolona sa izborom proizvoda,levo, i zaglavlje i sta god kliknuo samo to mi ostaje nista se drugo ne ucitava pa reko da pitam.

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Pa nije mogao ni hardcano pa si ti zapeo za njega... Da se nadamo da će ga Mikica doneti sada...
Uvek je mogao da se nadje Hardcano 10... za 29 evra. 2 potenciometra, to jeste... ali i LCD i USB i FW, kako vec rekoh - pa kome treba... ali bitno je da ga je uvek bilo. A ne k'o taj fantomski Zalman.

Cak je i devetke bilo... prodavao je simpson svoj, iz TT kucista. Isto je trazio 30 €.
Na kraju krajeva, i ja sam moj razmisljao da prodam... ali sada, kada vidim koja je cena 12-ice, ipak necu.

@CAR
A za koje pare moze da se nadje 9-tka (otprilike)?

bruyoni je napisao(la):
Zna li neko gde bi u NS mogao da se nabavi Zalman ZM-MFC1 ili makar taj hardcano sa 4 potenciometra. Pretresao sam, dok sam mogao, 90% frmi i samo na jednom mestu sam nasao hardcano 10 (koji me iskreno receno ne zanima zbog samo 2 potebciometra)
Mislim da neces nigde naci Hardcano 9... bar ne tako lako. On se dobija u okviru Xaser III kucista, i jedino ako neko hoce da ti ga proda odvojeno, kao sto je simpson svojevremeno uradio.
Ista situacija i sa Zalman-om... bilo nekad, odavno vise nema.

Kizo... 2 potenciometra, provereno. Uostalom, pogledaj sliku:
3109.jpg

KizaLion je napisao(la):
@CAR
A za koje pare moze da se nadje 9-tka (otprilike)?
Nije problem u parama, vec sto NE MOZE tako lako da se nadje...
Kako rekoh, taj Hardcano ide u okviru Xaser kucista. Nisam video da se igde prodavao odvojeno (tj. da se igde KOD NAS prodavao odvojeno).
Samo ako hoce neko da ti proda svoj primerak, neko kome ne treba, ili hoce da ga menja necim drugim (recimo, onim Zalman-om ili 12-icom).

A za cenu, rekoh vec za koliko je simpson svoj prodavao.

CAR je napisao(la):
Nije problem u parama, vec sto NE MOZE tako lako da se nadje...
Kako rekoh, taj Hardcano ide u okviru Xaser kucista. Nisam video da se igde prodavao odvojeno (tj. da se igde KOD NAS prodavao odvojeno).
Samo ako hoce neko da ti proda svoj primerak, neko kome ne treba, ili hoce da ga menja necim drugim (recimo, onim Zalman-om ili 12-icom).

A za cenu, rekoh vec za koliko je simpson svoj prodavao.

Moze bre jos da se nadje :d :d

Nazad
Vrh Dno