Šta je novo?

Zabagovana particija na HDD

barakuda111

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poena
169
Imam dva hard diska i vec neko vreme mi je jedan zabagovan. Jedna particija na njemu se jednostavno ugasila i nemoze da joj se pristupi. Kada se klikne na nju win7 prijavljuje gresku i kaze da treba da se formatira da bi se koristio.
Ostale particije na tom HDD-u jos funkcionisu ali sam primetio da recimo kad pokusam da pustim neki video zapis koji je na tom HDD-u uzasno laguje, secka...

Da li se ovo jos nekom desavalo? Negde sam cuo da je to neki virus uradio, ali nisam siguran.
Uglavnom, najzad sam u mogucnosti da kupim novi HDD, uzecu neki od 1.5 TB, pa cu da napravim backup starog, pa da ga formatiram celog.
Sad pitanje, da li ce format celog diska pomoci ovom problemu ili treba jos nesto da uradim?

Ja bi licno nekim programom van WINa izbrisao sve particije(Hiren boot CD npr. ima partition magic ili neki slican), napravio nove i formatirao ih- to bi trebalo da bude to sem ako fizicki nije defektan.

Ok. Jedno pitanje, da li HDD mora da ima vise particija ili moze samo jedna?

Kad uskoro budem kupovao novi hard nemam potrebu za vise particija na njemu, pa bi napravio samo jednu ako je moguce.

Ok. Jedno pitanje, da li HDD mora da ima vise particija ili moze samo jedna?

Kad uskoro budem kupovao novi hard nemam potrebu za vise particija na njemu, pa bi napravio samo jednu ako je moguce.

Pa po nekom pravilu se uvek prave 2 particije zar ne ?
Na prvoj particiji ti bude win a na drugoj podaci i ostalo filmovi igre slike itd .

SRETNA NOVA 2011 :d :d :d

Da, ali zadrzacu najverovatnije i ova dva stara harda, a na jednom se nalazi win. Ovaj novi bi sluzio kao backup za podatke, pa bi bila dovoljna jedna particija na njemu, ali ako bas mora, podelicu na dve.

Sretna nova godina takodje ;)

Ovako...po pravilu(cast izuzecima) novi hardovi su brzi od starih. Znaci napravi na novom image od stare WIN particije a posle i koliko jos hoces particija, u tvom slucaju jos jednu veliku tj. ostatak prostora.
Formatiraj stari HDD sa WIN(ili ga ostavi za nedajBoze)... i Novi ce ti biti WIN a stari za backup.

Ukoliko neces mozes jednu particiju ali nisam siguran da li moze u FAT32...
SRETNA NOVA 2011 :d :d :d
Hvala, sve najbolje svim clanovima!

Nazad
Vrh Dno