Šta je novo?

Za sve vlasnike CDR: RecordNow MAX 4.0 dl!

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Napokon se pojavio program koji bi mogao da bude konkurencija cuvenom Nero-u. Rec je o programu iz naslova, koji jos pride moze da snima i DVD-ove (naravno, ako imate DVD pisac). Da ne tupim mnogo, ovo je obavezan download za sve one koji imaju przilicu. For your convinience, postavio sam ga na server dostupan iz lite, home… rezima i tamo ce stajati do subote u 15h, pa pozurite sa download-om. Velicina je 8.91 MB, arhiva je u WinAce formatu (arhiver imate na www.winace.com), a u nju je i ukljuceno resenje za problem zvani 30-day trial ;)

Program sam koristio svega par sati, i nisam jos uvek stigao da ispitam sve detalje, ali ono sto sam video za ovo kratko vreme me je odusevilo. Imam LG 16x pisac. RNM njegov burn-proof prepoznaje kao SuperLink. Dal' je to to ili nije - nebitno, posto radi. Za razliku od Nera, omogucava 2x, 4x, 8x, 12x i 16x brzine snimanja, a omogucava i test snimanje sto Nero ne dozvoljava. Overburn podrzava, ali na mom pisacu prilikom test snimanja redovno "pukne" disk cim se i malo premasi kapacitet, tako da za vlasnike LG-a i dalje preporuka za overburn ide na racun DiscJuggler-a. Kao sto rekoh, da ne tupim mnogo, skinite ga i probajte, verujem da ce vam se svideti.

Link za dl je u txt fajlu u attachment-u.

Enjoy :)

Ashley je napisao(la):
I? 12 DL-ova i jos niko da napise utiske. Ni hvala :) Hajde ljudi, zivo me zanima kako radi sa drugim pisacima osim LG 16x.

pa sta da ti odgovorimo kada svi imamo LG :) :)

salu na stranu - download-ovao sam ga ali mi se ipak vise svidja nero - lepo je to sto ima 2 brzine za snimanje - mada nisam probao.. kada sam ga dl-ovao i krenuo u probu otvorio mi je onaj wizard ubacio sam mu cd (ocekujucio da cu moci lako da ga cvancelujem) ubacio nasumice nekoliko fajlova i odmah sledeci korak je bio burn.... nio sam totalno zatecen a cd-u nije radilo dugme eject (cak ni iz task managera nisam uspeo da ubijem do kraja program) pa sam morao da ga pustim kao da krene u snimanje i odmah da cancel-ujem dok jos nije poceo da snima - malo vise i treba da se kopa da bi se doslo do namestanja za brzinu snimanja i ostaloga...

znas i sam sta je navika :) koliko mi nero lici na windows explorer (a samo da znas koliko mrzim win expl.) a ipak ga koristim sa zadovoljstvom.

u svakom slucaju hvala za preporuku!!!! :wave;

Aman bre ljudi kako software moze da podrzava x2 brzinu rezanja, kada je rezac ne podrzava. LG krece od x4 i nema boga da radi x2.

Aca je napisao(la):
Aman bre ljudi kako software moze da podrzava x2 brzinu rezanja, kada je rezac ne podrzava. LG krece od x4 i nema boga da radi x2.
ne znam - ja sam se samo upozanao sa interfejsom softvera a ne i sa samim njegovim radom (znaci nisam snimio ni jedan disk). u opcijama ima da se stavi od 2 do 16 - da li radi..... pitaj ashley-ja :wave;

Pa i DiscJuggler (a i CloneCD ako se dobro secam) nude sve brzine snimanja, ali to nema efekta ako ih uredjaj ne podrzava.

... ce ga probamo

Samo jos da skinem arhiver, pa cu da ga probam na svom 24x teac-u +smartbuy silver 24x (nemam druge cd-ove trenutno..., ako neko ima dobru cenu-adresu za smartbuy, tdk, verbatim 24x sa slim kutijama za manje od 1.30 na 50+ komada, nek prijavi. Neko mi rece da se u bgd pojavio color tdk sa slim kutijama za 38din po komadu... gde?)

sa tecom 24x

Radi bez problema (WinME), iskopirao sam audio cd (40Xread 4Xwrite), obriso jedan rewritable - nema zamerki
Inace, vrlo (mi) je slican sa CD Extreme koji dolazi u retail pakovanju sa Sony rezacima.
Jedino su mu mozda dodali opcije za (tip formata) dvd rezace, inace je skoro identican. Pretpostavljam da ce sasvim ok da uradi svaki posao, i licno mislim da je za ljude koji se prvi put srecu sa poslovima oko "przenja" cd-ova zgodniji (lakse se kapira) od Nero-a, odnosno da ce neko u njemu sa manje "provaljivanja" napraviti npr. audio cd kompilaciju (i ostale klasicne stvari)
Dakle, sto se mene tice, Nero ili ovo - pitanje je uglavnom samo ukusa, a ako neko nadje nesto sto nero ili ovaj bolje odradjuje bice zanimljivo da prijavi.
Ako se ne varam, cini mi se da je ovaj program prilicno zahtevniji (u odnosu na nero) sto se tice zauzeca resursa (procesora i memorije) (to lako vidim posto mi je racunar Cyrix MII, 256MB ram, 1152x864 mmystique 2MB... teac w524e), pa bi to mozda moglo da (vrlo) bude jedina znacajnija opaska (za one sa sporijim masinama)..

U svakom slucaju, ako ovaj RNmax ne ispolji neki gadan bag, vrlo cu da razmislim da li mi je (odlican) Nero uopste potreban (koji ima npr cd cover designer i image drive installer, sto ne dolazi sa RN-om).

Posto je ceo ovaj topic uglavnom posvecen programu koji bi trebao da bude konkurencija ahead-ovom Nero-u (a on mu dodje kao referentni sistem za uporedjivanje), mislim da bi onda trebalo obavezno pomenuti (roxio-v) Easy CD Creator 5. Ako su bitne operacije sa rewritible diskovima, onda mi se cini da je upotreba nera ili RN malo kabasta, u odnosu na npr. CD Creator, sa kojim je (nakon formatiranja u CD Format modulu ovog paketa) moguce upisivanje i brisanje fajlova preko winexplorera (i windows commandera)

Sve u svemu, RNmax mi izgleda kao jos jedan odlican software koji se uz malo podesavanja moze (pretpostavljam) sasvim prilagoditi svakom cd rezacu i task-u

Kad vec pricamo o przenju cd-ova nekako mi se cini (valjda mi takvo iskustvo) da stvari imaju vise veze sa cd medijumima nego sa recorderima i software-om. Dva meseca imam ovog teac-a (pre toga nisam imao rezac, niti sam imao pojma o rezanju) i koristio sam samo smartbuy, verbatim i imation medije, i ne bih znao kako izgleda kad disk usred rezanja "pukne" da mi drugar nije dao neki "no name" 80min.
Burazeru sam cisto radi testa naprzio par audio cd-ova (klasika) na smartbuy 650MB (1-8x) al` na 24X, da bi slusao u kolima na nekom muzickom cd player-u (mislim da je pioneer) - kaze "ma strava je..." (?)

Elem, ovo sto napisah je dakle opservacija nekog ko kopira manje od 50ak diskova mesecno, a oni kojima su to dnevne potrebe ce sigurno imati drugacije (i zanimljivije) primedbe.

I na kraju, Ashley ultra `fala za info, link i resenje trial-a

&pozdrav!

Przenje CD-ova ima veze i sa softverom, a ne samo sa pisacem i medijumima. Recimo, ja na mom LG-u 16x u Neru nisam mogao da overburnujem CD, iako sam sve potrebne opcije ukljucio/podesio. Jednostavno, zatrazi veci CD od onog kojeg sam mu podmetnuo i ne namerava da krene sa snimanjem vise podataka nego sto deklarativno ima mesta na disku. No, zato Padus DiscJuggler radi overburn bez ikakvih problema.

Zbog takvih stvari sam i postavio ovaj RNMax da ga skine sto vise ljudi i isproba, pa da vidimo jel' dobar za ovo ili za ono, ili mozda za sve :) E sad, toliko ljudi je skinulo program a jedino ste ti i D-KEE stogod napisali o programu, pa ja jos jednom molim ljude koji su program sa sve "registracijom" skinuli sa brzog servera iz lite rezima da zauzvrat napisu par svojih utisaka.

Nazad
Vrh Dno