Šta je novo?

Zablokira na bootu BIOS-a posle promene procesora

PSN

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2008
Poena
304
Imam plocu MSI p965 Neo 2 na sajtu podrzava mnoge procesore i e5200 tako da sam nabavio njega. I sada kada ga stavim pijavi ga na startu kompijutera i samo zablokira sve, a na tastaturi trepere sve lampice(Num,Caps,Scroll).E sada moguce je da je zbog novije verzije procesora.A bios su izgleda batalili da prave za ovu plocu pa me intereuje da li moze nesto da se uradi ili da trazim drugu plocu?

Jesi uradio Clear CMOS? i da li je poslednji bios na ploci?

Da i kada resetujem BIOS posle ili zablokira na onoj default prvoj slici neke letelice ili prodje nju ali zablokira na sledecem ekranu kada ucitava hard i cd uredjaje

Probaj rucno da setujes ram u biosu, kao i voltazu za taj procesor. Moguce da ne detektuje nesto dobro i da ga zakucava.

Probao sam da podesim bios sa starim procesorom (voltazu,brzinu memorije i overklok na mimimum) i kad ubacim novi isto zablokira kada ispise koji je procesor.

Jel si prvo updateovao bios na poslednju verziju pre montaze ??

Dali možeš da staviš stari cpu i da nam kažeš veriju biosa koja je sada na ploči . Isključi u biosu prikaz početne slike ( MSI mlaznjak ) i kad krene da bootuje pritisni pause na tastaturi da pauziraš boot . Proveri posle na sajtu dali ta verzija podržava i tvoj procesor .

BIOS sam updateovao pre otprilike 3 dve godine verzija je 3.8 ta je i na sajtu kao poslednja i probao sam da updatujem preko onog live programa i kaze da imam poslednju verziju. Na sajtu pise da ploca podrzava e5200, jedino ako je mozda jer je procesor novija verzija (SLB9T) pa da ga zato ne vidi.

Mani da se zamlacujes s biosom, cim ti stari proc radi nema veze s njim, koja god da je verzija radio bi procesor ako je kompatibilan.
Kupi lepo nekuasus plocu sa p45 chipsetom klokni taj proc na njoj i uzivaj

Poslednja izmena:
Ok hvala na odgovorima. Ploca u stvari podrzava i 5200 ali ne (SLB9T) verziju. Videcu ako nadjem nekog da zamenim ovu noviju verziju procesora za stariju ako ne uzecu drugu plocu zao me da ga prodam vidim da ga dosta hvale kazu overklokuje se ko lud.

Nazad
Vrh Dno