Šta je novo?

Zaključana SDHC kartica

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Imam telefon Huawei P9 Lite, to jest moja ćerka ima.
Pre 20 dana mi kaže da neće da radi screenshot. Šta sve nisam radio, resetovao telefon i na kraju izvadim SDHC Transcend 32GB class 10 karticu, stavim u komp, ona čita, ali neće da piše, Write protect non-stop prijavljuje, nikakve šanse da je osposobim.
Skinem podatke i pošaljem u servis na reklamaciju.
Kupim novu karticu istih perfomansi i ubacim u telefon, 5 dana radilo i opet isto!?
Kako stvari stoje problem je u telefonu.
Pokušavam da uradim nešto, ali ne smem da ubacujem novu karticu jer me strah da će i nju zaključati, a ko će 3 puta istu stvar da reklamira, 2 puta i nekako.
Ima li šanse da se kartica osposobi za upotrebu, da ne nosim u servis. Ona inače odlično čita podatke, nema zamerki, ali upis ništa!
Hvala na pomoći.

Nije kartica zaključana, već je crkao deo zadužen za upis podataka, dešava se češće nego što mislimo. Kod mene u familiji ima 5-6 mikro sd kartica u upotrebi trenutno i otprilike crkne jedna godišnje i to uglavnom na isti način kako si opisao, mada na različitim telefonima. Jedini lek je čuvati fiskalni i ambalažu, do sad su mi uvek prihvatili reklemaciju. E sad, da li ih taj P9 ubija teško je reći, ja bih ponovo stavio karticu sa reklamacije u telefon čisto da vidim da li je sve ok sa telefonom.

Zena ima isti telefon, pre ove krstene od 64gb, imao sam neku od 32gb sa ebay tipa 4$. Radila je neko vreme, nakon toga je telefon prijavio da je neispravna. Spojim na racunar, trazi da se formatira, probam, ne moze da se formatira. Nadjem na internetu nekoliko tutorijala kako da pokusam da je osposobim. Nisam uspeo ni sa jedim, jer navodno je kartica uspela da postane RAW i nema joj spasa. Spasio sam podatke sa nje, ubacio u Alcatel telefon, radila bez problema, a ni u Huawei p8 lite nije htela raditi. Elem, kupih ovde od 64gb sa 5 godina garancije. Za sada radi

Sa reklamacije mi je stigla nova kartica.
Ovu sam kupio pre neki dan i stavio i već crkla?
Sad ću da stavim neku od 16GB pa ću da vidim ili možda od 8 pa ako crkne nije neka šteta jer ih imam gomilu.

Ne znam sta je, ova od 64gb ima vec 2 meseca

Još jedna mi crkla. Opet Transcend 32 GB class 10 i to na 2 različita Huawei P9 Lite telefona?
Adata i Kingston rade bez problema?
Šta je ovo?

Kingston i dalje radi, stvarno svasta.

Nazad
Vrh Dno