Šta je novo?

zaglavljen pixel na 32" LH3000

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poena
200
naime,imam jedan zaglavljen pixel na LCD-u koji menja boju,znaci nije mrtav...

stvar je u tome sto se samo vidi na crnoj podlozi i onda je zelen ili crven...

probao sam sa JscreenFix-om i nije uspelo...drzao sam po nekoliko sati...

nije da mi smeta,ali ne volim takve stvari...

sta jos mogu da uradim,koji jos programcic da probam i koliko da ga drzim upaljenog?

ako to ne moze,ima li drugaciji nacin da se to odradi(a da ne guram olovku,srafciger...)?

hvala!

Tesko da ista uradis, imam ja 1 bijeli na dnu tv-a vec 2-3g i prestao sam da obracam paznju.

Bijeli na crnoj podlozi je zaglavljen,a crni na bijeloj mrtav koliko ja znam, mozda grijesim mozda ne.

Bijeli na crnoj podlozi je zaglavljen,a crni na bijeloj mrtav koliko ja znam, mozda grijesim mozda ne.

stvarno ne znam,ali meni je crveni sada,i ne znam kako da ga odglavim...

da znam da moze neko u servisu,lako bih...

Nema nista od toga, ako se sam odglavi dobro je ako ne trpi na to nema garancije.

Nema nista od toga, ako se sam odglavi dobro je ako ne trpi na to nema garancije.

znam da nema garancije na zaglavljene...

dodje mi da ga izbacim kroz prozor...

tesko je vidljiv cak i na crnoj podlozi ,ali me nervira da nema dalje...

Isto sam tako htio, od zid, kroz prozor, i sl. ali sad ga i nevidim i ako je tu vise ga neregistrujem jer je jako mali a tv se ipak gleda sa koji metar udaljenosti.

Isto sam tako htio, od zid, kroz prozor, i sl. ali sad ga i nevidim i ako je tu vise ga neregistrujem jer je jako mali a tv se ipak gleda sa koji metar udaljenosti.

meni sluzi kao zamena za monitor...

nije ovo strasno,ali sam perfekcionista sto se ovakvih stvari tice...

A jel si probao da blago pritisnes palcem? :d

I ja sam dobio jedan, crven na beloj, na ostlim podlogama se ne vidi.

jesam,ne pomaze

@lobster

ti si u goroj situaciji...
meni crven na crnoj,tako da se mnogo ne primecuje

A UDpixel, mozda on vredi da se proba. Ili stiletom od PDA uredjaja da se pretisne pixel. Inace na mojoj 40 se vidi bas kad pridjes na 20-30 cm. Sto rece neko gore zaboravicu na njega.

To sto pustite par sati te programe, skoro da nista ne znaci. Postoji vise mogucnosti da se odglavi zaglavljeni pixel. Nekad uspeva, nekada ne. Te programe morate drzati vise od 24h upaljenje. Probaj i cackalicom da ga malo pritisnes, ali ne prejako da ne bi napravio s***e.

Meni se na LG monitoru isto tako zaglavio pixel (crvena boja), uzeo sam pamučnu krpu i krenuo da "masiram" monitor - malo jači pritisak i kružni pokreti oko tog piksela (pritisak na sam piksel nije pomogao) i posle minut on se ponovo aktivirao :) Od tad radi kako treba, ima već 6 meseci...

UDpixel pusti neka sljaka 24h. Ja sam poceo da primecujem kako ga je omeksao a posle sam isao na sistem masaze pixela i uklonio ga skroz, od tada radi bez problema. Samo pusti program da ga izmuci dobro i posle recimo noktom, gornjom stranom ili zglobom prsta (nemoj da ogrebes display) stisni malo taj deo gde je mrtav pixel i u precniku od pola santimetara vrti ukrug. Zvuci smesno ali videces i sam dali se desava nesto. Mozda ces morati par puta tako ali verujem da ces uspeti. Sa srecom ;)

UDpixel pusti neka sljaka 24h. Ja sam poceo da primecujem kako ga je omeksao a posle sam isao na sistem masaze pixela i uklonio ga skroz, od tada radi bez problema. Samo pusti program da ga izmuci dobro i posle recimo noktom, gornjom stranom ili zglobom prsta (nemoj da ogrebes display) stisni malo taj deo gde je mrtav pixel i u precniku od pola santimetara vrti ukrug. Zvuci smesno ali videces i sam dali se desava nesto. Mozda ces morati par puta tako ali verujem da ces uspeti. Sa srecom ;)

Reci samo da li da stavimo flasx size na 1x1 ili 5x5. Kao i koja brzina flash intervala u ms da bude.

nikada nisam ostavljao duze od jedno 10 sati...

probacu da masiram,da pritegnem,pa cu videti da li ce pomoci...

Ako je pixel ziv na sredini panela onda ti u servisu moraju dati potvrdu za novi, dok je crnih dozvoljeno samo jedan na sredini ili dva spojena bilo gde na ekranu.

Vrh Dno