Šta je novo?

Zakljucavanje , Sifrovanje programa kompa..

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Posedujem Windows 7 Ultimate i interesuje me da li postoji neka opcija ili neki program koji nudi mogucnost sifre u ovim slucajevima..

Potrebno mi da se ukuca sifra kada se gasi ili restartuje komp na dugme ..
I sifra za paljenje ili gasenje nekog programa .. Nesto slicno kako je to reseno na linux-u.

Za lozinku prilikom paljenja ili restartovanja racunara apsolutno nema nikakvih problema, jednostavno mozes dodeliti lozinku user-u koj koristis iz Control Panela - User Accounts - Create Your Password, svaki put kada se sistem bude podigao bice zatrazena lozinka i to je to. E sad sto se samih programa tice istima se moze dozvoliti/zabraniti koriscenje na odredjenom user-u ali da se trazi lozinka pri pokretanju istog to vec ne bih znao da ti kazhem.

Ja nisam znao da moze da se stavi sifra za kasenje racunara u samom windowsu .. Ali burlam i nema te opcije , ima samo opcija koja trazi sifru prilikom pokretanja racunara .. ali to mi nije potrebno posto je racunar uplajen 24/7 nego me interesuje kako da stavim da ne moze da se ugasi ..

Aham ok, lose sam procitao tvoj prvi post, kontao sam da ti za novu sesiju na racunaru treba lozinka, moja greska, nazalost u ovom slucaju opet nemam resenje za tvoj problem, valjda ce se javiti neko iskusniji po tom pitanju.

Napravis novi account i imas Parental Control opciju gde odredjujes sta taj user moze da radi.
A za gasenje kompa ne znam...

Pa neće to smeti raditi dok ne unese ispravnu šifru za gašenje.. lepo će mu to pisati na papiru zalepljenom na kućištu.. :)

Hahahhahahahahhaaaa! Joj, kako me nasmeja covek... :)

Odes u Local Security Policy->Local Policies->User Rights Assignment-> SHUT DOWN THE SYSTEM i tamo podesis koji korisnik sme da gasi racunar. (Dupli klik na tu stavku i samo izbacis korisnika ili grupu kojoj zelis da onemogucis gasenje).

Vrh Dno