Šta je novo?

Zaglavljen Piksel

Dmjenk

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
330
Uzeo sam novi monitor Samsung 2233SN i dodjem ja kuci upalim ga kad ono zaglavljen zeleni piksel u donjem desnom uglu... garancija vazi tek na 3 piksela... cuo sam da ovi zaglavljeni mogu nekako da se odglave nekim programima ili da kao "pritiskam" taj piksel... Da li moze neko to bolje da mi obljasni da li te programe treba da pustim da rade celu noc ili kako?

ako si ga pazario u win winu mozda budes imao srece, pa ti isti zamene.

probaj najpre ovo (potrebna instalirana/uključena Java)
http://www.jscreenfix.com/basic.php

Skorašnje iskustvo. Nije u pitanju Samsung, ali meni je za 5 minuta odglavio jedan plavi piksel (testirao u radnji i nije ga bilo, već se pojavio po dolasku kući!)
Možda će morati i duže da se tretira, to ne znam, ja sam eto imao sreće, nadam se da ćeš i ti.
Neki preporučuju i "masažu" piksela, ali ja to nisam pokušavao.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Evo ti savet iz prve ruke. Uzmi cackalicu, i krpicu sto si dobio uz njega. stavi krpicu preko ekrana, i stisni, ali bas stisni cackalicom na pixel. ugasi pa upali monitor na dugme, probaj par puta, meni je na 2 2233sn uspelo, kod burazera i kod druga..

probao sam sa tim programom i ostavio ga celu noc i nista nije pomoglo :( takodje sam probao ovo sa pritiskanjem i masazom i opet nista kod mene se isto ne primecuje na svetloj pozadini ali na crnoj da i to me najvise iritira kad gledam neki film :( ima li jos neka metoda da probam?

Jedina preostala metoda je da probas da ga zamenis.

jscreenfix 5-6 sati , ali okreni monitor Naopako .

tako sam trajno izlecio vise lenjih piksela na monitoru.

Vrh Dno