Šta je novo?

Za nepoverovati!

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Ne znam da li se ovo nekom ikada desilo, ali ja se i dalje cudim.

U cemu je stvar, moj XP je u totalnom haosu, ali sam nemam trenutno vremena da ga sredjujem, pa rekoh nek izdrzi jos nekih mesec dana pa cu komplet da ga sredim, ali...

...danas tj. sinoc, prvo su mi nestali svi "last used" programi iz Start-a i pojavio Recycle Bin na desktop-u, koji sam ja sakrio iz gpedit-a i onda rekoh, da odradim jedan restart, to uglavnom pomaze da se sve vrati kako je bilo, kad ono...

...ima sta da se vidi, Windows "komplet" nov! To "komplet", nije 100% tacno, zato sto su tu i daje svi programi..., ali wallpaper onaj koji se dobija kada se instalira Windows, Skype, GTalk nestali iz startup-a, Yahoo Widget i dalje stoji i kada se upalio, kao da sam ga tek instalirao, znaci vratio se na default, sta jos... Screensaver vracen, ikonice sa desktopa ostale, ali su poredjane u uglu, Windows Media Player 10, kao da je tek instaliran, sad i ACDSee, gle skoro pola programa se ponasaju kao da se tek instalirani i da se prvi put startuju, CUDO! Iskljucen Quick Lunch (Win default), nestali Serbian Cyt i Latin iz Language Bar-a.

Znaci Windows se do pola vratio na default koji se postavlja prilikom instalacije!

Da li je neko ima iskustva sa ovim? Mislim o ovde se ocigledno Windows strasno istripovao, ako mogu tako da se izrazim i ne gine mi reinstalacija!

Sta kazete na ovo?

Meni se desilo. Nisam provalio do cega je. Moguce da je pukao account pa je sve resetovano na default podesavanja. Kako god, morao sam da ga reinstaliram i odma sam stavio vistu. Sad sam zadovoljan i sve radi kako treba.

Koruptovao ti se postojeci user account. Generisao ti se novi. Verovatno puno gresaka u profilu koje mozes da vidis u event viewer-u. Skeniraj racunar za viruse i optimizuj registry, nemoj odmah raditi reinstalaciju.

Video sam sličnu stvar na jednom kompu koga su me zvali da pogledam. Sistem se pri svakom podizanju ponašao kao da je Windows XP i sve na njemu friško instalirano. WMP je izbacivao taj configuration wizard, a u sys tray-u se nalazila Tour Windows ikonica. Komp je pri podizanju izbacivao grešku da ne može da loduje korisnički profil. Nisam bio u stanju da nađem rešenje za ovaj problem, ali kada sam sledeći put došao da reinstaliram Windows, on se već bio rešio sam od sebe. Komp se nakon par dana ponovo ponašao sasvim normalno.

Da li ti je ukljucen System restore?

Meni se jednom win sam vratio na restore point koji ja uvek pravim kada instaliram cist sistem+samo driveri. Posle toga sam instalirao programe ponovo, i sve je sljakalo ko novo izvesno vreme...

Kad registry zvekne, windows nadje neku default kopiju... to vam je otprilike to...

Sve je moguce, ali je strasno zanimljivo srestise sa time prvi put.

Nazad
Vrh Dno