Šta je novo?

Zakljucan iPhone 4 na 5.0.1 sa bb4.11?!

ays

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
200
Ponudjen mi je iPhone 4 po dobroj ceni ali, kao sto sam naveo u naslovu teme, telefon je zakljucan.
Prodavac mi je naveo to sto sam i stavio u naslov, medjutim, meni to nista pod milim Bogom, ne znaci.

Posto se ne razumem u iOS stvari, niti u jailbreaking... itd, da li bi neko mogao da mi objasni o cemu je tu rec(osim da je zakljucan i da je vezan za nekog inostranog mobilnog provajdera) i da li je moguce otkljucati telefon i koristiti ga?

Hvala na pomoci. :)

Nasao sam nesto na internetu, poput ovog clanka: http://www.techaddition.com/downgra...1-iphone-4-on-ios-5-to-unlock-with-gevey-sim/
Koliko sam skapirao, moguce je da se downgrade-uje baseband telefona i na taj nacin otkljuca?

U biti, taj iPhone nece moci da se koristi kao telefon, samo kao iPod touch?

edit: sada sam procitao sve komentare na sajtu sa linka i ponudjena varijanta za downgrade nije moguce... ***.

Poslednja izmena:
Baseband je nemoguce downgradeovati, jedino reshenje je da se ceka Gevey za tu verziju, a to moze da se desi za mesec dana, a moze i ko zna kad, ja bi taj telefon platio 150e ili ga ne bi ni uzimao. Cekanje nema nikakvog smisla jer ce telefon mnogo manje vredeti kada budesh mogao da ga otkljucash...

http://www.unlock-iphone.org/

Jel mi je utisak varljiv ili ovde ima nesto interesantno, izmedju ostalog citiram
""Sooo impressed that it unlocked my iPhone 4 even after i accidentally updated it to iOs 5.0.1"

:banana:

Nisi pažljivo čitao - ovo neće da može, Apple više ne potpisuje 4.3.5, tako da downgradea sa 04.11.08 nema.
iPhone sa ovim basebandom trenutno (a možda i zauvek) može da se koristi SAMO kao iPod Touch.

Baseband je nemoguce downgradeovati, jedino reshenje je da se ceka Gevey za tu verziju, a to moze da se desi za mesec dana, a moze i ko zna kad, ja bi taj telefon platio 150e ili ga ne bi ni uzimao. Cekanje nema nikakvog smisla jer ce telefon mnogo manje vredeti kada budesh mogao da ga otkljucash...

Nisi pažljivo čitao - ovo neće da može, Apple više ne potpisuje 4.3.5, tako da downgradea sa 04.11.08 nema.
iPhone sa ovim basebandom trenutno (a možda i zauvek) može da se koristi SAMO kao iPod Touch.

Hvala, to su informacije koje su mi trebale. Nacitao sam se tekstova i tesktova na tematiku otkljucavanja iPhone-ova, jailbreak i sve ostalo sto me, do pre par nedelja, uopste nije zanimalo. :)

Nisam pažljivo čitao jer sam stavio u google-u pretragu u zadnjih mesec dana.

Da li ima način da se downgraduje baseband instaliranjem nekih starijih verzija iOsa i ako je moguce kako.

Ja ne znam šta se meni desilo. Naime, jailbreakovao sam Iphone 4 sa sn0wbreeze-om, odnosno na ios 5.01.ipsw koji sam skinuo sa appleovog sajta prijepio jailbreak i instalirao sa iTunesom, ali nestalo mreže a baseband je gorepomenujući. Na kraju odlučim da restorujem pomoću onog ipsw-a što sam skinuo sa appleovog sajta i gle čuda proradi mreža, jel može neko da mi objasni šta se ovdje desilo.

Baš tako, pojasni svoj zahvat, zato što, ako je tebi uspelo da otključaš iPhone sa iOS 5.0.1 i bb 04.11.08 onda si ti prvi na svetu kome je to pošlo za rukom, pošto unlock-a za ovu verziju, koliko ja zna, nema još uvek (a kako stvari stoje, pitanje je da li će ga ikad i biti).

Verovatno je i bio sim free :) samo nisi znao :)

Izasao je Gevay sad cemo da probamo 4.11.08 da li radi na 4s prodaje se za oko 60e mada cena ce da pada :)

Na iphonu srbija nude otkljucavanje preko IMEI zavisi sa koje je mreze...
Da li je neko imao iskustvo sa imei unlockom?

Nema još uvek unlock-a za 4.11 bb. Taj ko ti kaže da ima taj baroniše.

Ajde ovako:
1. Moze se uraditi downgrade ako mozda kojim slucajem imas beta verziju FW-a. 99.99% nemas, a i da imas ne bi mogao jer se vise ne potpisuje iOS 4.3.5
2. Jedina realna mogucnost je da vidis od kog operatera sa cije mreze ti potice telefon, pa da ti otkljuca isti. Obicno naplacuju od 50 do 100 dolara/eura. Mnogo cimanja u svakom slucaju.
3. Mozda izadje nekim cudom gevey i za to. 90% nece!

Jedino tako moze da se uradi nesto i nikako drugacije. Ne nasedaj na raznorazne websajtove koji nude otkljucavanje, ljude koji ti to obecavaju osim ako ne rade to onako kao sto je navedeno pod brojem dva, ni na kakve price i sl.

Ako nista, sad bar imas iPod touch sa retina display-om
Mislim da se nema sta vise ovde reci.

Vrh Dno