Šta je novo?

Zaglavljivanje Fioke na DVD-rom-u?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Cesto mi se desava (a sad jos cesce) da se fioka od DVD roma zaglavi, i ne izlazi napolje. U pocetku sam resavao pritiskanjem play tastera par puta, pa onda open i uspevalo je. E sad nece ni to, nego ima neka rupa (verovatno za rucno otvaranje fioke), i kad tu gurnem tanki sarafciger, poklopac odmah izlazi. Interesuje me ako kasnije i ova metoda prestane da uspeva (ili polomim mehanizam), kako da resim problem. I zasto se ovo uopste desava?
Sreca pa ne ostavljam diskove unutra, inace :S:
Hvala unapred na odgovorima.
Da ne zaboravim, u pitanju je neki MSI-ov DVD-ROM.

Pa otkazuje.
Ta rupa ti je za otvaranje "u slučaju nužde :D", kada CD pukne unutra i sl. Nije predviđeno za čestu upotrebu. Vreme mu je da ga zameniš

U pravu si.
Taj rom krnda ko lud. A kad instarlias win... :S:

Taj komp mi je dao ortak, nije mu trebao. On je taj rom shakom roknuo :d
Ionako imam u planu da kupim rezac, nista hvala na odgovoru.
Edit: pre neki dan se cuo ko motorka:d, kad sam gurnuo CD koji je rezan na max-u (40X)
Poslacu zvuk krndanja malo da se i ti naslusas :D

Poslednja izmena:
Da upotpunim:

Prilozi

• Krljanje.zip
    441 KB · Pregleda: 60
Pa otkazuje.
Ta rupa ti je za otvaranje "u slučaju nužde :D", kada CD pukne unutra i sl. Nije predviđeno za čestu upotrebu. Vreme mu je da ga zameniš

Ta rupica je u stvari namenjena da je koriste serviseri (a i drugi) kada uređaj nije pod naponom a žele da otvore fioku.:,,:
Pošto je kako reče roknut pesnicom, vreme mu je prošlo a novi čitač će sigurno smiriti strasti.

Poslednja izmena:
Chudo niko nije pitao zasto je rom roknut shakom... mada mislim da je svima jasno zasto:d
Evo otkad sam postovao prvi post fioka se nije zaglavila, ionako skupljam pare za DVD rezac

Poslednja izmena:
Pa privremeno resenje je drzanje nekog CD-a koji ti netreba u njemu. A koji je u pitanju, LiteOn ili Pioneer?

Istina za Pioneer, ovaj DVR - 109 radi vec 3,5 god, sve radi kao i prvog dana, vidjao sam kako je nekima prestajao citati DVD-R, ovaj moj i to radi, znaci sve pohvale Pioneer-u.

Cisto kao info.
Krivac je obicno jedna gumica.
1. Srafcigerom odvijete 4 srafa sa donje strane, skinete limove a vrata treba da su otvorena da bi operacija prosla bez posledica.

2. Vrata izvuci napolje tako sto se otkace sa zabica koje ih drze (ne vuci kao sivonja). :D

3. Ispod njih ima jedna mala gumica koja je oslabila i koju mozete zameniti ako imate gde da je uzmete ili malo ocistiti sto nju sto leziste gde se nalazi sto je privremeno resenje.

4. Posto je nesto puklo ili ne znate da ga sklopite otici u radnju i kupiti drugi. :-devil-:

Ma poskidao gumice sto drze lim: sad ih neznam vratiti :d

Mislio sam da ih proguram kroz one rupe i onda tako zasarafim hard radi smanjenja buke od vibracija: kad sam video da su presiroke, gotovo:D

Cisto kao info.
Krivac je obicno jedna gumica.
1. Srafcigerom odvijete 4 srafa sa donje strane, skinete limove a vrata treba da su otvorena da bi operacija prosla bez posledica.

2. Vrata izvuci napolje tako sto se otkace sa zabica koje ih drze (ne vuci kao sivonja). :D

3. Ispod njih ima jedna mala gumica koja je oslabila i koju mozete zameniti ako imate gde da je uzmete ili malo ocistiti sto nju sto leziste gde se nalazi sto je privremeno resenje.

4. Posto je nesto puklo ili ne znate da ga sklopite otici u radnju i kupiti drugi. :-devil-:

Ja ne mogu da otkacim vrata sa zabica, ne mogu da napipam zabice.

Vrh Dno