Šta je novo?

Zagrebotina na monitoru laptopa

pega022

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
309
Kupio sam laptop pre 20 dana sa zagrebotinom na ekranu. Probao sam da ga zamenim laptop ili ekran i kod prodavca i kod uvoznika i kod zastupnika, ali posto sticajem okolnosti nisam odmah primetio zagrebotinu i ispada da je sada kasno i da ne mogu mi pomoci. Sad imam pitanje sta da radim? Da li se to moze necim popuniti pa da se donekle popravi ili mi suzivot sa belom linijom jedino ostaje kao resenje? Zamena ekrana mi je preskupa. Jedino ako nema neko rashodovan Hp 550 laptop pa da mi ponudi ekran za neku realnu kintu 4000-5000 din. Hvala.

Dignes malo frku tamo kod prodavca i ako nece da ti to uvazi onda trazi svoju lovu nazad.
To obicno pomogne i nemoj da im popustus. :D
Ima ona stara izreka,"Musterija je uvek u pravu".
Naravno,to se podrazumeva u razumnim situacijama.

Otkacili su me iako sam bio prilicno uporan poslednjih nedelju dana. Sada sam na dopisci sa hp-ovom kancelarijom ali posto su me vec odbili moram da smislim novu taktiku od te gore pomenute. Mada hvala na predlogu.

S obzirom da je nisi odmah primetio, ne cini se kao neki problem ;)

Po meni situacija baš nije sjajna. Prvo što je prošlo 20 dana od kupovine, znači da je tu ogrebotinu mogao i korisnik da napravi, da je tako kupljen laptop, pretpostavlja se da bi je video i reklamirao dan-dva posle kupovine, drugo to je fizičko oštećenje na koje garancija ne važi. U svakom slučaju treba da nazove tržišnu inspekciju i da ga oni posavetuju šta da uradi.

Poslednja izmena:
Nazvaću ih, ali sam svestan situacije u kojoj sam. Problem je u tome što je kupljen u trgovačkom lanacu i kod njih možeš samo ugašenog da ga vidiš i to na 2-3 s. A šara se ne vidi dok se ekran ne upali. I što je bio poklon za rođendan pa je stojao ne otvoren 2 nedelje. A da sam kojim slučajem sam napravio ne bih ovo ni pisao, jer bi se pomirio sa tim šta sam uradio, ovako mi je baš žao što nisam bio oprezniji. Hvala svima na predlozima.

Vrh Dno