Šta je novo?

zahtevnost flight sim-a?

Ostrica

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
609
Poznanik ima suludu ideju da kupi notebook da bi leteo na cesni. Jel' neko prati te simulatore (pretpostavljam da bi preporuka bila MS Flight Sim), koliko je to zahtevno?

Strasno 🙁

Teksture su ogromne, samo to zahteva "zmajevitu" graficku sa minimum 64MB a pozeljno i 128MB, pa dalje da i ne govorimo...
A da ne govorimo jos i o velicini ekrana potrebnoj za preglednost instrument table, i da ne govorimo o milion raznoraznih komandi - na zbudjenoj laptop tastaturi - ne znam kako ce da se snadje...

hmmm... recimo da jednu ozbiljnu simulaciju nema svrhe igrati bez kvalitetnog jojsticka, o znacaju velicine monitora takodje nema diskusije... sve u svemu, nek stedi za cesnu 😛

sala mala, sa novijim lap-topom bi mogao da je potera bez problema, naravno sa ogranicenim detaljima, a sto se tice same simulacije ubedljivo je najbolji najnoviji ms flight simulator, mada meni ni fly! nije los, mnogo mi je bolje odradjen kokpit... od borbenih simulacija nek proba falcon 4.0 ili da saceka Lock On, koji stvarno obecava!!!

pozdrav!!!

Uf, sad mi njegova ideja izgleda jos ludje. Hvala vam.

Ovaj poslednji MS FS 2002 je prilicno neocekivano nezahtevan...Meni je OK radio ("osrednja" setovanja) na Thunderu 1ghz i gf2mx400 (gainward GS, doduse...).

Fligh sim na notebook-u.Mislim da ce vrlo brzo dici ruke od te kombinacije.Mozda pazari monitor za tu kombinaciju.

borab je napisao(la):
Fligh sim na notebook-u.Mislim da ce vrlo brzo dici ruke od te kombinacije.Mozda pazari monitor za tu kombinaciju.

Pa za te pare za koje moze da kupi notebook na kome bi mu lagano isao MS Flight Simulator moze da kupi bolji desk kompjuter + recimo 19" monitor.

Evo jedna od tih simulacija, koja ima preporučeno konfiguraciju.
Igrica: Combat Flight Simulator 3: Battle for Europe
Preporučena konfiguracija: P4 2GHZ, 512 RAMA, GeForce4 4400

Eto to je neki prosjek od igrice i kofiguracije,
meni se čini da je jeftinije kupiti avion nego PC na kojem ćeš to igrati.
😀

Nazad
Vrh Dno