Šta je novo?

zakon o pirateriji!!!

MCSE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
309
...razmisljam i jos uvek ne mogu da nadjem pravi odgovor u vezi piraterije...
Ovako, ako se na Internetu moze naci od "igle do lokomotive" sto se tice software-a i niko nikog ne juri i svi sajtovi i dalje postoje i sve ih vise, pa kako to da neko uzme i donese zakon da je piraterija kaznjiva???
Sta cemo raditi sa onima koji drze sajtove i svaki dan azuriraju download sekciju???

Na Paypal, pa donate. :D :eyebrows:

a zasto tebi toliko smeta piraterija?

Mislim da ne bih trebas ista da komentarisem povodom piraterije ali ipak.

Neko ko vise od 7 godina radi ilegalno zasigurno bi rekao da bi mi bez te
cuvene piraterije nikada ne bi bili ovako obrazovani i lako snalazljivi u
bilo kojem softverskom paketu. Ne pitate se zasto mi nekad znamo
mnogo vise od nekih tamo preko. Recimo u programiranju, CAD-u ili slicno?

To je zato sto oni prvo mora dobro da plate da bi imali pa te onda volja za
ucenjem dok mi ovde imamo toga svaku reviziju da se po ceo dan gadjamo.

Treba to postovati a ne toliko osudjivati. Gde je zabranjeno ok, gde nije cepaj.

No further comments ...

Poslednja izmena:
Neko ko vise od 7 godina radi ilegalno zasigurno bi rekao da bi mi bez te cuvene piraterije nikada ne bi bili ovako obrazovani i lako snalazljivi u bilo kojem softverskom paketu. Ne pitate se zasto mi nekad znamo mnogo vise od nekih tamo preko. Recimo u programiranju, CAD-u ili slicno? To je zato sto oni prvo mora dobro da plate da bi imali pa te onda volja za ucenjem dok mi ovde imamo toga svaku reviziju da se po ceo dan gadjamo. Treba to postovati a ne toliko osudjivati. Gde je zabranjeno ok, gde nije cepaj. No further comments ...

Potpuno podržavam!

Kostolomac.TK je napisao(la):
Mislim da ne bih trebas ista da komentarisem povodom piraterije ali ipak.

Neko ko vise od 7 godina radi ilegalno zasigurno bi rekao da bi mi bez te
cuvene piraterije nikada ne bi bili ovako obrazovani i lako snalazljivi u
bilo kojem softverskom paketu. Ne pitate se zasto mi nekad znamo
mnogo vise od nekih tamo preko. Recimo u programiranju, CAD-u ili slicno?

To je zato sto oni prvo mora dobro da plate da bi imali pa te onda volja za
ucenjem dok mi ovde imamo toga svaku reviziju da se po ceo dan gadjamo.

Treba to postovati a ne toliko osudjivati. Gde je zabranjeno ok, gde nije cepaj.

No further comments ...
Sta da plate?
Pa mi skidamo sa njihovih servera sve te stvari.Znachi oni su tu uvek u prednosti em imaju brzi link ,em poznaju jezik.Ne kapiram sta to mi vise znamo od ostalih mozda se vishe kurchimo od drugih ali da smo upuceniji od njih ,nismo. Gde si video neku nashu Igru ili aplikaciju da je prosla u svetu? Nema.
Znachi ,glupi smo ko noc bitno nam je samo da u kompu imamo instaliran najnoviji softver a to shto nam netreba ili nemamo pojma da ga koristimo nije bitno. Onaj kome je neki softver alat sigurno nece kupiti piratski.Frku dizu lelemudi koji od dosade nemaju sta da rade pa dnevno instaliraju brdo kojekakvih programa iz kojih kad ih startuju jedva znaju da izadju.Posle toga po oglasima jure baje da im reinstaliraju Windows za 10 eura
:D

Glas razuma iz daljine sa povecom dozom sustaina ti govori...
Koristi Quote junache ! ;)

ZverBre je napisao(la):
Sta da plate?
Pa mi skidamo sa njihovih servera sve te stvari.Znachi oni su tu uvek u prednosti em imaju brzi link ,em poznaju jezik.Ne kapiram sta to mi vise znamo od ostalih mozda se vishe kurchimo od drugih ali da smo upuceniji od njih ,nismo. Gde si video neku nashu Igru ili aplikaciju da je prosla u svetu? Nema.
Znachi ,glupi smo ko noc bitno nam je samo da u kompu imamo instaliran najnoviji softver a to shto nam netreba ili nemamo pojma da ga koristimo nije bitno. Onaj kome je neki softver alat sigurno nece kupiti piratski.Frku dizu lelemudi koji od dosade nemaju sta da rade pa dnevno instaliraju brdo kojekakvih programa iz kojih kad ih startuju jedva znaju da izadju.Posle toga po oglasima jure baje da im reinstaliraju Windows za 10 eura
:D

Skidamo od njih??? Mislim sve sto skidas preko neta nekih 99% wareza ide
preko koneskih servera, veruj mi kinezi nisu svi. Jako jako ali jako tesko ces
skidati nesto preko bilo koje drzave i zato ne moras da pricas globalno.

Nasu igru ili program neces skroo da vidis iz razloga sto smo mi lenji i
bezobrazni te bi da odmah naplatimo sve odjednom. Hrvati su ulozili toliki
trud u Serious Sam ali su ga prodavali tako pristupacno da su svi kupovali
nek i stoji ako nije dobra igra. Ali na kraju ispade super igra.

Ne mozes da poredis strance sa celog sveta od koji 80% nikada nece ni videti
Autocad 2006 bar jos par godina sa kinezima koji to svima dopustaju da skinu.

U globalu stranci, zaglave dobru robiju zbog piraterije. Iz iskustva kazem.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Skidamo od njih??? Mislim sve sto skidas preko neta nekih 99% wareza ide
preko koneskih servera, veruj mi kinezi nisu svi. Jako jako ali jako tesko ces
skidati nesto preko bilo koje drzave i zato ne moras da pricas globalno.

Nasu igru ili program neces skroo da vidis iz razloga sto smo mi lenji i
bezobrazni te bi da odmah naplatimo sve odjednom. Hrvati su ulozili toliki
trud u Serious Sam ali su ga prodavali tako pristupacno da su svi kupovali
nek i stoji ako nije dobra igra. Ali na kraju ispade super igra.

Ne mozes da poredis strance sa celog sveta od koji 80% nikada nece ni videti
Autocad 2006 bar jos par godina sa kinezima koji to svima dopustaju da skinu.

U globalu stranci, zaglave dobru robiju zbog piraterije. Iz iskustva kazem.

www.newshosting.com
www.giganews.com
sve Kinez do Kineza :)

Bill Hauptman (vlasnik jednog od servera) uredno placa Americkoj drzavi porez na pruzanje svojih usluga.Do sada protiv njega nije podneta ni jedna tuzba.Ako si posetio jedan od ovih sajtova na njima jasno pishe da oni nisu odgovorni za bilo kakvu shtetu nanetu skidanjem sadrzaja njihovih servera.
E sad ako hoces da zaradis neku kintu na brzaka pa skinuti materijal narezes i prodajes po coskovima nasheg najveceg bulevara, onda sebe stavljas u delikatnu situaciju i izlazes se opasnosti da te pozornik Sredoje iz 29-tog optuzi za nelegalnu prodaju DivXa ( za njih je sve sto nije DVD ,DivX izraz CD im je stran). Kineski sajtovi koje pominjes su alternativa ljudima koji jure crack
ili neki sitniji programchic.Nikako ih nebih preporuchio jer pri samom pristupu
pazarish nekog kosookog trojanca.Skidanje wareza nije nelegalno.Nelegalno je reklamiranje sajtova odkakle skidati warez i koristiti isti.Da nebude zabune ova dva sajta koja sam naveo su 100% legalna.
Pozdrav zemo! ;)

MCSE je napisao(la):
...razmisljam i jos uvek ne mogu da nadjem pravi odgovor u vezi piraterije...
Ovako, ako se na Internetu moze naci od "igle do lokomotive" sto se tice software-a i niko nikog ne juri i svi sajtovi i dalje postoje i sve ih vise, pa kako to da neko uzme i donese zakon da je piraterija kaznjiva???
Sta cemo raditi sa onima koji drze sajtove i svaki dan azuriraju download sekciju???

Uskoro se u Srbiji formira Cyber policija koja ce se time pozabaviti :banana:

Da, da, od ove godine uvode u Kamenici i latinicu u nastavni plan...

Nema to veze sa kamenicom, sve će obavljati nekoliko ljudi iz 29-og koji će prikupljati podatke (dokaze) po net-u, u saradnji sa ostalim ekipama (interventnim najverovatnije) će hapsiti a pravosuđe će biti u mogućnost, zahvaljujući novim zakonima, da osudi na pristojnu kaznu...
Bila je skoro neka emisija na RTS1, pre nekoliko danan, pre-podne, šteta što sam se uključio pred kraj... Nadam se da će biti reprize...

I sta ? onda ce pandur Sredoje da dobije Visu za USA i otici ce u New York u 7. aveniju da uhapasi Billa Hauptmana. :) :) :)

SuperStarr je napisao(la):
Nema to veze sa kamenicom, sve će obavljati nekoliko ljudi iz 29-og koji će prikupljati podatke (dokaze) po net-u, u saradnji sa ostalim ekipama (interventnim najverovatnije) će hapsiti a pravosuđe će biti u mogućnost, zahvaljujući novim zakonima, da osudi na pristojnu kaznu...
Znaci, od sad razmene samo sa poznatim likovima :)

Jok, doci ce guverner Svarceneger, Stalone, Mel Gibson i Brus Vilis na buvljak da apse tebe!
PredatorBre, part 3

:d

Poslednja izmena:
freehand je napisao(la):
Jok, doci ce guverner Svarceneger, Stalone, Mel Gibson i Brus Vilis na buvljak da apse tebe!
PredatorBre, part 3

:d
Sta ima mene da hapse?
Za svu robu koju valjam imam racchun\otpremnicu, fiskalnu kasu i 100 eura u dzepu u sluchaju da me startuje inspekcija :D

ZverBre je napisao(la):
Sta ima mene da hapse?
Za svu robu koju valjam imam racchun\otpremnicu, fiskalnu kasu i 100 eura u dzepu u sluchaju da me startuje inspekcija :D

E to poslednje kada im das, ovo ostalo ih i ne zanima:)

eventualno racun da izduvaju nos

ne smeju da izduvaju nos u racun, moraju da ga cuvaju 20m u krugu objekta... :d

Sto se tice сајбер полиције , mogu komotno da krenu redom, od svojih sopstvenih racunara pa preko racunara od sefa stanice (kladim se da ima krekovan kyodai) pa od svih pandura iz stanice koji imaju komp, kad njih kazne i osude onda mogu da krenu da maltretiraju i narod, to bi jedino bilo fer ;) Zaboravih, pre naroda treba da posete kuce nasih eminentnih "politicara" koji se toliko zalazu za pravdu i borbu protiv piraterije. Ja bi prvo uleteo u onu Zivkovicevu agenciju i pregledao one njegove racunare...a licno sam se u stabu DS-a (gde sam bio u nekoliko navrata) uverio da koriste ilegalan WinXP i jos sto sta (office, Zone Alarm itd. itd.)

gx-x je napisao(la):

Sto se tice сајбер полиције , mogu komotno da krenu redom, od svojih sopstvenih racunara pa preko racunara od sefa stanice (kladim se da ima krekovan kyodai) pa od svih pandura iz stanice koji imaju komp, kad njih kazne i osude onda mogu da krenu da maltretiraju i narod, to bi jedino bilo fer ;) Zaboravih, pre naroda treba da posete kuce nasih eminentnih "politicara" koji se toliko zalazu za pravdu i borbu protiv piraterije. Ja bi prvo uleteo u onu Zivkovicevu agenciju i pregledao one njegove racunare...a licno sam se u stabu DS-a (gde sam bio u nekoliko navrata) uverio da koriste ilegalan WinXP i jos sto sta (office, Zone Alarm itd. itd.)
Ma jok... ima da te ubede da ti se ucinilo
:eyebrows:

gx-x je napisao(la):

Prodaj pricu Kuriru. ;)

gx-x je napisao(la):

Možda i krenu od sebe ako procene da će trošak nadoknaditi kaznama... ;)
A i ti kao da ne znaš, uvek prvo strada narod (oni koji nemaju veze)...
Meni samo nije jasno kako ima i dalje oglasa (u Halo Oglasima) "Najnovije igre, DiVX-evi, DVD-evi..." ili "Reinstalacija sistema, najnoviji Office..." ako se toliko radi na suzbijanju piraterije? ,)

ahhh.....nece oni nikada krenuti od sebe (vec nisu), a kad strada narod onda ce prestati da se bave time i kraj. Na sebe nikada nece dici ruku... "protekcija" je cudo...

Vrh Dno