Šta je novo?

Za pochetnike: Linux na windowsu

pravo_u_raj

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
609
Nesto sam razmishljao i skontao da je za sve pochetnike koji zele da instaliraju linux, a plase se posledica koje idu uz njega prilikom instalacije i slichne stvari urade nesto po meni pametno...
Na windows instaliraju Virtual PC ili vmware. Programi koji simuliraju drugi racunar na vasem racunaru. instalirate program, podesite koliko RAMA dodeljujete novoj mashini, napravite pomocu wizarda virtual HDD (koji je u stvari jedan obican fajl na vasem HDDu), odaberete CD-rom, floppy i ostale periferije i gotovo... Otvorite program, ubacite CD sa nekim OS-om (ne mora da bude linux) i instalirate...

po mom skromnom mishljenju ovo je veoma elegantno reshenje

Da ali npr. VMware omogucava samo prilicno ogranicen pristup periferijama iz child operativnog sistema...

max9998 je napisao(la):
Da ali npr. VMware omogucava samo prilicno ogranicen pristup periferijama iz child operativnog sistema...
ca, ali covek kaze "za pocetnike" :) ja isto smatram to kao veoma elegnatno resenje za ljude koji bi da probaju linux a da ne eksperimentisu suvise sa konfigurisanjem svojih particija

Ma dok ne skapiraju kako je najbolje podesiti VMware lakse im je da nabave KNOPPIX. Ubacis i 'vozis' to je valjda najjednostavnije...

kutijo jeste bolje knopix, ali ako neko oce da oseti DRAZ insalacije linuxa da zna sta se desava ako ikad odluci da instalira linux pored windowsa...
mislim da i u VMweru moze i dual boot da se napravi... why not? :)

Nazad
Vrh Dno