Šta je novo?

Zahtevni programi & OS na netbook racunarima

gorankx

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
320
Konacno i neke dobre vesti za nas sa ssd diskom
SSD za Windows 7
Zvaničnici kompanije Microsoft planiraju da u toku Windows Hardware Engineering konferencije u Los Angeles-u govore o podršci za solid-state drive-ove i Windows 7 podršku za Netbook-ove. Na događaju čiji je naziv „Windows 7 Enhancements for Solid-Solid Drives“ kompanija Microsoft je navela da se PC sistemi koji imaju solid state drive-ove isporučuju u sve većim količinama te da su u planu poboljšanja Windows-a na osnovu kojih će se iskoristiti najnoviji update-ovi za standardizovane setove komandi. Windows 7 će biti u mogućnosti da na jedinstven način identifikuje SSD dok će određene ATA komande unaprediti brzinu kojom SSD vrše zapise na disk.
07.11.2008. u 16h @ news.cnet.com >sa itsvet.com

Windows 7 na netbooku, oooo :D
Znaci trebace 64-jezgarni atom da bi to terao, ali ce zato ssd raditi 3% brze (mada nedovoljno da kompenzuje rad milion beskorisnih servisa koji stalno nesto citaju/pisu). :wall:

7-ca ce zahtevati manje jak hardver za razliku od viste, cak kako sam cuo moci ce da radi na 1 GHz procesoru.

Pa atom je opet sporiji, brzi je od njega celeron na 900, pa ti vidi. A memorija, Vista trazi bar 2GB.
Ali svejedno i da radi, kako bi se onoliki prozori sa sve ribonom nagurali na ovolicni ekran?

Neka naprave neki drajver za Xp i korisnici ce biti zadovoljni :)

Hoce li biti nekih pojeftinjenja? Ubi nas ovaj dolar/evro...

To za celera mačku o rep, sami hyperthreading više znači od svega.

Sad sam instalisao i isprobao Adobe Photoshop CS4 na AA1 120GB 1GB RAM, i ne da je upotrijebljiv nego... nije mi ni na kraj pameti bilo da može da radi, a radi samo tako. Naravno, napredne funkcije su problem, 3D najviše, a Camera Raw jednostavno zahtijeva još tih 168 piksela po vertikali i ne može da stane na ekran, ali obrada fotografija sasvim komotno može da radi i na netbooku. Paradoksalno, brže i bolje mi radi na AA1 Ps CS4 Extended nego Gimp...

Vidi ja gledam netbook iskljucivo sa atomom, na celerone sam tradicionalno gadljiv ;)
Poenta mog posta je da nije sve u megahercima, tj da ne mogu tako jednostavno da se porede razlicite arhitekture.
Atom je dizajniran radi manje potrosnje, a njegove performanse mi savrseno odgovaraju, ne razmisljam ja da instaliram windows na njega ;)

ps.
Photoshop je u svemu bolji od GIMP-a osim u ceni, tako da me ne iznenadjuje, ako radi bolje.

Poslednja izmena:
ja koristim psp, radi super iako je malen ekran.

Poslednja izmena:
ne bre, mislio sam na paint shop pro, da budem precizan ver. 9 jasc software ne ovaj noviji corel-ow.

:D
Ja shvatio da mislis na Sony PSP (PlayStation Portable), koji radi super iako ima mali ekran, pa bejah zbunjen kakve to veze ima sa proizvodnjom karamela :)

ma xp je sasvim dobar al kad bi disk radio kao obicni bilo bi super.
Jel probao ko taj novi win 7 ?

Poslednja izmena:
Probali su ljudi već i kažu da ok radi. U poređenju sa Vistom kažu da je dobar, s tim što su to teške beta verzije tako da... (ja sam počeo da skidam ali je preko 2 giga, a usput se skida još štašta tako da nije stiglo na prioritetnu listu)

ja ni meni nije prioritet, cekat cu neku zvanicnu verziju.
Mom aceru prolupali zvucnici

Vrh Dno