Šta je novo?

zakucavanje XP-a

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Imam jedan problem sa ovim XP-om. Naime, kada slusam mp3, desi se da se na trenutak zakuca windows, i to u vidu prekida muzike (vrlo kratko seckanje, tipa pola sekunde) i blokiranja misa. Nemam pojma sta bi mogao biti uzrok, ali verujem da bi mogao biti neki od bezbrojnih crva...Trik je u tome da drugi ukucani provode vekove na netu iz windowsa, pa mi vape da resim ovo. Uzgred, instaliran je NAV sa definicijama od 10 sept 2003.

Hm..
Mozda te integrisana zvucna zeza..
Napisi malo vise o problemu..
Da ne secka kad zoves net? Soft modemi to rade...

Nije zvucna sigurno, ona funkcionise normalno. Problem se javlja dok je racunar povezan na net i pusta mp3. Seckanje je do sugavih drajvera za soft modem, i desava se kada pocinje pozivanje. Dakle, sada skidam nove virus definicije, pa da vidim da li ce pronaci nekog crva.

Ono sto me cudi je sledece: danas nije bilo problema!!!?? Nikakva se poruka ne javlja-zanimalo me je da li je nekome windouz pravio slicne zavrzlame..

Uzgred, juce sam instalirao novi slackware 9.1. Medjutim, GCC i dalje puca pri kompajliranju kernela( Segmentation fault), kao sto me je zezao i 9.0. Ovo je problem u hardveru, konkretno u VIA chipsetu...Tako da sam se juce razocarao u amd+via.

Inace, sasvim je normalno da muzika secka kada se kacis na net...

kUdtiHaEX je napisao(la):

da, ali i ne i dok sam na netu, zar ne?

Ne verujem da ce mu prebacivanje modema u drugi slot pomoci (meni nije). Resenje ti je kupovina eksternog modema, mada sam cuo i da nove revizije Agere cipa otklanjaju taj problem sa seckanjem muzike.

Oko seckanja muzike kada modem uspostavlja/prekida vezu, sigurno neće pomoći. Ali možda hoće oko seckanja _dok je modem povezan_. Osim toga, treba voditi računa, i kod eksternih USB modema dosta ih je (jeftinijih) koji imaju soft-modem čipove kao na internim, i koji takođe seckaju pri uspostavljanju i prekidanju veze. Naravno, postoje i modemi kao što su eksterni hardverski US Robotics, ali recimo na mojoj centrali USR modemi rade očajno.

Btw, interesantna stvar je da moj (stariji) Lucent secka u Windowsu, ali zato ne secka pod Linuxom?!?

Kod mene takodje u linuxu modem ne secka pri connect-ovanju. U winu da, ali to je samo zbog loseg drajvera.

Medjutim, jos nemam ideju zasto secka dok sam na netu-da nije mozda zbog cinjenice da mi je u jednom diru 4000 pesama?

Takodje, da li je moguce da imam crva koji norton ne moze da otkrije cak ni sa novim definicijama?

mikis je napisao(la):
Oko seckanja muzike kada modem uspostavlja/prekida vezu, sigurno neće pomoći. Ali možda hoće oko seckanja _dok je modem povezan_. Osim toga, treba voditi računa, i kod eksternih USB modema dosta ih je (jeftinijih) koji imaju soft-modem čipove kao na internim, i koji takođe seckaju pri uspostavljanju i prekidanju veze. Naravno, postoje i modemi kao što su eksterni hardverski US Robotics, ali recimo na mojoj centrali USR modemi rade očajno.

Btw, interesantna stvar je da moj (stariji) Lucent secka u Windowsu, ali zato ne secka pod Linuxom?!?

Razlika je u strukturi izmedju Linuxa i Windowsa i nacinu komunikacije, o tome smo vec pricali, potrazi malo po starijim postovima..

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa predji onda na AMD + nForce 2 😉

Pogledaj Kuzmanovicev napis u novom SK, mislim :whip

petkods je napisao(la):
Medjutim, jos nemam ideju zasto secka dok sam na netu-da nije mozda zbog cinjenice da mi je u jednom diru 4000 pesama?

Takodje, da li je moguce da imam crva koji norton ne moze da otkrije cak ni sa novim definicijama?

Ne verujem da je u pitanju crv, pre će biti da je ovo prvo (pogotovu ako je FAT32 particija). Probaj da prebaciš manje pesama u jedan direktorijum, recimo stotinak, pa vidi da li će ti se isto dešavati.

mikis je napisao(la):
...

Ne verujem da je u pitanju crv, pre će biti da je ovo prvo (pogotovu ako je FAT32 particija). Probaj da prebaciš manje pesama u jedan direktorijum, recimo stotinak, pa vidi da li će ti se isto dešavati.

ntfs je.....

Za seckanje muzike - a sta je sa setovanjima u winampu pod waveOut output. Mozda da se malo tu promeni.

kUdtiHaEX je napisao(la):

malo sutra :beat:

Intel 537 modem isto ne secka kada se kacim ili otkacinjem sa neta🙂)
Samo se cuje konekcija kshshshshshshshsh i preko zvucnika i preko modema 😕
Mora da su drajveri u pitanju

cheers

DirectSound output....probacu i sa drugim outputom, pa cu javti rezultate!

Znam za jedan slucaj, koji nikada nisam uspeo da razresim, ali decko mi je rekao da mu je racunar radi osavrseno,jedino je znao da mu p[ravi probleme kod Mp3 muzike...Ni kod jednog drugog formata nista nije bilo neobicno...Neko mu je rekao da je procesor...Samo je zamenio procesor i sve je bilo OK...Neke stvari nikada necu shvatiti :boom: Nadam se da to nece biti u tvom slucaju, ali...Pozdrav...

da li si probao da ugasis norton i sve propratno sto ide sa njim pa onda da se spojis i pustis muziku

@ aksa:

Znas sta...to sto si napisao je, nazalost, blizu istine. Naime, u Linuxu, u konzoli, kada skrolujem strelicama kroz instalacioni program (pkgtool) desi ze da zasecka na trenutak!!

A to su simptomi vrlo cudni, slozicete se!! Inace, moj cpu je XP 1600+, pa me zanima koji je imao tvoj ortak?

Poz!

Mislim da je u pitajnu bio 1800+, ali nisam siguran (da te ne slazem 😀 ) jer je to bilo pre par meseci...Ako imas mogucnosti , probaj sa drugim procesorom, posebno ako je pod garancijom...
Srecno!!!

Nazad
Vrh Dno