Šta je novo?

Za sve koji razmisljaju da uplate SBB net

Modem bio preko vikenda na drugoj lokaciji i sve radilo kako treba, zvanje call centra nije pomoglo, oni vide transfer i kada ga kod mene nema. Danas sam na drugom gateway-u i dalje isti problem. Koliko vidim nisam jedini ima nas mnogo :(

Od 10-15 adsl provajdera tako je na dva (Beocity i Neobee), kod kojih su inače svi zapeli jer su 100 dinara jeftiniji. Malo objektivnosti, molim. Bilo koji normalan adsl provajder (yubc, beotel, sezam itd.) radi izvanredno.

OK, nesrecno sam se izrazio, nisam mislio na sve ostale provajdere. :)

Da bi situacija bila jasnija, onima koji se prave kao da nije ništa, pogledajte samo koliku podforum "Problemi u radu" ima nadmoć u odnosu na ostale podforume kada je u pitanju posećenost i broj poruka: http://forum.sbb.co.yu/index.php?c=7

P.S. SezamPro 256 zadovoljni korisnik.

Sto odlazite,kakve probleme imate?Ja sam se ukljucio prosli mesec i uzeo prepaid od 1000,sada razmisljam o flat varijanti,valjda ce dobro raditi,a i lokal mi se cini dobar ima svega...Na sta prelazite adsl?

zato shto mi se ne placa 700 din vishe za sporiji internet? Lokal ne koristim, i ne zanima me.

Ja nažalost nemam izbora, jer je zgrada u NS-u kojoj živim nova, i ko zna kada će dobiti telefonsku liniju. Trenutno muku mučim sa SBB-om oko uvođenja kablovskog neta - ima već dve nedelje od kada sam potpisao ugovor i dao im famoznih 1500 dinara, ali od neta još uvek ništa...likovi iz tehničke podrške su naravno potpuno beskorisni (da ne kažem da lažu) i već nedeljama vrte priču o velikim radovima na mreži.

Par drugara mi je reklo da je najbolje da uplatim net bez obzira što mi još nije instaliran, navodno će onda mnogo brže doći da ugrade modem, mada ne znam imali to smisla.

Ja sam se pre 6 meseci uselio u novu zgradu isto u NS, i jos uvek nemam tel liniju a SBB net sam dobio posle nedelju dana od kako su uveli cable TV u zgradu, samo zato sto sam ih gnjavio sve te dane i na forumu (preko GPRS-a) i preko telefonske podrshke (sa tel govornice odmah preko puta njihovog uplatnog mesta, a tu blizu i zivim :p). U stvari ja sam signal za net dobio tek kada sam ugnjavio da dovedu ekipu i nameste to pojachalo u zgradi koje nije bilo dobro instalirano (neki manijak pre njih ga je naopachke konfigurisao :p).

Sve su to uradili samo zato sto sam vec imao njihov modem i 512k flat koji je uveliko radio na drugoj lokaciji, pa sam ja platio preseljenje i da ne bi morali da mi nadoknadjuju posle puno, sto pre su mi omogucili net na novoj lokaciji i nadoknadili tih 5 dana sto nisam imao net :)

Poučno iskustvo :) Zvao sam podršku jedno 10 puta, a minimum toliko puta sam bio i kod njih lično, a većina tih razgovora je bila vrlo neprijatna, pre svega zbog njihove "ljubaznosti".
Juče sam ih kontaktirao i preko foruma. Na kraju treba da budem srećan ako dobijem net pre Nove Godine.

Neznam sta vishe da ti kazhem osim, SRECNO! :)

meni je 286 kb/s sa 256 paketom
Ali sa Sbbeom sam imao toliko problema da je besplatan pa bi razmislio.

zato shto mi se ne placa 700 din vishe za sporiji internet? Lokal ne koristim, i ne zanima me.

Kako to mislis,700 vise od cega?Ne znam za sta koristis net ali na lokalu imas sve zivo i to na vecoj brzini,ako koristis net samo za surf onda ti je najbolje pripaid.Ja za sada imam pozitivne utiske sa sbb netom,ukljucili su mi net 5 dana posle prijave i sve radi odlicno,sada sam platio flat 128 sa lokalom 512 (~1400din).Protok u lokalu preko dc++ je konstantno izmedju 50-60kbytes\s a ostaje jos 10-15kb za internet.

Poučno iskustvo :) Zvao sam podršku jedno 10 puta, a minimum toliko puta sam bio i kod njih lično, a većina tih razgovora je bila vrlo neprijatna, pre svega zbog njihove "ljubaznosti".
Juče sam ih kontaktirao i preko foruma. Na kraju treba da budem srećan ako dobijem net pre Nove Godine.

Kad sam zvao rekose mi: samo momenat, jedan korisnik pravi probleme, ostanite na vezi :)
Od foruma nema koristi, niko se ne zabavlja time. Ukapirao sam da gde god nisu podzemne instalacije ima problema.

Kako to mislis,700 vise od cega?Ne znam za sta koristis net ali na lokalu imas sve zivo i to na vecoj brzini,ako koristis net samo za surf onda ti je najbolje pripaid.Ja za sada imam pozitivne utiske sa sbb netom,ukljucili su mi net 5 dana posle prijave i sve radi odlicno,sada sam platio flat 128 sa lokalom 512 (~1400din).Protok u lokalu preko dc++ je konstantno izmedju 50-60kbytes\s a ostaje jos 10-15kb za internet.
700 din u odnosu na neobee 768kbit/s ili telekom adsl 768kbit/s
Lokal mi ne znachi puno jer imam news. Tachno je da u lokalu iznosi brzina 1mbit/s npr, a preko "spoljnjeg neta" pola te brzine, ali opet, na newsu se pojave stvari pre nego u lokalu, tako da dok se lokal "zalaufa" do maximalne brzine, ja sa newsa imam preko 70% stvari koje zelim da skinem, tako da uglavnom imam stvar koju zelim da skinem brze nego shto to mogu da skinem iz lokala, chak iako je lokal brzi. Znachi, dok neko drugi skine, pa okachi + dok ja skinem >>> download preko newsa. Zato meni lokal ama bash nishta ne znachi, a 700 dinara za sporiji internet mi se ne placa.

Dok ti skines sa newsa, "neko" vec postavio na localu :D Ima previse 0day trackera , koji imaju preup time od 4-10 minuta ... znaci ako ti tih 4-10 minuta brzi up na news nego na trackere placas 15$ ili koliko vec , to mu dodje isto kao da si uplatio tih 700 din da bi imao nesto u isto vreme kada se pojavi i na localu :) a realno da ne mozes dve stvari da skines u isto vreme toliko brzo za koliko bi ih skinuo u kombinaciji local+out net ;) jednostavno je nemoguce.
Konfuzan post, ali ko razume shvatice :)

Retko se desavalo da neko iz lokala svuche brze nego ja sa news-a, narocito kad uposlim i net na faxu. Poredjenja radi, evolution patch za PES6 je bio okacen u sredu chetvrtak 20-og decembra, dok sam ja isti posedovao 19-og decembra ujutru. Slicna situacija je sa novim filmovima i igrama. Ja licno stvari ne kacim u lokalu iz prostog razloga shto mi news mnogo loshe radi kad je i lokal uposlen (bilo hub ili torrent), a drugo, na lokalnom torrent trackeru su postavili ogromna pravila, pa mi za pravljenje torrenta treba i po 15 min dok izvuchem shotove, sredim sve za upload i sl. Na mnogim privatnim trackerima (kao shto je filelist.org) je potreban samo nfo, ali izgleda momci sa lokalnog trackera znaju vishe nego strane kolege..

Dalje, neka niko ne shvati ovo kao moje pljuvanje po SBB-u, jednostavno svako ima svoju neku logiku kojom se vodi, ne znachi da je moja ispravna.

to za pravljenje descriptiona da bi se upnuo torrent na lokalu je stvarno uzas ..... Ali opet mislim da ne moze da ti smeta local net pri upotrebi news-a, govorim ti iz licnog iskustva. Mozda ti se nesto tu posvadjalo pa taj put kada si koristio tu kombinaciju , nije islo kako treba. A sto se tice brzina postavljanja stvari na localu , pa na eucu postoji dobro poznat lik koji sve postavi dva tri sata posle up-a na nekim poznatijim trackerima. A na NSTS trackeru to je vreme pomereno na jos malo ranije :) bar pola sata :p Eto sve u svemu , nove stvari (pogotovo nove filmove) mozes naci na lokalnim trackerima svega sat vremena posle up-a na news... tako da probaj da odredis sta ces da skidas sa newsa a sta sa lokala. Dobices vishe za iste pare .
Poz

smeta mi, chim upalim dc++/azureus za lokal, news opadne na trecinu realne brzine, takodje kad se igram sa lokalom mi extra laguje, dok news ogranichim i ostavim sebi dovoljan protok da se igram bez laga i spike-ova.

Nazad
Vrh Dno