Šta je novo?

Za vlasnike Biostar ploca

SORD

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
319
LM,izgleda da je Biostar odlucio da smanji broj otkazivanja naponskih sekcija na svojim plocama tako sto ce u novijim biosima za odredjene ploce ubaciti 95W lockout funkciju.Tako da kad se u mb zabode 95W ili gladniji cpu,posle prepoznavanja,komp se gasi i ne dozvoljava ponovno ukljuc.E sad,mozda i nisam dobro preveo ono sto sam procitao,ali detaljnije imate na rebels havenu.

http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=45;t=000385

LM,izgleda da je Biostar odlucio da smanji broj otkazivanja naponskih sekcija na svojim plocama tako sto ce u novijim biosima za odredjene ploce ubaciti 95W lockout funkciju.Tako da kad se u mb zabode 95W ili gladniji cpu,posle prepoznavanja,komp se gasi i ne dozvoljava ponovno ukljuc.E sad,mozda i nisam dobro preveo ono sto sam procitao,ali detaljnije imate na rebels havenu.

http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=45;t=000385
Da nije žalosno bilo bi smešno:d Dobro si ti i pročitao i preveo samo što mi nikako ne ide u glavu šta su sa ovim hteli da postignu osim priznanja da im ploče definitivno nisu Phenom II ready ili sam ja loše shvatio?:trust: Jedno je sigurno nije tu kriv samo Biostar vec i sam AMD sa kasnim uskladjivanjem izlaska ploča i samih procesora od AM2 do AM3 socketa zašto mi se čini da to nije slučajnost;)

Ništa strašno.
Te navedene ploče i nisu najbolji izbor za "jače" Phenom-e.

Koliko ja razumem kaze

Biostar has implemented an above 95Watt

znaci lockout za one preko 95w... 95w bi trebali da rade... e sad kad bi mi neko pozajmio proc da proverim, to bi bilo super |)

Pa dobro, ništa čudno, za neke modele ploča nigde i ne piše da podržavaju Phenom >95W, jedino me buni onaj 6000+ koji je 125W u spisku za moju 780G, recimo. Verovatno ploče bez adekvatnog hlađenja naponske sekcije ne mogu da teraju jače quad procesore neki duži period (+ što svi hoće da kloknu taj P2 na preko 3.5GHz) ili imaju dosta reklamacija pa su morali da se zaštite nekako. Što opet ne znači da gomila korisnika neće staviti modovani BIOS ili prethodnu verziju koja nema lock pa će posle krenuti pljuvačina po Biostaru kako crkavaju masovno... :D

Meni su učinili uslugu utoliko da ni ne razmišljam o P2 sa ovom pločom i uštedeli mi 300+€ koliko bi me koštao upgrade (P2+neki DFI)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno