Šta je novo?

Zakljucavanje foldera(fajlova)

amdpower

...on thin ice...
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poena
325
Postoji neki program koji zaklucava foldere i da po reinstalaciji sistema bude zakljucan i da ga samo on moze otkljucati sifrom koju ja postavim?

Mozda da sakrijes samo taj folder, za slucaj da ostali korisnici tog racunara, nisu bas pismeni.

ima i varijanta koja pravi zakljucan folder na flash memoriji, instalira se delimicno na flash, pa se na svakom racunaru, uz sifru, moze pristupiti fajlovima. Wondershare USB Drive Encrypt, ali je mana ovog programa sto podaci mogu da se obrisu, tj. taj zakljucani folder moze da se obrise bez pristupne sifre, na bilo kom racunaru.

Ko ima fizicki pristup moze kad hoce da "obrise" ceo disk tako sto ga unisti :) Zato, nemojte ni pokusavati ovo kod kuce :D

Ko ima fizicki pristup moze kad hoce da "obrise" ceo disk tako sto ga unisti :) Zato, nemojte ni pokusavati ovo kod kuce :D

haha:) vaistinu:)
ma ne, nego ima stvari koje ne bi svi trebali da vide... a kad je neko prisutan, ne mozes svo vreme da ga kontrolise. a ljudi su po prirodi njuskala...

Tvoj kucni disk je jedno, das im limited pristup, i mozes sve da kontrolises (sto vise zelis da kontrolises, vise moras da se smaras da podesavas to)
Ali flash? Tome svako ima fizicki pristup.... mislim .... tu je bitno da li neko vidi podatke a ne da li moze da ih obrise ;)

Ajde da ne otvaram novu temu, u pitanju je Backup folder koji hocu da rar-ujem pod sifrom. Kako da to uradim a da trazi sifru prilikom dvoklika na arhivu? Probao sam klasicno dodavanje sifre u WinRAR-u ali mogu da otvorim arhivu i pregledam spisak fajlova...

Add to archive... -> Advanced -> Set password... -> Encrypt file names

Ajde da ne otvaram novu temu, u pitanju je Backup folder koji hocu da rar-ujem pod sifrom. Kako da to uradim a da trazi sifru prilikom dvoklika na arhivu? Probao sam klasicno dodavanje sifre u WinRAR-u ali mogu da otvorim arhivu i pregledam spisak fajlova...

Tako sam ja jednom hteo da sacuvam i sakrijem podatke i to sam toliko dobro uradio da ni sam vise ne mogu da im pristupim jer sam zaboravio sifru. Zipovao, podelio u 100 delova i stavio najjacu enkripciju i lansirao medj oblake (Skydrive). Sad mogu da se slikam sa tim podacima, ni CIA ih ne bi povratila za mesec dana. Tako da, nije to toliko dobra ideja.

Najlakse ti je da podelis to u dva rar-a, tako nedje moci da vide sta je unutra. Ili da smestis folder u rar, a u folderu fajlove. Ne bi trebalo da mogu da vide sadrzaj foldera bez sifre.

http://www.newsoftwares.net/folderlock/

Ne radi 'LOCK' vec samo HIDE, skrivanje na prvi pogled, ako zelis da ga vidis mozes ga videti na drugi nacin bez Folder Lock-a. Ili pokrenuti nesto sto si HIDE (jer lock ne postoji).

Naizgled lep program, jednostavan, ali ne efikasan, nazalost.

K'o i sto rece;

Mozda da sakrijes samo taj folder, za slucaj da ostali korisnici tog racunara, nisu bas pismeni.

Ali to se moze uraditi i bez Folder Lock-a.

Poslednja izmena:
http://www.newsoftwares.net/folderlock/

Ne radi 'LOCK' vec samo HIDE, skrivanje na prvi pogled, ako zelis da ga vidis mozes ga videti na drugi nacin bez Folder Lock-a. Ili pokrenuti nesto sto si HIDE (jer lock ne postoji).

Naizgled lep program, jednostavan, ali ne efikasan, nazalost.

K'o i sto rece;

Ali to se moze uraditi i bez Folder Lock-a.

folder lock radi enkripciju, ili sakrivanje, koje ostaje aktivno i nakon nestajanja programa iz bilo kojeg razloga.
informisi se, pre nego sto kazes.

ali i dalje ne vidim da je to razlog za podizanje teme iz mrtvih.

Vrh Dno