Šta je novo?

Zakucavanje sa nv 8300 pri maximizovanju

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Problem je sledeci:

Kada su efekti na none nema nikakvih problema; ali kada su na normal ili extra bilo sta sto se pokrene maximizovano zakucava masinu,
imam samo malo vremena da ctrl+alt+backspace i to je to.

Drajveri koji zakucavaju su serije 180.xx dok sa 177 i 173 imam samo brljanje po ekranu ali se "normalize"-om vraca na normalu i vidim sadrzaj prozora koji je bio maximizovan.

Linux je Ubuntu 8.10, drajveri su instalirani rucno(pokusao sam preko hwmangera i envy-ja ali rucno instalirani najbrze rade).
Nalazio sam po forumima da ljudi imaju problema sa skrolovanjem ali to meni radi oke, minimizacija i maximizacija radi isto oke; naravno kada se iskljuce efekti.

Napominjem da sve radi kako treba kada je pokrenuto u prozoru cak i kada se uradi fullscreen, compiz isto radi kako treba, flash i slicni nesto ne rade ali to nije bitno.

Treba mi samo da moze linux da radi sa compiz-om i kockom bez da brlja i da mogu normalno da maximizujem prozor jer se nekada neki program sam polkrene u max modu i tad mi komp zakuca.

Imao sam i 8.04 ali nije podrzavao nativni rez za monitor iz potpisa pa sam presao na 8.10.

Compiz je uvek problem. Na 8.10 LTS su koliko se secam 177 driveri sa kojima je i meni bolje radio nego li sa 180. Sada na 9.04 od Alfa 4 izdanja koristim 180 koji rade Ok. Nvidia 6150 integisana. Compiz je pravio problem.

Idemo redom: :)

Probao sam proprietary drajvere i rade kao gore navedeno, jedina razlika izmedju njih i ovhi najnovijih rucno instaliranih je sto ovi zadnji rade brze.

Glxgears nisam pokretao ali jesam neki drugi i tu sve radi kako treba, igre nisam probao ali sve radi oke kada je full screen samo da nije uvecano na maximize.

Sto se tice compiz-a, nije problem u njemu; brlja i kada nemam instalirani compiz, dovoljno je samo da stavim efekte na normal ili extra.

Sada skidam beta 185 pa javljma rez.

Pozzzz

Stavio sam juros 185.19 i popravilo je ono zakucavanje masine ali i dalje se ne vidi sdrzaj maximizovanog prozora (ff npr), kocka radi oke->znaci nema usporenja ali efekti(mystic fire npr) jeste usporeno.

Probacu jos par tweakova pa javljam kolko sam uspeo da sredim situaciju.

Ubuntu 9.04 problem sa maksimizovanim prozorima

Htedoh da otvorim novu temu, ali sad vidim da se useru DarkNijna događala potpuno ista stvar kao i meni, pa da oživim thread.

Grafika je integruša nvidia GF8200, proprietary drajveri 180.XX, instalirani iz repoa. U glxgearsu sve radi kako treba, itd. samo je problem kad maksimiziujem prozor. Prvo mi je zakucavao kad pokušam da otvorim home folder, pa sam mislio da sam zabrljao nešto sa file-sistemom jer sam stavio /home na XFS particiju. Ali, nije to. Dešavalo se i sa drugim programima, a fajlovima u home folderu mogu da pristupim preko terminala. Čak i npr. iz firefoxa mogu da otvorim browse prozor i sl. Ali Places->Computer ili Places->Home Folder, nikako - jer sam ih u jednom momentu maximizovao i tako ga je zapamtio i .... razlupaću ga :crash:

Probao sam i Kubuntu 9.04 sa njim još gore - nakon što sam resize-ovao donji panel (samo taj i ima) zakucavao je čim kliknem bilo šta.

Reza je podešena na 1920X1080, ako je to čemu bitno. Kad zakuca ne pomaže ni restart X-a, ni ništa. A, sećam se da me je Feisty Fawn tako lepo služio... Već se razmišljam da batalim Ubuntu i skinem Open Susu pa šta mi Bog da.

Ako je DarkNinja rešio svoj problem ili neko zna rešenje za isti (ja nisam pronašao) - spasite me bede, ne mogu više da preinstaliram.

Htedoh da otvorim novu temu, ali sad vidim da se useru DarkNijna događala potpuno ista stvar kao i meni, pa da oživim thread.

Grafika je integruša nvidia GF8200, proprietary drajveri 180.XX, instalirani iz repoa. U glxgearsu sve radi kako treba, itd. samo je problem kad maksimiziujem prozor. Prvo mi je zakucavao kad pokušam da otvorim home folder, pa sam mislio da sam zabrljao nešto sa file-sistemom jer sam stavio /home na XFS particiju. Ali, nije to. Dešavalo se i sa drugim programima, a fajlovima u home folderu mogu da pristupim preko terminala. Čak i npr. iz firefoxa mogu da otvorim browse prozor i sl. Ali Places->Computer ili Places->Home Folder, nikako - jer sam ih u jednom momentu maximizovao i tako ga je zapamtio i .... razlupaću ga :crash:

Probao sam i Kubuntu 9.04 sa njim još gore - nakon što sam resize-ovao donji panel (samo taj i ima) zakucavao je čim kliknem bilo šta.

Reza je podešena na 1920X1080, ako je to čemu bitno. Kad zakuca ne pomaže ni restart X-a, ni ništa. A, sećam se da me je Feisty Fawn tako lepo služio... Već se razmišljam da batalim Ubuntu i skinem Open Susu pa šta mi Bog da.

Ako je DarkNinja rešio svoj problem ili neko zna rešenje za isti (ja nisam pronašao) - spasite me bede, ne mogu više da preinstaliram.

Ako ti ne trebaju fancy efekti skljuci Compiz i neces imati problema.
Ako ne mozes bez Compiz-a stavi beta 185.xx drajvere koji su DN-u resili problem.

Već sam isključio efekte i nema problema. Izgleda da sam dramio bez velike potrebe. Problem je znači u nvidia drajverima.

Dakle, iz package managera deinstaliram 180.xx drajvere pa onda u konzoli procedura da instaliram 185.xx?

Mada, kad malo bolje razmislim - i ne treba mi compiz. Sav eye candy koji mi treba imam u xbmc-u. ;)
A, koliko vidim iz njegovog posta, ni DarkNinja nije u potpunosti otklonio probleme novim drajverima.

Ne mora da znaci da ce taj "probem" potrajati. Ja licno sam imao problem sa KDE desktopom tako sto je pucao i zamrzavao se sam od sebe. Problem su bili driveri za graficku 180 mislim. POsle neki updatea koji nemaju blage veze sa driverima za grafiku nikada se vise to niej javljalo,tako da driveri + neki bug sa K desktopom pride moze da ti napravi brljotinu samo tako. Bino je da radi, a Compiz je koliko se secam po defoltu ukljucen u KDE. Ja sam na Gnome bas zbog toga sto mogu lakse da ga prilagodim sebi,mada je to stvar navike.

Nazad
Vrh Dno