Šta je novo?

za servisere racunara

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
Sta Vi kazete "nezadovoljnoj" musteriji koja je kupila nejjeftiniju mogucu konfiguraciju pre 4 godine i dodje vam sa problemom kako je racunar posle reinstalacije sistema isuvise spor? Naravno,to nije istina jer racunar radi sasvim normalno za tu konfiguraciju.

Ili kako objasniti musteriji zasto mu se blokira racunar jednom u nedelju dana,a da ga to nece kostati brdo para jer postoji stavka u cenovniku "testiranje komponente po zapocetom satu" ?

Kad ti dodju takvi ti pocni pricu o novim programima koji se ne slazu sa 4 godine starom tehnologijom, 64bit i dvoglavim procesorima, DDR2 itd....pa mozda kupi i nov racunar na kraju :D, a mozda i ode zauvek ubedjen da je prevaren zato sto je platio 700€ za masinu koja ne moze da tera sve u fullu bar 10-15 godina.

pozoves obezbjedjenje..

i onda idu pitanja a sta je upgrade a kako to a koliko a aa a a aa a uh

U tom slucaju je najbolje da drzish jednu shtopericu pored stola, pa kad krene da smara, ti samo kazesh : "Moj sat koshta 20e", startujesh shtopericu i onda da vidish koliko se brzo reshavaju problemi :D

@ dzidza bidza : Probash lepo da objasnish choveku da je to sve ok, ako je josh naporan, poshaljesh ga negde drugde da "sredi" mashinu, i naravno naplatish 10e minimum za dijagnostiku (smaranje) ;)

Poslednja izmena:
@ dzidza bidza : Probash lepo da objasnish choveku da je to sve ok, ako je josh naporan, poshaljesh ga negde drugde da "sredi" mashinu, i naravno naplatish 10e minimum za dijagnostiku (smaranje) ;)

:Klanjanje

tesko je nekim ljudima objasniti sta vreme cini kompjuterima, jer pa eto njegov tv je star 15 godina i radi isto kao i prvog dana... u principu staro pravilo je da se na komp. ne instalira softver noviji od samog kompa (max do 1 godinu) i tada sve leti... makar komp bio i krs, dokle god je ispravan...

staro pravilo je da se na komp. ne instalira softver noviji od samog kompa (max do 1 godinu) i tada sve leti...

Bas tako... evo, meni pre 4-5 godina dosao u servis jedan covek, stariji, strastan pusac, doneo mi masinu... bese neka 486-ica na 100-inak MHz (mozda i manje). Tada je bio aktuelan Corel 10, a mozda i 11. Pokrenem ja masinu... ne secam se koji je imao sistem (moguce 98-icu) i vidim Corel 10. To cudo se tada instaliralo na dvojke od 400 i vise MHz. Pokrenem ga ja i naravno... dize se, i dize se, i dize se... i ne videh ima li kraja tom dizanju... zaustavim. I kazem coveku za problem. A on meni... "Ja nisam imao taj problem, pokrenem, povucem dva dima i Corel je startovan" :bottle: :S: U smislu, ja sam mu nesto pokvario :D Posle je ipak shvatio da su te njegove price "dva dima" samo price za malu decu (nesto kao danasnje price o mrmotu i cokoladi :D), pa je upgrade-ovao masinu ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja nemam problema sa mušterijama koje su kupile kante. Moja specijalnost je upgrade office mašina u mašine za igru. To mi čini 2/3 zarade u servisu.

Sta Vi kazete "nezadovoljnoj" musteriji koja je kupila nejjeftiniju mogucu konfiguraciju pre 4 godine i dodje vam sa problemom kako je racunar posle reinstalacije sistema isuvise spor? Naravno,to nije istina jer racunar radi sasvim normalno za tu konfiguraciju.

Kažeš mu da to nije rakija, što starija to bolja, i da radi upgrade. Ako nije zadovoljan neka se konsultuje sa još nekim "svojim stručnjakom"

Upravo tako, evo danas sam bas jednoj gospodji (mada ja nisam prodavac)... objasnio uz malo muke da je bolje da ljutu compaque masinu iz '99 baci i uzme nesto polu pristojno na kredit...

Racunar=Automobil
Office mashina=auto za odlazak do posla, do sela jednom mesecno sa prtljaznikom za paprike, paradajz i ostale sezonske djakonije, malo ulaganje
Standard=sve kao i office samo da te nije sramota shto ga vozish, mozes sa njim i do mora
Gaming=brzi sportski automobili

Kada kod nas svaki drugi klinac "zna" da instalira OS o kakvoj tehnickoj podrsci govoriti...99% racunara dolazi na servis posle strucnih zahvata struchnjaka iz komshiluka...A s obzirom da kupovina racunara podrazumeva trajnu tehnicku podrshku...

Kada kod nas svaki drugi klinac "zna" da instalira OS o kakvoj tehnickoj podrsci govoriti...99% racunara dolazi na servis posle strucnih zahvata struchnjaka iz komshiluka...A s obzirom da kupovina racunara podrazumeva trajnu tehnicku podrshku...

Da zna, samo kad zatreba ista da se podesi u tom OS-u i sistem pada svaka 2 minuta onda je kriv onaj ko je sklopio... nije to bas tako :D

Nazad
Vrh Dno