Šta je novo?

Zaglavljen piksel!!!

nesa90

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2006
Poena
304
Kako da odglavim zaglavljn piksel.Crvene je boje nalazi se negde na sredini ekrana i bas me iritira.Ako znate nekakav program koji bi mogao da mi pomogne zakacite link.Hvala unapred.

imas tft ili crt?

Poslednja izmena:
A gde si ti video crt sa bad pixelom?

Zbunilo me ovo "zaglavljen" - pa sam mislio da covek potvrdi.

Pa ne moze ni zaglavljen da bude.

Zbunilo me ovo "zaglavljen" - pa sam mislio da covek potvrdi.

potvrdjujem tft sa zaglavljenim pikselom crvene boje,koliko ja znam crni i beli pikseli su mrtvi,a crveni,zeleni i plavi zaglavljeni.

Pa ako imas tft,probaj blago da pritisnes zaglavljen pixel,to moze da pomogne.
:d A ako imas crt,uzmi cekic i lupkaj polako dok ne nestane.:d
Naravno,ovo za crt se salim,a za tft sam ozbiljan.

sa blagim pritiskanjem sam probao i slab je efekat,ali mene zanima dali postoji nekakav softver pomocu kojeg bi mogao da se odglavi.

&&&&&&&&&&&& Crvene boje! :d
No,tesko da ces programom za mrtve pixele odraditi zaglavljen,inace ni mrtvi se ne mogu srediti nikakvim softverom,to ti garantujem.Ako si pod garancijom problem je resen.

Kod druga je uplio program Yava Screen FIX i odglavio je jedan piksel zaglavljen crvene boje.kod mene nece ni da cuje.pustao sam ovaj program po celu noc da radi i nista.

@ Dr. Tristor, verovao ti ili ne ranije se desavalo - pre dosta godina ('98-'99-te) da i na CRT monitorima postoje mrtvi pikseli, tako da to nije nista cudno. Imao sam Daewoo 511x koji je imao mrtav, crveni piksel, a u radnji kada sam kupovao isti takav monitor je imao oko 4-5 crvenih pikselcica, pa sam ja trazio neotpakovan, za koji se ispostavilo da ima jedan, ali vredan, eto sazna covek nesto novo svaki dan, zar ne? Ziveli i pozdrav!

Imao sam i ja Daewoo sa crnim mrtvim pikselom. Verovatno oštećenje na fosforu.

Beli svetleći piksel obično se da rešiti blagim lupkanjem - meni se redovno dešava na lapu, tj.ovom čudu sa koga trenutno kuckam. Nemam pojma šta možeš da uradiš sa crvenim, ali kuckanje jagodicom prsta sigurno neće ništa da pokvari, samo ako je odmerene snage.

@ Dr. Tristor, verovao ti ili ne ranije se desavalo - pre dosta godina ('98-'99-te) da i na CRT monitorima postoje mrtvi pikseli, tako da to nije nista cudno. Imao sam Daewoo 511x koji je imao mrtav, crveni piksel, a u radnji kada sam kupovao isti takav monitor je imao oko 4-5 crvenih pikselcica, pa sam ja trazio neotpakovan, za koji se ispostavilo da ima jedan, ali vredan, eto sazna covek nesto novo svaki dan, zar ne? Ziveli i pozdrav!

Katodna cev sa rgb mlazevima kroz resetku ne mogu NIKAKO da se porede sa tft monitorima... Bilo je ovde okaceno fino objasnjenje neki pdf o monitorima i nacinu izrade, searchovacu malo pa cu ponovo da ga postavim da neke stvari budu jasnije...

Potpuno irelevantno za činjenicu da i CRT može da ima tačkice raznih boja, uz napomenu da ostaju uvek iste bez obzira na rezoluciju. :)

Trazicu po netu neke programcice,pa ako uspem da odglavim ja cu da javim.Hvala u svakom slucaju.Pozdrav!!!

@Dr.Tristor, naravno da je tehnologija totalno drugacija, i da se verovatno to mozda i drugacije zove ta pojava kod CRT-a, ali ono sto je evidento je da postoji, to jest u ranijoj proizvodnji dolazilo je do toga, kako i zasto, nadji te sticky-je pa da vidimo, ali ne moze niko da me ubedi kako ti "mrtvi pikseli" ili kako god nisu postojali na CRT-u, sigurno ih nisu u fabrici zamazali dzemom.

Ok, ali crt ne moze da ima mrtve piksele. 10 godina sam ih servisirao... :wall:
Jos nisam nasao, iskreno nisam ni imao vremena da trazim.
Poz

Dobro, crvene tackice, nisu mrtvi pikseli, nego crvene tackice na ekranu koje zauzimaju mesto piksela? Nisam ja ni izricito rekao da su mrtvi pikseli ne znam im pravi naziv, pa ih tako zovem, zato sam i rekao da nadjes nesto vise o tome, i srecno!

Poslednja izmena:
Vrh Dno