Šta je novo?

Zaista tesko pitanje...

zoran l

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
619
Ja sam konacno pazario racunar i to je zavrseno,medjutim imam jednu molbu.Naime,komsinica me zamolila da joj nadjem najbolji racunar za 350-400eu.Racunar kupuje za djecu tako da ce raditi iskljucivo u defaultn-om modu,a inace je pozeljno da bude masina za sve pomalo.Naravno,posto se radi o klincima,potrebno je da masina bude ok i sa vecinom igara,pa makar i na najnizim setovanjima.Tastatura,mis i zvucnici su manje vazni jer ce oni ionako da se izivljavaju na racunaru.Znaci,sto je moguce jaca masina,uz naravno potpunu stabilnost u radu,za ne vise od 400eu.Pozdrav i hvala u njeno,a i u moje ime.

Athlon 2000+
ECS KT400 ploca, eventualno neka od alternativa poput Epoxa, MSI-ja itd.
JNC kuciste
neki CD-ROM
MX440 graficka
40GB HDD
flopy, jeftina tastatura i mish (citaj Genius ili A4Tech)
Intel HAM modem
Samsung 753S ili neki jeftiniji monitor

To bi trebalo da se uklopi u cenu.

zoran l je napisao(la):
Ima li jos predloga,dajte da vidim:)Pozdrav

Problem je sto je za tu cenu i tu namenu, najbolje sastaviti masinu gde su neke komponente polovne, a ostale nove. Ako je sve novo, sporije je u igrama i to znacajno od polovnog u toj klasi cene.

PoZ

Athlon 2000+ ili Duron 1.6
ECS KT400 ploca, ili K7VTA (KT333) 33E
256MB Smarttech 333 (ali je sad cak i ta memorija skupa u P**)
JNC kuciste ili ANS (solidno a ima ih za 18-19E)
neki CD-ROM
MX440 graficka, mnogo bolje R9200SE 128MB/R9200 64MB
40GB HDD
Intel HAM modem (Lucent je par eura jeftiniji)
LiteOn E1770NSL, ubedljivo najjeftiniji nov monitor, oko ~96E

Monitor uvek mozes da proberes polovan i ustedis 30 do 50E.

Stojcha je napisao(la):
Athlon 2000+ ili Duron 1.6
ECS KT400 ploca, ili K7VTA (KT333) 33E
256MB Smarttech 333 (ali je sad cak i ta memorija skupa u P**)
JNC kuciste ili ANS (solidno a ima ih za 18-19E)
neki CD-ROM
MX440 graficka, mnogo bolje R9200SE 128MB/R9200 64MB
40GB HDD
Intel HAM modem (Lucent je par eura jeftiniji)
LiteOn E1770NSL, ubedljivo najjeftiniji nov monitor, oko ~96E

Monitor uvek mozes da proberes polovan i ustedis 30 do 50E.

Tako nesto, kao što ste ti i Neša predlozili, jedino sto bi, zbog brzine u 3D i malo bolje slike, možda trebalo razmotriti polovnu grafičku, npr. GF3 ili 9000Pro i neki jači model 19" polovan, star 2-3 godine (prodaju ih sa garancijom 6 meseci).

Ja shvatam to za polovne stvari,ali nijesam ni malo siguran da bi oni pristali na tu varijantu.Jednostavno,ljudi ne znaju gotovo nista o tome i njima prica o polovnim a boljim komponentama zvuci glupo-na zalost je tako.Monitor definitivno 17incha,nista vise od toga.Njihov izbor bi bio Lg Flatron,mada se on tesko moze uklopiti u tu cijenu.Vidjecu da li ima imalo mjesta za prosirenje budzeta,mada sumnjam.Svaka nova sugestija je dobrodosla.Pozdrav

notax je napisao(la):
Tako nesto, kao što ste ti i Neša predlozili, jedino sto bi, zbog brzine u 3D i malo bolje slike, možda trebalo razmotriti polovnu grafičku, npr. GF3 ili 9000Pro

Ili jos mnooogo bolje neki polovan Gf4Ti4200, ako uspes da ga uglavis u cenu..

Nazad
Vrh Dno