Šta je novo?

Zak - Google killer!!!!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
In his New Year's address outlining his administration's plans for 2006, French President Jacques Chirac focused on plans for a European search engine to rival US internet companies such as Yahoo and Google.

Stvarno svashta... Samo sacekajte da se Zak fokusira i skroji planove... Ima da se pitaju ovi iz Google-a sta ih je snaslo :d

link:
http://www.digitalmediaasia.com/default.asp?ArticleID=12650

Zoni, Microsoftu je potrebna konkurencija, ne google-u...

Sto Googleu? nista mu ne fali, radi odlicno.

Ne radi odlicno. Ovaj nacin pretrazivanja pomocu broja hitova je vec smorio, sviki put razmisljam i kucam "program" u search polje da bih dobio ono sto mi treba.

Umesto da unapredjuju engine, googleovci samo sire poslove na druge delatnosti, i zato ce pre ili kasnije da izgube, kao nekada altavista i yahoo

@ driver: svakoj velikoj firmi je potrebna velika konkurencija... i M$u, i Google-u, i Adobeu, i svima drugima...

@ kUdtiHaEX: radi odlicno, ali zdrava konkurencija (a Google sada nema nikakvu konkurenciju ;) ) pomaze svima da rade jos bolje i da ne "spavaju na lovorikama" :D

inace, ja potpuno obozavam Google!

... cisto sumnjam da Zak i EU kompanija mogu da budu konkurent Google-u!

Geek_master je napisao(la):
Ne radi odlicno. Ovaj nacin pretrazivanja pomocu broja hitova je vec smorio, sviki put razmisljam i kucam "program" u search polje da bih dobio ono sto mi treba.

Nauci da ga koristis :) :D :d Sala naravno.

Ja iz prve ubadam sve sto mi treba. Dopadaju mi se i ostali servisi koje pruzaju, poput GMaila (bez koga ne mogu da funkcionisem), Google Eartha, Google Talka...

Postoje "google-like" projekti u svetu, jedan od njih je cak dobio kredit od 5mil$ za razvoj.

If it ain't broke, don't fix it.
Sta vam sada fali Googlu? Oni sami sebi nabacuju konkurenciju, zasto bi smo im dodavali. Svojim free resenjima oni sami konkurisu npr. Adobeu (konkurisu, nisam rekao da sustizu), najavama, ili bar tracevima o OSu konkurisu M$-u, Search, je bolji od Yahooa, daleko bolji od MSN-a, mada vrlo cesto mi se desi da se okrenem AltaVisti za neke finese. Search naravno da treba da se unapredjuje, ali to ocigledno nije trenutno u prvom planu, jer uprava izgleda misli da mora da pusti korenje u svim sektorima gde se pominje racunar i informatika.
Mislim da za sada nema mesta ni zalbama, niti razmisljanju da se uvede konkurencija. A taj koga Zak hoce da finansira, morace prokleto dobro da se namuci. Verujem da ce vlasnici Googla da prokomentarisu ovako nesto izjavom:"Kol'ki komarci, ko rode j**o te".

U Rusiji postoje yandex.ru i rambler.ru koji su mnogo bolji za pretrazivanje runeta od google-a... Ali je globalno google najjachi.

zerbah je napisao(la):
U Rusiji postoje yandex.ru i rambler.ru koji su mnogo bolji za pretrazivanje runeta od google-a... Ali je globalno google najjachi.
da.... i u Kini je Google na drugom mestu, iza Baidu-a (valjda se tako zove)...

ja zaista mislim da je Google "konza", ali neke popravke bi dobrodosle (npr. ne razumem smaranje sa attachmentima na Gmailu, koji je moj default "program" za mail)...

>

Google je americka firma i kao takva preferira americke
poslovne interese. Svrha evropskog pretrazivaca je da
preferira Francusko-Nemacke poslovne interese.

Jel' treba reci bilo sta vise ?

Pa treba misliti i na budući sukob USA i EU kad im se jednom ukrste interesi (čim razreše Arape i Kineze). EU lansira svoj GPS, bila nedavno frka oko kontrole Internet domena, hoće svoju avio kompaniju, svoj Internet pretraživač, svoje izvore nafte... treba planirati strateški. :trust: Britanci će verovatno uz Amere, a Rusi uz EU kad do toga dodje.

Josh jedan dobar pretrazivach nikada nije na odmet. Chak shtavishe, smatram da je uvek bolje imati izbor pretrazivacha jer je tako veca shansa da se nadje neshto shto je relativno teshko naci.

ZorMi je napisao(la):
... Britanci će verovatno uz Amere, a Rusi uz EU kad do toga dodje.

Британци су чланица ЕУ, што значи да ако се интереси укрсте онда ће бити у/уз ЕУ, а не уз Амере :hump:

Sad da ne bistrimo politiku, oni su formalno EU (osim što neće evro i često oponiraju ostalima) ali se drže uz USA kod svakog sukoba.

>

Mene manje interesuje uz koga ce Britanija da bude
od toga uz koga cemo mi da budemo.
I dal' cemo uopste da budemo.

Momci, momci, stick to the subject.
@ZoNi, kakvo smaranje sa attachmentima? Gmail podrzava smtp i pop3, posle mail.ru njega najvise koristim, ne znam na koje smaranje mislis?

Wolfman je napisao(la):
Momci, momci, stick to the subject.
@ZoNi, kakvo smaranje sa attachmentima? Gmail podrzava smtp i pop3, posle mail.ru njega najvise koristim, ne znam na koje smaranje mislis?
Pa recimo da neće da primi .rar pa moram da ga reimenujem u .rara ili slicno...
Jedno vreme nije hteo ni .zip :zgran:

ko se zali da ne valja neka napravi bolje.

veske je napisao(la):
ko se zali da ne valja neka napravi bolje.

Ili vec ima bolje ,)

Jako je dobro napraviti sto vise kvalitetnih SE-a jer ce to automatski dovesti do otvaranja novih mogucnosti i konkurencija ce morati da se potrudi mngo vise.

jddipqd je napisao(la):
Pa recimo da neće da primi .rar pa moram da ga reimenujem u .rara ili slicno...
Jedno vreme nije hteo ni .zip :zgran:

nekad oce nekad nece, zavisi sta je zapakovano. recimo zapakovane jpg oce da salje kao rar ali exe i msi fajlove nece...

VGagi je napisao(la):
>

Mene manje interesuje uz koga ce Britanija da bude
od toga uz koga cemo mi da budemo.
I dal' cemo uopste da budemo.

Uz pogresnu stranu, kao i uvek do sad.

Nekoliko puta su evropski projekti do nogu potukli Amere i Japance... Najupečatljiviji primer je GSM sistem mobilne telefonije, a ni AirBus nije za potcenjivanje. Prema tome, zašto ne bi Evropa mogla da napravi nešto jače od Google-a?

Realno google je najbolji u svojoj oblasti i postaje sve bolji i jači.Ništa ne bi falilo da dobije konkurenciju ali mislim da to neće biti uskoro :d

Vrh Dno