Šta je novo?

Zaglavljeni pixeli na PLASMI

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
Na mojoj Samsung plasmi se pojavio jedan zaglavljeni crveni i 2 svetlo plava u samom gornjem cosku koja nisu tako vidljiva kao ovaj crveni. Ne bih ih ni primetio da nisam gledao emisiju o polovima u 720p rezoluciji sa 1m rastojanja kada su na beloj podlozi bili veoma vidljivi. Da li jos neko ima slicih problema i da li ih je nekako resio. Da li su oni pokriveni garancijom.
Pozdrav!

Jesi siguran da je plazma u pitanju a ne LCD?

U pitanju je Samsung Plasma PS42B430 stara manje od 2 meseca.

Hm, plazme ne pate od mrtvih pixela bar ne toliko cesto, ali ipak procitaj garanciju i vidi da li se negde pominje dozvoljen broj mrtvih pixela kao kod lcd. Ako se ne pominje, znachi da je panel defektan.

Tebi to sad ne smeta toliko, ali ko ti garantuje da tvoj panel nije iz neke defektne serije, i da ce se vremenom pojavljivati sve vishe i vishe? da sam na tvom mestu, ja bih potegao garanciju. To se ne moze popraviti koliko znam, ali mozes dobiti nov :) problem je trenutno banalan, ali ko zna, mozda eskalira :)

Zvao sam danas ovlašćenog servisera za C electronic u Sremskoj Mitrovici i on je obećao da će u toku nedelje kontaktirati centralni servis pa ćemo videti šta dalje.
U garanciji se ne pominju ni zaglavljeni ni mrtvi pixeli samo opšte odredbe.

Stvarno si maler... Čuo sam da se to dešava ali ne znam nikog kome se stvarno i desilo...

Meni je cela vertikalna linija otišla, crveni i zeleni - plavi su bili ok. Na panasonic 42" PV8P
Puštao sam par minuta iz servisnog panela onaj mod kada bela vertikalna štrafta širine 10-ak cm ide s leva na desno, čisto da probam dok ne odnesem u servis (nisam bio nešto rad tek tako da prvo teglim TV pa čekam njihovih 45 dana), možda je pomoglo, možda i ne ali sad je sve ok. Neko mi reče da se plazme više greju pa su i osetljivije na hladne lemove.

Pustao sam ja i to kao i jscreenfix i slicno ali nista se nije desilo, one 2 plave tacke u samom gornjem cosku i neprimecujem ali me ova crvena uzasno nervira.

od juče isti slučaj i kod mene.

samsung plasma ps42b450 kupljen krajem oktobra. na sred ekrana piksel koji na crnoj i tamnim površinama isprekidano trepće crvenom bojom, nekad jačim, nekad slabijim intenzitetom, a na belim izgleda kao crni iksić - x.
isproban jscreenfix, ali ništa.

bar da je u nekom od uglova ekrana, nego po sred, i to crvene boje. možda nije strašno, ali sad kad znam da je tu, užasno me nervira.

McBuki javi šta si uradio i šta su ti rekli ovi iz servisa.

Poslednja izmena:
Još nisam dobio nikakav odgovor, poslao sam e-mail i u BG electronics pošto je njihov korisnički servis gori i od Telekomovog pa su stalno svi operateri zauzeti i nema šanse da dobiješ servisera. Kod mene je taj crveni pixel stalan nema treperenja a na svetlijoj površini vidim ga i sa 3 metra, druga dva plavkasta su u samom gornjem desnom uglu tako da se uopšte ne primete osim ako baš hoćeš da gledaš u taj ćošak.

Sve vise i vise plazmi ima zaglavljene pixele. Moja LG 42PQ3000 ima jedan crveni koji treperi. Sad sam se vec i navikao. Im ljudi koji su to uspeli da rese ali nista trajno.

Šta se to dešava sa tim plazmama, pobrojasmo ovde u zadnjih nedelju dana maltene sve brandove prisutne kod nas - samsung 42, lg 42, panasonic 42, kod mene philips 42...
Izgleda opao kvalitet, došlo vreme da se prelazi na LCD...

Ili smo mi trziste gde dolaze krs paneli jer (prakticno) nemamo nikakvu zastitu potrosaca.
Svi proizvodjaci imaju lose serije, bojim se da iz ovih razloga one ponekad zavrse kod nas.

Poslednja izmena:
McBuki, jel ima nekih novosti iz servisa?

Iz BG electronics nema odgovora a serviser kaze da ima mogucnosti za zamenu ali moram doneti TV u servis, da otvori radni nalog i izvestaj posalje u BG electronics. Posto sada idu praznici predlozio mi je da sacekamo i da TV donesem posle praznika kako bi sto manje cekao. Tako cu i uraditi pa cemo videti u medjuvremenu cu pokusati ponovo da dobijem direktno BG electronics.

Hvala! Obavezno nas obaveštavaj o razvoju situacije. S obzirom da vidim gore da se problem javlja kod dosta vlasnika na plazmama različitih proizvođača verujem da mnoge interesuje kako će se priča završiti.

Nazad
Vrh Dno