Šta je novo?

Za sve koji razmisljaju da uplate SBB net

nighthawk

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619

Platio sam Flat Home 128 a na slici vidite sta sam dobio. Posle dve godine odlazim sa SBB-a. Ovo Serbian me kao Srbina patriotu vredja, drzava bi trebala da se pozabavi poslovanjem ove firme. Srbija treba da se registruje kao trade mark, da nam se ne bi desavalo da dolaze svetski prevaranti, uloze neki dolar, registruju firmu kao Srpsku i onda nam uzimaju pare i vredjaju nam inteligenciju. Da ne pricamo o tome da nikada nisam dobio fiskalni racun u ovoj firmi.

gde si nasao taj brzinometar?
ne vidim ga na forumu

ne znam ja sam uvek bio zadovaljan SBB uslugama, koristio sam njihov net na dve lokacije
jedina zamerka mi je njihov call centar i tehnicka sluzba kojoj treba najmanje 7 dana da dodje i da recimo, pojaca signal, preseli modem itd....

Prilozi

• sbb.JPG
    sbb.JPG
    38.3 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Sve je dobro dok radi, kad se pojave problemi, niko nista ne radi. Novi rezultat je 98.50 kbps.

Evo meni na prepaid-u,trebalo bi 2Mbita ali tu je negde...

ja isto odlazim sa SBB-a posle 2 pune godine, ne placaju mi se ogromne pare lopovima..

Sto odlazite,kakve probleme imate?Ja sam se ukljucio prosli mesec i uzeo prepaid od 1000,sada razmisljam o flat varijanti,valjda ce dobro raditi,a i lokal mi se cini dobar ima svega...Na sta prelazite adsl?

SBB flat light nema alternative po ceni, a ni flat home po mogucnostima.

Da, tako bi trebalo da bude. Ja sam u KG-u na "kablu" od 25.08.2004. i mogu da kažem da je u poslednjih 3 (tri) meseca SBB-ov kablovski internet OČAJAN. Sporiji je za 1/3 (trećinu) od onoga što je propisano.
Od 17.10.2005. koristim isključivo flat light 128 Kb/s uslugu i do pre tri meseca sam bio zadovoljan. Nešto su mnogo zabrljali ili su pastali veoma alavi. Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju ;)
Čekam taj famozni ADSL da krene u KG-u, pa ćemo videti kako će tada raditi SBB-ov kablovski internet.

Edit:
Evo i merenja

untitled1be2.jpg

Poslednja izmena:
I ja sam ih ranije hvalio, i prelazio preko toga sto mi svakih par dana net ne radi. Medjutim sad ga preterase, niko ne reaguje, na njihovom forumu ima gomila zalbi koje niko ne resava i sam forum postaje besmislen. Ping uzasno varira ide do par hiljada, danas mi je 25% paketa izgubljeno i to kad pingujem njihov sajt. Uveli su smtp.sbb.co.yu, e pa on ne radi, ne prihvata mi lozinku, koja radi na webmail-u. Web ne radi, svaka stranica se ucitava iz 50-og pokusaja, pogledaj vremensku razliku izmedju mojih postova, svo to vreme trosim na refresh stranice. Torrent mi radi, trenutno radi samo download, up ne radi, racio mi je pao ispod 1 na EUC-u. Jedina prednost kabla nad adsl-om je javna ip adresa, sve drugo sto mozete da nabrojite kao prednost vise ne postoji, bar ne u njihovoj praksi. 1350 din. kosta Flat Home 128 u Novom Sadu, pogledaj cene i brzine adsl-a.

A kod koga ima, reci da uplatim tamo. Da ne trazim sad po netu, ionako mi je muka od njega.

Poslednja izmena:
Telekom, Beotel...verovatno i kod svih ostalih. :)

Novo merenje, iz SjBB jos niko nije odgovorio na moje zalbe.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Novo merenje, iz SjBB jos niko nije odgovorio na moje zalbe.

Imam ja jedno pitanje za tebe.
Koliko prosečno u toku meseca ti ne radi net ili nema tu brzinu koju si uplatio?
Meni se desi jednom ili dva puta u toku meseca da recimo po sat dva net ne radi ali to je sasvim prihvatnjivo jer ostalim danima radi pesprekorno, što nisam primetio kod ADSLa. Čini mi se da se ljudi mnogo više žale na ADSL nego na kablovski net.
SBB možda jesu lopovi u pogledu cena (ni ovi ostali provajderi nisu ništa bolji) i nemaju neku poslovnu politiku ali su još uvek po mom mišljenju najbolji.

Evo dve fotke sa kojih se jasno vidi moj protok danas i pre par dana kada je sve radilo. Napominjem da je torrent stalno aktivan. Sad tek vidim da ni p2p nije radio. Kao sto si i sam naveo prihvatljivi su mi bili prekidi s vremena na vreme, valjda smo na dial up-u oguglali na takve stvari. U julu mi net nije radio preko dana neko vreme, modem nije imao signal do uvece u 9 ili 10 sati, u avgustu je bio 1 sat prekida, a vidi sad. Ne ocekujem da mi iko od vas resi problem, ovo je cisto da ljudi znaju sta moze da im se desi kod ovog provajdera.

Poslednja izmena:
ovih dana je sbb krenuo lagano sve jace da zavrce i po novom sadu |((

Nije nista bolje ni kod drugih provajdera, evo meni preko dana torrenti skoro uopste ne rade (ispod 1KB/s) dok preko noci idu punom brzinom (oko 50KB/s) dok sve vreme http otvara odlicno. Inace u pitanju je adsl Beocity.

Nije nista bolje ni kod drugih provajdera, evo meni preko dana torrenti skoro uopste ne rade (ispod 1KB/s) dok preko noci idu punom brzinom (oko 50KB/s) dok sve vreme http otvara odlicno. Inace u pitanju je adsl Beocity.

Od 10-15 adsl provajdera tako je na dva (Beocity i Neobee), kod kojih su inače svi zapeli jer su 100 dinara jeftiniji. Malo objektivnosti, molim. Bilo koji normalan adsl provajder (yubc, beotel, sezam itd.) radi izvanredno.

kod mene beotel radi sada ok....na 256-ici skidam ST legacy 25 KB/s...

a na poslu je ovakva situacija

Poslednja izmena:
Meni na poslu pravi probleme tipa ima signal ali protok uzasan dok ne resetujem modem dok kuci vec 6 meseci radi punom parom bez prekida, na 256 pravim mesecno 100gb protoka! Kada na poslu merim i na beocity sajtu, uvek prikaze punu brzinu ali dl nikad nije ni priblizno maksimumu...

Prilozi

• speed.jpg
    speed.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 70
Nazad
Vrh Dno