Šta je novo?

zalman 7700-cu

Za dan, dva, kad se nadje vremena, probacu ga, pa mogu da kazem utiske. Ne verujem da ce biti losi. :d Thanks to Mr Marti. 🙂

Ljudi, gde ima kod nas da se nabave zalman cooleri???
Ja bi da kupim tog zalman-a 7700-cu!!!

Ljudi, gde ima kod nas da se nabave zalman cooleri???
Moram ti reci da ga nema,na zalost.Kod nas ,u 99% ponude ga nema.Da ne pominjem da nisu ni culi za NorthQ.

Nije ga nikada ni bilo u zvanicnoj ponudi koliko ja znam, nema ni uvoznika ni distributera. Stizali su samo ispod ruke. BTW, na gornjem linku i nema 7700-Cu, koji je daleko bolji od 7000B-Cu.

Aca je napisao(la):
Nije ga nikada ni bilo u zvanicnoj ponudi koliko ja znam, nema ni uvoznika ni distributera. Stizali su samo ispod ruke. BTW, na gornjem linku i nema 7700-Cu, koji je daleko bolji od 7000B-Cu.

Cekaj, a oni indijanci iz Telix-a ili (druzina) TNT 🙂

Bilo je pre godinu-dve, jos se vuku po maloprodaji razno-razni Zalmani, a bio je i test ovde na sajtu...

delimir je napisao(la):
Cekaj, a oni indijanci iz Telix-a ili (druzina) TNT 🙂

Bilo je pre godinu-dve, jos se vuku po maloprodaji razno-razni Zalmani, a bio je i test ovde na sajtu...

Pitaj ih jel jos uvek uvoze. :d To su uterali neku kolicinu onda preko Madjarske i nikad vise. Nisu nikakvi zvanicni distributeri nikada bili, koliko ja znam, a mozda i gresim.

undertaker_84 posto vidim da si iz Novog Sada mozda malo da pomognem.Jedina radnja za koju ja znam da prodaje zalman i koju sam video je na spensu na spratu (neznam tacno kako se zove), ali se nalazi pored one opreme za fitnes i bodybilding.Svojevremeno su mi nudili 7000b CU za koji mi je bilo nesto mnogo da platim 3700 din (koliko se secam), tako da i dan danas koristim tt voolcano 7+.

I jos da dodam Aco da nije 7700 mnogo bolji od 7000 tj. svi savetuju da ukoliko vec posedujete 7000 model nebacate uzalud pare za 3cm veci!!!
A da za sve koji ipak odluce da kupe 7700 neka prvo izmere da li imaju bar 2,5 cm izmedju gornje ivice socketa i napajanja inace nece moci da uglave doticni kuler.

Takodje bih bio zahvalan ukoliko bi mi neko sa iskustvom objasnio vredi li menjati gorepomenuti tt za taj zalman 7000b CU.Isplati li se uopste davati toliki novac. (napominjem da sam skoro pazario Intel preskot 3 Ghz koji se bogme poprilicno greje cak i ako nije oc).

Poslednja izmena:
Proday je napisao(la):
Takodje bih bio zahvalan ukoliko bi mi neko sa iskustvom objasnio vredi li menjati gorepomenuti tt za taj zalman 7000b CU.Isplati li se uopste davati toliki novac. (napominjem da sam skoro pazario Intel preskot 3 Ghz koji se bogme poprilicno greje cak i ako nije oc).
Imam TT7+ kuci u Beogradu na TBred-u XP2.4k na low narawno, poznat mi je nivo buke i kvalitet hladjenja. Sada ovde imam Celly@3ghz sa 7000b-cu. Posto se ovaj Celly greje ko lud, Zalman je na oko 1750rpm. Ne cuje se uopste (zatvoreno kuciste), a t=oko 45 u normalnom radu (ofis, net, ostala 2d "zezanja"). U full akciji, ide na oko 51, uz total tisinu.
Ne znam da li sam ti pomogao... ali to otprilike izgleda tako :S:
Znam da Simps i Jaksa takodje imaju 7000b-cu pa mozda i oni da kzu po koju rec iz svog iskustva.

Poslednja izmena:
7000AlCu hladi PIV 2.4C @ 3.3 1.55V na 38C u idle-u, 55C Full load, zatvoreno kućište, Abit IC7. Ne verujem da 7700 hladi puno bolje, jedino je u prednosti zbog nešto niže buke (ako se uopšte može tako nazvati ono što pravi Zalman 7000).

Vidi ime, vise bakra i znatno veci fan i teoretski, a i prakticno moraju bolje da hlade. Sad da li je to 3,4,5 stepeni manje, totalno je nebitno. Svakako da onaj ko ima 7000 nema potrebe da ga menja i to je odlican kuler. Jedino stoji kao cinjenica da posle svih onih turbina i zujalica koje su mi prosle kroz komp za ovaj niz godina, prvi put ne mogu da se naviknem na tisinu. :d Da nema slike na monitoru mislio bi da komp uopste ne radi. :d:d

Aca je napisao(la):
Vidi ime, vise bakra i znatno veci fan i teoretski, a i prakticno moraju bolje da hlade. Sad da li je to 3,4,5 stepeni manje, totalno je nebitno. Svakako da onaj ko ima 7000 nema potrebe da ga menja i to je odlican kuler. Jedino stoji kao cinjenica da posle svih onih turbina i zujalica koje su mi prosle kroz komp za ovaj niz godina, prvi put ne mogu da se naviknem na tisinu. :d Da nema slike na monitoru mislio bi da komp uopste ne radi. :d:d

Komšo, kol'ko (makar orijentaciono) košta taj 7700?

Boga mi dosta

Dosta nego sta, medjutim cena mu je bila 64.9e kad se pojavio, pred samu novu godinu ceo Zalman je pojeftinio podosta tako da je cena 7700 pala na tu visinu, a 7000b-cu je sa 54.9 pao na 45e...
Medjutim tisina nema cenu, to znaju svi oni koji u njoj uzivaju. :smoke:

Poslednja izmena:
Da li je normalno da u idle-u imam 60°C sa ovim:

N'wood 3.0C (default)
Zalman 7000AlCu @2400rpm
IC7
kuciste zatvoreno (midi Chief Matrix), 2x80mm fan pozadi, 1x80mm napred (@7V) i PSU w/2x80mm fana

Trenutno su mi u sobi prozori svi zatvoreni i relativno je toplo. Nije da se kuvam, ali...

Upravo otvorih kuciste i posle 5-6min temp je pala za 1-2°C samo!?

Aca je napisao(la):
Pitaj ih jel jos uvek uvoze. :d To su uterali neku kolicinu onda preko Madjarske i nikad vise. Nisu nikakvi zvanicni distributeri nikada bili, koliko ja znam, a mozda i gresim.

Uvezena je jedna kolicina, ali posto je firma ubrzo dozivela neke deeembele interne promene sve je stopirano i vise nikad nisu valjali. Ako je neko bio skorije vreme u Hellas-u, bio je mislim 5700 okacen kod njih u maloprodaji mesecima, ako ne i par godina, ne bi me cudilo da je jos tamo 😉.

Diablo je napisao(la):
Da li je normalno da u idle-u imam 60°C sa ovim:

N'wood 3.0C (default)
Zalman 7000AlCu @2400rpm
IC7
kuciste zatvoreno (midi Chief Matrix), 2x80mm fan pozadi, 1x80mm napred (@7V) i PSU w/2x80mm fana

Trenutno su mi u sobi prozori svi zatvoreni i relativno je toplo. Nije da se kuvam, ali...

Upravo otvorih kuciste i posle 5-6min temp je pala za 1-2°C samo!?

Nije. Proveri da li dobro kuler leži na procesoru. Koju si pastu upotrebljavao?

Aj' kad su se znalci skupili 🙂, da vas priupitam.

Koliko bi bio tisi Zalman 7000 od TT12 na 2500rpm, na koliko mi sada radi? I koliko bolje bi hladio?

Znam da razlika postoji, ali me zanima da li je bas toliko osetna?

Alexandar je napisao(la):
Nije. Proveri da li dobro kuler leži na procesoru. Koju si pastu upotrebljavao?
Lezi dobro! Sad sam ga cimao i drzi se cvrsto. Ako se ne varam stavio sam onu pastu koja se dobije u pakovanju sa kulerom, dakle Zalmanova. Verujem da je dobra.
Malo ima i prasine na njemu, ali to je samo pri dnu. gde se ti "listovi" spajaju (blize osovini ventilatora). Nije valjda da to toliko moze da smeta? A ako smeta, kako mogu da to ocistim s obzirom da se ventilator ne skida?
Mozda neka vakuum pumpa ili pumpa od bicikla odradi posao, a? 😀

Hvala!!!

Poslednja izmena:
Samo ga izduvaj, BTW ventilator se skida pomoću šrafova sa strane koji ga drže. Preporučio bih ti da skineš kuler, opereš donju stranu kulera i procesor acetonom ili alkoholom, a zatim staviš pastu na sredinu procesora (količina kao 2 zrna pirinča) i pritegneš kuler (usput ga malo rotiraj levo-desno da se pasta fino rasporedi).

Evo kako uvek stavljam pastu:
stavim malo na parce veoma tanke plastike (ili slicno) i u tankom sloju nanesem po celoj povrsini cpu-a (skroz ravnomerno!). Jel' ovo OK? Tako neki bar preporucuju na netu. A vidjao sam i taj nacin koji si ti spomenuo, kao i nacin gde ljudi roknu "pola tube" na sred cpu-a i onda montiraju kuler! 😀

Nazad
Vrh Dno