kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
Pitao sam pre godinu dana da li moze da se napravi neka scripta koja ce da pazi na promene u folderu i ako se desi promena da uradi refresh u web browseru.
Evo nasao sam kako to moze da se uradi
poenta je da levoj polovini ekrana imete otvoren PHP, HTML, CSS editor a na desnoj (ili drugom monitoru) otvoren web browser u kome gledate kako vam sajt izgleda - kad uradite Save nekog dokumenta da se webbrowser automatski refreshuje (ili vise njih da bi videli kako u svakom izgleda stranica u FireFox-u, IE-u, Operi...)
dakle napravite prvo AppleScriptu ("safariReload.scpt"):
ovde mozete dodati sve browsere koje imate...
onda skinete Lingon (GUI za pravljenje launchd scripti) i napravite ovakvu scriptu:
i to je to!
(da bi launchd registrovao promene morate da se logout/login)
e sad postoje jos dva problema: launchd ne registruje svaki put promenu fajla - cini mi se da kad dva puta zaredom brzo snimite fajl kao da ne stigne da registruje promenu. ne znam da li moze da se forsira kraci interval ili nesto slicno pa da registruje svaku promenu!?
i ne znam kako da u launch scripti napisem da pazi na sve subfoldere unutar /Users/milankovac/htdocs/HTMLfiles/ !? (mada se moze staviti spisak svih foldera koje treba da nadgleda sto opet moze biti problem ako vam je sajt organizovan po principu: jedna stranica - jedan folder)
u svakom slucaju meni u mnogome olaksava rad - skripta je nezavisna od editora za HTML/PHP/CSS (mozete koristiti i DreamWeaver i TextMate...),
pored toga editor/program vam nikada ne gubi fokus,
odjednom se refreshuju svi otvoreni browseri pa odmah vidite kako izgleda promena koju ste upravo napravili...
Evo nasao sam kako to moze da se uradi
poenta je da levoj polovini ekrana imete otvoren PHP, HTML, CSS editor a na desnoj (ili drugom monitoru) otvoren web browser u kome gledate kako vam sajt izgleda - kad uradite Save nekog dokumenta da se webbrowser automatski refreshuje (ili vise njih da bi videli kako u svakom izgleda stranica u FireFox-u, IE-u, Operi...)
dakle napravite prvo AppleScriptu ("safariReload.scpt"):
Kod:
tell application "Safari"
do JavaScript "window.location.reload()" in front document
end tell
onda skinete Lingon (GUI za pravljenje launchd scripti) i napravite ovakvu scriptu:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Label</key>
<string>com.milankovac.updateSafari</string>
<key>ProgramArguments</key>
<array>
<string>osascript</string>
<string>/Users/milankovac/Library/Scripts/safariReload.scpt</string>
</array>
<key>QueueDirectories</key>
<array/>
<key>WatchPaths</key>
<array>
<string>/Users/milankovac/htdocs/HTMLfiles/</string>
</array>
</dict>
</plist>
i to je to!
e sad postoje jos dva problema: launchd ne registruje svaki put promenu fajla - cini mi se da kad dva puta zaredom brzo snimite fajl kao da ne stigne da registruje promenu. ne znam da li moze da se forsira kraci interval ili nesto slicno pa da registruje svaku promenu!?
i ne znam kako da u launch scripti napisem da pazi na sve subfoldere unutar /Users/milankovac/htdocs/HTMLfiles/ !? (mada se moze staviti spisak svih foldera koje treba da nadgleda sto opet moze biti problem ako vam je sajt organizovan po principu: jedna stranica - jedan folder)
u svakom slucaju meni u mnogome olaksava rad - skripta je nezavisna od editora za HTML/PHP/CSS (mozete koristiti i DreamWeaver i TextMate...),
pored toga editor/program vam nikada ne gubi fokus,
odjednom se refreshuju svi otvoreni browseri pa odmah vidite kako izgleda promena koju ste upravo napravili...
Poslednja izmena: