Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Desni Klik My Computer > Manage > Local Users and Groups > Users > Desni Klik na GUEST account > Set Password... > Proceed > Ukucas sifru 2 puta. Sledeći put kada ti neko pokuša da uđe na tvoj komp preko LAN-a, windows će tražiti Username i Password. Tu treba da ukuca username Guest (ako nije prethodno ukucan) i Guest password. Nemoj da se plašiš ako u User Accounts će ti se pojaviti Guest account - tako je kod svih kada se stavi šifra za Guest, mislim da može nekako preko registry-ja da se ukloni 😉
Meni u stvari treba nesto da zakljuca konekciju za wireles net ali samo nju. U smislu da neko ne moze fizicki da startuje net sa mog kompa a ne preko mreze moze li to nekako bez novog account-a.
ajde ti to nama malo detaljnije napisi sta ti treba , lan je zicna mreza a ne wireless . dali sherujes net sat tog wireless na lan ? ... dali hoces da zakljucas net samo kad ti nisi tu , ili ?
Da zelim da zakljucam konekciju kada ja nisam tu u smislu da niko ne moze da koristi net kada mene nema. Bezicni net koristim sa eksterne antene a on se startuje preko LAN-a, dakle kako onemoguciti nekog da koristi net kada ja nisam tu. Dorry-Hvala!
Lucidno i dubokoumno resenje nema sta ali ja sam mislio na nesto suptilnije tipa <Zakljucati> jel to moze ikako ili je jedino ovo solomonsko resenje moguce.
ceka, opet nisi bio skroz jasan , znaci kad nisi tamo , mogu da ti koriste racunar , i ti to i zelis , ali ne zelis da idu na net ? ako ne zelis da idu na net , jel koristis neki pppoe protokol , i dali imas lozinku kod provajdera ?
Da budem jasniji nemam iskustva oko mreza i lan-a ali stvari stoje ovako znaci vezan sam za provajdera preko externe antene i acces pointa nemam lozinku kod provajdera a net pokrecem klikom na Lan ikonicu i tako se kacim na netopcije koje su ponudjene su Disable- Status-Repair.Od skora sam na ovom netu i sva podesenja su mi uradili momci kada su instalirali opremu , napominujem da ja ne baratam ovom materijom jos uvek.
e pa onda najlaksi nacin da iskljucis net je da kliknes na opciju disable , a kad ti treba enable . to pod uslovom da ti acess point nije vezan za mrezu preko switch-a , nego samo na tvoj racunar . Ako neces da se vidi ikonica (za mrezu) u tray-u iskljuci je : control panel - network and dial up connections - desni klik na konekciju pa properties - show icon on taskbar
Siki Hvala brate na trudu ali ovo sto si rekao je ok i ja znam da je to tako izvodljivo ali misli da se nismo razumeli i pred ovoga mene zanima moze li se konfigurisati ova konekcija kao dial up (znas ono kao lozinka za pass) ili na neki drugi nacin zastititi pristup netu (da postavim pass kada recimo kliknem na LAN ikonicu u Start-connect to - Lan da bude zakljucano) Hvala jos jednom!
A da samo promenis neko podesavanje za tu konekciju,
npr pogresan ip ili dns ili sta vec i da mreza
ne funkcionise dok se ti ne vratis i to ispravis?
(naravno samo pod pretpostavkom
da oni ne znaju to sami da isprave)
Tako nesto mi zaista nije palo na pamet mada imao sam na umu neko teh. resenje a ne stap i kanap a bojim se da mi drugo nesto ne cackaju pokusavajuci da se zakace a znas kako kada je nesto zakljucano treba kljuc i tu je kraj price sa druge strane ovo resenje nudi mogucnost istrazivackom duhu a to ne zelimo. Medjutim ako nema nekog boljeg resenja stap i kanap sta je tu je.