Judge
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.11.2002
- Poena
- 619
Crni je napisao(la):...
Iako mi i dalje tvoja prica deluje neverovatno (pricam iskljucivo zbog iznosa koji je u pitanju), nije mi bila namera da pokrecem raspravu kojoj nije mesto na ovom forumu. Primere koje sam naveo nisu nekakve rekla-kazala price i decje pricice. U pitanju su sve konkretni slucajevi sa konkretnim ljudima iz skorije proslosti, a sto se EPS-a tice tu sam veoma dobro upucen i mnoge informacije znam direktno, sto bi se reklo iz svoje ruke
Nego, da batalimo prepucavanje oko toga, jer je poenta nesto drugo.
A sta moze da bude dokaz da ti je neko ukrao sate, ako ne logovi, IP adrese i u ovom slucaju najvaznije CID ?!
Da nemas mozda neke svedoke ili satelitske snimke ?!
Malo sam planuo kad sam procitao odgovor, ali ako vec imas neoborive dokaze zasto neces da ih izneses, jer bi ovo mogla da bude za jedne veoma poucna prica da ako su se time bavili to vise ne rade, a drugima da znaju kako da se bore protiv toga ?
Da me ne shvatis pogresno, apsolutno se slazem s tobom i sa Silverom da makar bio i 1 din. u pitanju to je kriminal koji se treba kazniti kao i svaki drugi, ali ajde da malo okrenemo pricu: koji je to mehanizam koji mene kao korisnika stiti da se ja ne nadjem u nekom log-u kao pocinilac necega sto nisam uradio ?
Pretpostavimo da se neko ulogovao sa mojim nalogom, a sa stare je centrale i napravi neku mega havariju - ne mozes da udjes u trag telefonu jer centrala ne podrzava CID i logicno, pregledom log-ova dolazis do mene koji nemam veze s tim...
Ne pada mi na pamet da branim one koji se bave nedozvoljenim radnjama, ali sta da rade neiskusni korisnici koji i te kako mogu da se iz neznanja nadju u nebranom grozdju...
Ja shvatam i tvoju dobronamernost i ljubopitljivost ali ti moraš shvatiti da postoje "interesi postupka" ili, jednostavnije rečeno, ne otkrivaš adute do zatvaranja "ruke" upravo zbog onih koji bi da znaju "kako da se bore protiv toga".
Opaska u vezi progona nevinih ljudi ne stoji i zalazi u profesionalnost onih koji će primenjivati nove članove zakona i to ne u tehničkom već u pravnom smislu.
Takođe, u vezi "81 dinara" da pojasnim da nisam rekao da će to lice sigurno dobiti zatvor, već da je uložena žalba na novčanu kaznu a da će drugostepeni organ, tj. Okružni sud doneti oduku da li će prvostepenu presudu potvrditi i odbiti žalbu ili će preinačiti kaznu u strožiju.