Šta je novo?

Zakon o zabrani...

Spils

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2003
Poena
619
iz pouzdanih, veoma pouzdanih, izvora saznao sam da je u planu zakon o zabrani i uklanjanju svih antena i kablova sa krovova novosadskih(pa pretpostavljam i beogradskih) zgrada , radi estetike , a navodno i radi poboljshavanja broja korisnika kablovskih televizija...recimo da se to i desi, ja razmishljam gde bih stavio antenu..stanujem na 5. spratu zgrade od 8 spratova...prozor(moje sobe)gleda na astru a delimichno i na hotbird...ali ima li neko ideju kako prichvrstiti antenu tu da stoji...mislim da je prva prepreka vetar, jer bi antena bochno stojala tako da mislim da bi malo veci nalet vetra nju srushio jer antena ima 120cm prechnik, znachi mora najmanje 1m biti udaljena od zida zgrade..ima li neko ideju?i mozhe li neko da mi objasni kako da stavim dva konvertora na jednu antenu?

Gluplju stvar u zivotu nisam cuo. Ne povecava se broj korisnika kablovske zabranom koriscenja antena, vec poboljsavanjem uslova, spustanjem cene, uvodjenjem novih usluga... Sasvim je moguce da je neciji pakleni um smislio takvu glupost, ali apsolutno je nemoguce da se tako nesto sprovede.

Ako nekome smetaju antene, onda treba ukinuti monopol kablovskih operatera. Po zakonu treba i pretplata da se placa ali to jos ne vazi. Sto je jos interesantnije, svaki vlasnik TV-a sam treba da se prijavu da placa pretplatu. Takodje treba da se plati i pretplata na radio u kolima. Takodje je predvidjeno da RTS ima 2 kanala (3. bi se ukinuo, ne privatizovao, vec ukinuo). Zakon je odavno donesen u Skupstini, objavljen u sluzbenom glasniku ali ocigledno jos nije stupio na snagu.

Da ne govorim o ogranicenju ljudskih sloboda. Sumnjam da su bilo gde u svetu ukinute satelitske antene.

Laza je napisao(la):
Gluplju stvar u zivotu nisam cuo. Ne povecava se broj korisnika kablovske zabranom koriscenja antena, vec poboljsavanjem uslova, spustanjem cene, uvodjenjem novih usluga... Sasvim je moguce da je neciji pakleni um smislio takvu glupost, ali apsolutno je nemoguce da se tako nesto sprovede.

Bas tako!

Laza je napisao(la):
...Zakon je odavno donesen u Skupstini, objavljen u sluzbenom glasniku ali ocigledno jos nije stupio na snagu.

Kada zakon izadje u SG, on i stupi na snagu, ali ovaj ocigledno nije sproveden. Bas cudno za nase prilike! ctp;

...

A ja sam cuo da ces morati da posedujes barem jednu karticu nekog televiziskog kanala, pa takvi supci smisljaju zakone da je to strasno.
Pa sta ako hocu da gledam FTA kanale ,e pa ukoliko hoces da ih gledas moze ali samo preko kablovske.Kret##encine najvece.
A i jos jedna stvar kazu morace da se placaju porezi Telekomu odnosno drzavi ukoliko imate satelitski link.Taj koji je to smisljao nek crkne dabogda ,valjda nece jos dugo ovi max do marta.

E ljudi ne ložite se bez veze, nego idite malo prošetajte parkom, uskoro će zima...

Bane® je napisao(la):
E ljudi ne ložite se bez veze, nego idite malo prošetajte parkom, uskoro će zima...

e ko je tebi dao da budes moderator? Mislim da bi ovi sa benchmarka trebali da razmisle i da ti to ukinu. Ako ne znas da demantujes ili potvrdis ostavi ljude da sami raspravljaju da li su upravu ili ne. i Da li je Laz ili istina.

pozdrav

bluestar je napisao(la):
...
e ko je tebi dao da budes moderator? Mislim da bi ovi sa benchmarka trebali da razmisle i da ti to ukinu. Ako ne znas da demantujes ili potvrdis ostavi ljude da sami raspravljaju da li su upravu ili ne. i Da li je Laz ili istina.
pozdrav

E stvarno ga nalupa...
Ko da je to prva glupost koja se moze cuti? "Iz pouzdanih izvora"!
Takve ideje imaju ama bas svi koji nesto prodaju. A da ce neko doneti takav zakon je naravno moguce, ali imas i onaj postojeci...
Naravno podrazumeva se da ce ti platiti troskove demontaze!

bluestar je napisao(la):
...

pozdrav
Prvo, vi ovde ne raspravljate da li je laž ili istina(to ni ne može da se raspravlja, to se zna ili ne zna), već se primate i to ulički moram da kažem da se žešće primate. Naša zemlja se nalazi u delikatnoj situaciji, a našem narodu ponestaje energije, ovakvo primanje na priče koje se puštaju u čaršiju ti neće ništa pomoći. Ja sam ozbiljan bio kada sam ti rekao da čuvaš živce i da prošetaš malo, trebaće nam... Uostalom, šta će ti uopšte televizor i televizija i onako nema ništa normalno da se vidi. Pusti satelitske antene, nema vajde od njih...

Tu stvar nismo mi izmislili, jer na tom "trulom" zapadu odavno takav vid "zabrane" postoji u nekim urbanim sredinama, ali se odnosi samo na zemaljske TV i radio antene, a ne na satelitske antene iz razloga sto seljacki sistem postavljana antena ko gde i kako stigne, a koji je veoma zastupljen kod nas dovodi do raznoraznih interferencija i problema,a u najmanju ruku unakazuje krovove, medjutim tamo takodje postoji i veliki broj kablovskih operatera koji uz zdravu konkurenciju traze nacin da svojom uslugom i poslovnom politikom zadrze svakog korisnika, pa se za krajnji korisnik mnogo i ne buni sto ne moze da postavi svoju antenu ;), a vecina verovatno i ne zna sta je to antena.....;))

Mogu li ja da pitam nesto? Kakve veze ima tema o zabrani antena sa internetom i sa bench forumom? Ajde satelitske jos i ok, ali radio i tv i ko ce kome uterati vise korisnika? Dajte ljudi izbegavajte off-topic....

A ako se nastavi sa politikom i njenim komentarisanjem - zatvaram topik momentalno.

Laza je napisao(la):
Da ne govorim o ogranicenju ljudskih sloboda. Sumnjam da su bilo gde u svetu ukinute satelitske antene.

Irak/Iran :?

A sta sa antenama za Wifi ?

milanbb je napisao(la):
A sta sa antenama za Wifi ?

Znaci do pocetka sledece nedelje nam je konacno sve gotovo oko toga. Ako se neko nasali da nam pipne krvavo kupljenu opremu na krovu, nekome cu se nahebati mame! :cuss:

pa ovaj mislim da mi josh niko nije odgovorio na pitanje pa modosi brishite topic ovaj slobodno...

Vrh Dno