Šta je novo?

Zalman Cnps7000AlCu? Gde ima?

douglas

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
604
Gde ima ovo cudo da se nabavi kod nas?
:guitar: :banana: :guitar:

douglas je napisao(la):
Gde ima ovo cudo da se nabavi kod nas?
:guitar: :banana: :guitar:
Bilo u Imtel-u na Novom BGD-u .a nasao sam ga pomocu PC Berze, 33 evra sa 1 g. garancije

ktm je napisao(la):
Bilo u Imtel-u na Novom BGD-u
Bilo, probna serija. Sada uvoze Cooler Master program...

Da budemo precizni, radi se o testu 7000A-Cu, a ne alu-bakar (AlCu) kombinacije, a i ocekivano je Hyper 6 pocistio Zalmana. Btw, sve bi bilo lepo, da nije tako papreno skup.

nesharm je napisao(la):
radi se o testu 7000A-Cu, a ne alu-bakar (AlCu)
Ups... nisam čitao test, učinilo mi se po naslovu da je onaj 'šareni'. :)
Što se tiče cena CMa - saznaćemo u ponedeljak.

Zormi, to je jos bolje, AlCu je jos slabiji, tek bi to bio clean sweep :).

Ja uzeh taj AlCu jer mi je ovaj Cu stvarno pretežak, što je mnogo preko standarda mnogo je.

Ne overklokujem nešto spec al eto. :)

A kakav je to 'standard'?!?

nesharm je napisao(la):
A kakav je to 'standard'?!?

Pa, maksimalna težina za kuler koju intel "dozvoljava". Ta maks. težina se vjerovatno proteže i na one glupave plastike na koje se montira kuler.

Razlika između full Cu i AlCu (po zapadnim testovima) je svega 2-3 stepena, dok je razlika u težini i $ mnogo osetnija, tako da mnogi ljudi preporučuju AlCu varijantu ako se gleda performance/cost.

ZorMi je napisao(la):
Što se tiče cena CMa - saznaćemo u ponedeljak.
Dakle, Cooler Master Hyper6 košta ovde 3600 din sa porezom.

Kada se pogledaju cene, Hyper 6 nema konkurenciju :).

Ima, kada ne zelis da okacis kilo bakra da ti visi postrance na procesoru...

a shta josh moze da tako hladi a da se ne cuje (meni je tisina VEOMA bitna)?

Samo vodeno...
SG, ne cepidlachi :p. Ko da ploca ume da razlikuje 400 ili 1000 grama bakra na sebi?

nesharm je napisao(la):
Ima i vodeno, CM Aquagate Cooling System, mada ne troši vodu ;), ali je oko 160 evra bez poreza. :( Cela instalacija ima 5kg.

Poslednja izmena:
Ma ko cepidlaci? Evo AlCu je negde oko pola kile, a Cu je nesto preko 700gr i za njega vec pisu upozorenja fontom 72px crvenom bojom da se skida kada se racunar pomera, seli i slicno. Kakvo je onda stanje za kuler od cirka kilo? Pa nije specifikacija od 450gr kao maximalna tezina data za dzabe valjda? Ovo je vise od 2x prekoracenje specifikacije (jos ako ploca stoji vertikalno u toweru, dusu dalo). I to ne treba da stoji tako samo za vreme testa, nego 24/7.

Kad smo kod vode, i tu ima kombinacija koje mogu da budu nimalo tihe - sve zavisi koliki je radijator i kakav je fan na njega montiran.

silverglider je napisao(la):
Ma ko cepidlaci? Evo AlCu je negde oko pola kile, a Cu je nesto preko 700gr i za njega vec pisu upozorenja fontom 72px crvenom bojom da se skida kada se racunar pomera, seli i slicno. Kakvo je onda stanje za kuler od cirka kilo? Pa nije specifikacija od 450gr kao maximalna tezina data za dzabe valjda? Ovo je vise od 2x prekoracenje specifikacije (jos ako ploca stoji vertikalno u toweru, dusu dalo). I to ne treba da stoji tako samo za vreme testa, nego 24/7.

Kad smo kod vode, i tu ima kombinacija koje mogu da budu nimalo tihe - sve zavisi koliki je radijator i kakav je fan na njega montiran.

Ej bre nisu ploce bas toliko osetljive (makar Abiti :d )!

Kod mene vise od 1,5 god. stoji jedan 7000Cu , a ako neko svaki cas tumba racunar, to sam ja :D

Ma Boki - ok je preci specifikaciju, ali ne moze se onda prelaziti unedogled. Inace bi i u specifikaciji rekli "do 5 kila" i vozi Mishko. Taj Zalman Cu je opet za cetvrtinu laksi od Hypera6.
Da me neko pogresno ne razume - nemam nista protiv tog kulera, neka ga kaci ko hoce - ja iznosim samo licno misljenje da bih ga stavio jedino u horizontalno desktop kuciste, pa i tada bi gledao da ojacam/poduprem nekako taj deo oko soketa (i pored CM-ovog dodatnog nosaca). Osim toga, takvi kuleri za extremno hladjenje na vazduh polako idu u krajnost ne samo tezinom, nego i gabaritima (i AeroCool High, i Gigabtyeov 3D Cooler i Thermaltakeov Tower, itd), a polako i cenom. U neku doplatu covek moze da pocne da gradi neko tecno hladjenje.

Nazad
Vrh Dno