Pre nego da kupim monitor procitao sam ja milion textova i analiza,imao 320e-50e od prodaje starog znaci 270e za trosak. Dakle para za 970P ili 971P nije bilo, pa je ostao izbor na najboljem TN panelu. Da sam kupio 940N,940B i slicno zeznuo bi se oko kvaliteta slike, ali bi dobio ergonomiju, koja je ipak uzalud ako ti na kraju treba da se pozicioniras direktno ispred ekrana. Tako da sam uzeo 931BF za 320e i nisam platio PDV,sto i nije losa kupovina. Jedino sta sam omasio to je svivel koji je po meni izuzetno bitan, i uopste mi ne ide u glavu zasto tu opciju izostavljaju, cak je nema ni taj famozni 971P sto je po meni bizarno. Da se razumemo 931BF ima sjajnu sliku,ostrinu boje itd.,los vertikalni ugao, crna boja u filmovima previse crna, ergonomija losa, dizajn i kvalitet izrade sjajan, mozda sam ja bio previse strog ili previse ocekivao od TFT ali generalno izgleda da za ulozeno ne moze bolje,my high expetation. Ukupno i dalje stoji da je 931BF najbolji TN panel trenutno.
Da ne zaboravim ne znam ko mi dade ideju da postavim crnu podlogu za misa kao zamenu za svivel, ali svaka mu cast, em lepo izgleda em funkcionise, zahvaljujem na inovativnoj ideji!
Namera mi je bila da otvaranjem ovog topica pomognem buducim kupcima, da naprave sto manje gresaka pri kupovini, a ne da se raspravljam i natezem na foru ovo je bolje zato a ono zato.
Mada sve se vise namece zakljucak da jedino PVA moze da se nadmece sa CRT u potpunosti, a po meni a vidim i drugima mnogo je to para!