Šta je novo?

zaista cudan problem 0_o

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
e ovako,malopre sam instalirao svez sistem i ubacio cd od maticne ploce sa drajverima.

cekam ja da izbaci autoplay,kad ono nema...udjem u my computer i kliknem 2 puta da pokrene,a ono zakuca ceo sistem i normalno kaze "not responding"...

izbacim cd pa opet ubacim i opet nece da ucita i kaze "E:\ in not valid win32 aplication" tako nesto valjda rece...

i ja pomislim,reko valjda je crko,ali nemoguce,jer sam veceras narezao pre rusenja sistema 3,4 dvd-a i sve lepo narezao.

ubacim jedan dvd sa pesmama,da pokusam da ih kopiram,kad ono,opet sporo ulazi (u DVD:d) i sporo kopira i jos izbaci problem koji kaze "the request cannot be performed because of an i/o device error"

i normalno,otkucam ja to na google,i sva sreca,google mi resi problem.

na google-u sam nasao ovaj sajt koji mi je resio problem,hvala bogu.

e sad moje pitanje i cudjenje,otkud mi se desila ovakva vrsta problema i to prvi put?

dosad sam sebi jedno desetak puta rusio sistem i nikad nisam imao ovakav problem,i sad odjednom ne kapiram otkud se to desilo?

ima li neko nekakvo logicno objasnjenje i da li se jos nekome ovo desilo?
:type::wave:

Poslednja izmena:
Desavalo se mi se 2-3 puta. Koliko sam nasao to je znak da nesto od hardvera pocinje da otkazuje (obicno cd rom)... Ali i posle tih gresaka meni je dugo sve radilo bez problema :D. Tako da moze biti... ali i ne mora :D.

Poslednja izmena:
koja sam ja budala...
otkrio sam sta je bio problem.

imam 2 IDE slota na maticnoj.

i sad rezac je bio na prvom ide slotu,a hdd na drugom.
samo sam im obrnuo mesta i evo sad rezac opet radi punom brzinom i ucitava kao blesav.

dakle hdd mora da bude uvek utaknut u prvi ide slot,a rezac u drugi,to je sto se tice starijih ploca,kod novijih ne znam dok ne budem experimentisao :)

dok je rezac bio u prvom ide slotu,ucitavao je mnoooogo sporije,recimo pokrenem instalaciju neke igre sa dvd-a,a ono zvuk secka u PM,a sad kad sam im obrnuo mesta na ploci,zvuk ne secka i normalno kopira :)

eto,bas bezveze.

To se zove PIO mod.

Nazad
Vrh Dno