Šta je novo?

zaglavljen pixel?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
e ovako, juce sam kupio LG 19" widescreen, i na pola ekrana malo iznad u levoj polovini, imam jedan plavi (mrtav?) pixel, koji se vidi samo na crnoj pozadini, dok na recimo kad je bela pozadina, ne vidi se.... e sad, mi drugar rece da je to takozvani zaglavljeni pixel i da postoji neki soft da se to sanira..... jel ima resenja za to, ili je on ipak "umro"?

poz i thx za odgovore!

e ovako, juce sam kupio LG 19" widescreen, i na pola ekrana malo iznad u levoj polovini, imam jedan plavi (mrtav?) pixel, koji se vidi samo na crnoj pozadini, dok na recimo kad je bela pozadina, ne vidi se.... e sad, mi drugar rece da je to takozvani zaglavljeni pixel i da postoji neki soft da se to sanira..... jel ima resenja za to, ili je on ipak "umro"?

poz i thx za odgovore!

To neces sanirati. Gde si kupio monitor ako nije tajna?

u Fedra computers u Zrenjaninu, a vidim da je dosao iz PIN softa iz NS.....

u Fedra computers u Zrenjaninu, a vidim da je dosao iz PIN softa iz NS.....

Zato i pitam jer sam pre 3-4 dana video isto jedan takav u NS (takodje iz PIN-a, a mislim da im je vracen) i imao je isto takav mrtav pixel. Nesto mi "smrdi" da je u pitanju bas taj komad (ili je mozda cela serija shit). Da li je bio u kutiji, jel imao foliju zalepljenu preko ekrana? Kad si ga kupio?

ma sve je bilo kako treba, spakovano u kutiji.... a drugar je uzeo isti takav pre dva dana u MKcomputers, i on ima jedan pixel u donjem levom delu ekrana..... a nema sta da se bunim jer u garanciji pise do 5 mrtvih pixela nema garancije....

Juce sam uzeo LG-a 19" Wide 194WT i jedva nadjoh monitor koji nema bad pixel-e.

ma sve je bilo kako treba, spakovano u kutiji.... a drugar je uzeo isti takav pre dva dana u MKcomputers, i on ima jedan pixel u donjem levom delu ekrana..... a nema sta da se bunim jer u garanciji pise do 5 mrtvih pixela nema garancije....

Zvanicni LG podaci su 0 mrtvih pixela (pisao sam im mail pre godinu dana i dobio detaljan odgovor)! Jedino sto se krajnji pixeli (sam ugao, ne cela oblast) ne racunaju. Tako ispada 4, ali to nije po celom ekranu vec ponovo napominjem sam ugao (ne smeta). To sto nasi "partizani" od prodavaca pricaju izmisljotine samo pokazuje kakve smo mi budale sto prihvatama to. Placamo "smece" velikim parama!!!
Ovo je bilo to (druga poruka). da li je i sada Cores zaduzen ne znam.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=69040&highlight=lg+pixel

Poslednja izmena:
Za Minusa jeda plus !
Za monitor.Posalji mi gde si ga kupio i posto ?
Da li je opravdao tvoje zelje?
Ako ti nije tesko napisi o njemu ...
hvala !

Ajd proucite malo tematiku, ima dosta postova na tu temu
Slucaj kod tebe je mrtav SUBPIXEL, ili ti 1/3 pixela. Kada je ceo pixel mrtav, imas belu ili crnu tackicu: stalno upaljen ili ugasen.
Wide, pretpostavljam da ima rezoluciju od 1280x800 PIXELA, pa sve to sa x3 u subpixelima (crveni, plavi i zuti), da vidis koliko ih ima :D
Da li podleze reklamaciji zavisi od polozaja na ekranu i garancije/tolerancije proizvodjaca. Neznam za LG, n bakcem se sa njima.
Malo protljaj noktom to mesto, veoma lagano, kod nekih monitora je pomagalo.

Ajd proucite malo tematiku, ima dosta postova na tu temu
Slucaj kod tebe je mrtav SUBPIXEL, ili ti 1/3 pixela. Kada je ceo pixel mrtav, imas belu ili crnu tackicu: stalno upaljen ili ugasen.
Wide, pretpostavljam da ima rezoluciju od 1280x800 PIXELA, pa sve to sa x3 u subpixelima (crveni, plavi i zuti), da vidis koliko ih ima :D
Da li podleze reklamaciji zavisi od polozaja na ekranu i garancije/tolerancije proizvodjaca. Neznam za LG, n bakcem se sa njima.
Malo protljaj noktom to mesto, veoma lagano, kod nekih monitora je pomagalo.

Ali obavesno preko meke krpice da ne ostaju ogrebotinice!

Nazad
Vrh Dno