Šta je novo?

zabadanje kompa

neo geo

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
395
Pozdrav,

na masini iz potpisa, sve cesce mi se desava 'zabadanje', nezavisno od opterecenja i aktivnosti, nekada i dok je masina skroz idle, na osnovu dump file-a vidi se da je ntoskrnl.exe, nisam ranije kada sam google-o kod i analizirao mogao izvuci vise informacija sem da je nesto hardverski, windows sigurno nije posto je zabadao i na win10 dok sam imao neko vreme. (evo dok sam ovo pisao, bio je zabod, na svu srecu 'restore session' sacuva i ono sto je napisano). odavno to tako ume da zabode, ali u poslednje vreme sve cesce.

e sad, memoriju sam testirao ranije nekoliko ciklusa i ne bi trebalo da je do nje, znam da je procedura ono iscupati sve sem graficke pa probati itd malo po malo, pa zameni ovo pa ono , a ja bas nemam vremena ni rezervnih delova da se time zabavljam .. nekako tipujem da je ploca ili napajanje, a opet ne bi napamet da kupujem i menjam i gledam jeste-nije, pa mi treba ako je moguce dati neki pametan savet sta prvo gledati, zameniti, da li nesto pokusati, da li npr mogu monitoring napajanja da ukljucim pa da vidim da li zabada kada npr bude los napon pa zabada zbog toga? da li da nesto unutra rasklapam/sklapam (ranije sam menjao pastu, nije sigurno pregrevanje, posto u igrama nikada ne zabada pod opterecenjem)

izvinjavam se ako sam konfuzno postavio problem, a ako bi savet bio - menjaj plocu i napajanje npr, da li onda menjati jos nesto?

hvala.

Ako je napajanje staro onda je ono problem,ja bi da sam na tvom mestu probao celu konfiguraciju na drugom napajanju....
Inace nisi napisao koji windows imas mozda si zakacio neki virus,najbolje uradi svezu instalaciju prvo pa ako opet zabada probaj da stavis konfiguraciju na drugo napajanje....
Pise na netu isto da moze biti do Ram-a ali vec si to testirao.
Takodje neki su reinstalacijom windows-a resili problem.

Poslednja izmena:
postoji program blu screen viewer skini on je uvek zipovan ne instalira se, izbacice ti kodove program koji je u pitanju (drajver) ili idi na googl pa ces na osnovu koda videti sta je, memorije, ili memorije na grafici (koju bi licno izbacio i koristio integrisanu) a probaj clear CMOS posle 10 ke

probao sam ranije, imam taj program, ali nista korisno nisam uspeo da izvucem, a nisam ono nepismen totalno za te stvari ... kako sve cesce zabada, cenim da je nesto dotrajalo npr kondenz u napajanju ili na ploci ... videcu ako nadjem neko napajanje da njega promenim za pocetak, pa ako i to nastavi onda je ploca ... valjda

Nazad
Vrh Dno