Šta je novo?

Zaključavanje ADB (telekom) rutera?

meki

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2013
Poena
151
Dobio sam od Telecoma ADB wireless ruter. Stari žičani mi je crko. Kompjuter mi je vezan kablom za ruter, a laptop je bežično u mreži. Sve šljaka bez greške. Mreža internet, sve.
Problem je što ne mogu da postavim pasword na wireless konekciju. Ulazim u podešavanje rutera upisujem pass u polje predviđeno za to sejvujem i ništa!? I dalje mi se laptop automatski kači bez da ruter traži password!!?
Ne bih da budem "najpopularniji provajder" u ulici.
Molim da mi neko ko ima ADB ruter pomogne. Od lelekoma nisam dobio nikakav papir, uputstvo ili sl.http://forum.benchmark.rs/images/smilies/vb_belive.gif

Koji rooter konkretno je u pitanju?

Na donjoj strani rutera piše:
P.DG A4010G A-000-1A1-A4
by ADB Broadband S.p.A

DSCN3120.jpg

U podforumu Pristup internetu i provajding sam pre nekoliko meseci okacio tutorial za telekomove routere. Ne secam se tacmo naziva teme, sada sam na telefomu. Probacu da kasnije nadjem tu temu.

Moras koristiti Internet Explorer, nece sa Mozilom i drugima...Njih su delili kratko, pre nekoliko meseci i nisu Bog zna sta, ali im je fabricki wireless ukljucen i otkljucan.
pozz

yooyo,
Bojim se da se nismo razumeli. Meni ruter radi, i mreža i internet. I to dosta dobro, rekao bih. Ne trebaju mi username i password za pristup podešavanjima. Uspeo sam i sa telekom telekom i sa nekom drugom kombinacijom. Ne uspevam da sa keyom zaštitim wireless. Upišem u polje predviđeno za to moju lozinku, sejvujem i ne dešava se ništa!! Laptop se i dalje kači bez da mu ruter traži key. Mora da ima još nešto da se podesi kad neće.

Inače hvala svima na odgovorima. Valjda će se naći još neko ko je imao sličan problem.

Ok. Ja sam pomislio da uopste ne mozes da se pristupis stranama za podesavanje routera. Zato sam i okacio link na moju temu gde na pocetku pise koje username/password kombinacije prolaze na Telekomovim routerim koje dele svojim korisnicima. Pokusaj da posle podesavanja routera snimis izmene i restartujes router. Ja imam taj adb broadband ali ga ne koristim.

Poslednja izmena:
Ma pokušo sve to pa čak i Internet Explorer (mada ja ne vidim zašto bi tražio IE kad već uspevam da uđem u podešavanja rutera) i neće. E lepo ću od ovog Lelekoma da poludim.

Proveri sa nekim drugim uređajem da se povežeš na njega, ako si sa tim laptopom već pristupao, moguće je da je on već zapamtio kofiguraciju.

Preko IE je najbolje , ne zbog sira i vojne muzike, vec je firmware tako napisan, da ga "najkorektnije" ucitava i hoce da "zapamti" sta mu zadas... I dalje ljudi opet idu na to da IE imaju svi, bez izuzetaka, posto je jos uvek sastavni deo svih Windouza..:d
Meni ja samo preko njega uspelo na par komada da podesim, a to mi je rekao njihov sa tehnicke podrske.
U nekoliko dana sam bas uspeo da "naletim" na tog jedinog koji zna svoj posao.
pozz

imam takav ruter, poznat je po tome da mu blentave podesavanja,nisi jedini, ja msm da sam koristio google chrome kad sam moj konfigurisao pa probaj i to

Nazad
Vrh Dno