Šta je novo?

Za korisnike Nokia smartphone

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Interesuje me jedna stvar.
Najme vidim da moze da im se ugradi ili imaju ugradjenu Operu browser.
Da li to znaci da mogu sem wap-a da preko GPRSa na ekranu mobilnog telefona gledam i klasicne web stranice

Prvo, ne kaže se najme, nego naime. To smo ti skretali 100 puta, ne vredi.

Drugo, ja ne znam ni za jednu nokiju sa Microsoft operativnim sistemom, a samo takvi telefoni se zovu smartphone. Koliko vidim, u pitanju su samo neke najave ili bolje reći špekulacije, da će se pojaviti nokija smartphone, mada možda grešim, nisam baš 100% informisan. A ukoliko misliš na nokije sa simbijan operativnim sistemom, tačno je, možeš da gledaš web strane pomoću njih.

i postoji opera za symbian

I postoji jos browsera osim Opere

@Bane,hvala na ispravci ali i kao sto sam kazes nevredi
@ostali kolika je tada brzina surfa,da li je kao na dial up-u,i vredi li to uopste

U principu, vredi ako ti je jako bitna hitnost informacije, jer na malom ekranu telefona stranica se toliko izoblici, rasiri, produzi, kako god, da postaje mucenje.
Brzina surfa je vrlo pristojna (064 ili 063?)
Moj predlog je da se drzis kompa za web surf
Probaj NetFront, vise mi se svideo od Opere

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):

Drugo, ja ne znam ni za jednu nokiju sa Microsoft operativnim sistemom, a samo takvi telefoni se zovu smartphone. Koliko vidim, u pitanju su samo neke najave ili bolje reći špekulacije, da će se pojaviti nokija smartphone, mada možda grešim, nisam baš 100% informisan. A ukoliko misliš na nokije sa simbijan operativnim sistemom, tačno je, možeš da gledaš web strane pomoću njih.

Cekaj, jel sam ja poblesavio ili ti? Samo telefoni sa Microsoft OS-om su pametni, a oni koji imaju Symbian su "Glupi" - ne mogu se nazvati pametnim?? Obrazlozi, odakle ti taj info?

byMaX je napisao(la):
Cekaj, jel sam ja poblesavio ili ti? Samo telefoni sa Microsoft OS-om su pametni, a oni koji imaju Symbian su "Glupi" - ne mogu se nazvati pametnim?? Obrazlozi, odakle ti taj info?
micosoftov os se zove Smartphone 2002, 2003 itd..
nokijin os se zove symbian
To je Bane rekao, i na stranim forumima (howardforums.com npr) kad neko kaze smartphones, misli na ms telefone,a ne na nokije
nije on rekao da su nokije glupe :)

Poslednja izmena:
Niti ce iko reci bez posledica...

Bane® je napisao(la):

hehe, simpaticno Bane ;) Reci mi samo, znaci po tebi Nokia sa symbian operativnim sistemom nije smartphone ? Cudno...po Nokiji jeste :type:

Gle ovako, ja ne postavljam pitanje da li su to pametni ili glupi telefoni. Za mene su glupi i oni sa MS operativnim sistemom i oni sa Symbianom. Stvar je u tome... ma hajli je čovek već objasnio. Voleo bi da vidim gde to Nokia svoje telefone sa Simbadom naziva Smartphone, to ne bi trebalo da je u redu...

Ne znam da li ih nokia zove smartphones, ali se taj naziv odomacio kod nas itekako. U casopisima, medijima, na forumu... Malo je kasno da sada objasnjavamo bakama kako je tetrapak samo onaj stari jogurt u obliku tetraedra, ali ne i sva ostala pakovanja u kartonu :)

Mislim, cemu ova rasprava uopste...

gx-x je napisao(la):
:) http://www.smartphones.com/story.htm

ali kontam sta hocete da kazete, medjutim kad se 7650 pojavio mislim da nije ni bilo mobilnih sa windowsom... Takodje tu je i PalmOS itd. Inace :Microsoft Windows mobile 2003 (2002, 2001...) je OS (for PockePC) po toj logici : http://www.shopping.hp.com/cgi-bin/...BV_EngineID=ccfladcmjhidigicfngcfkmdfondfgf.0

ovo je smartphone :D (sto i jeste) ali ono.... i series 60 su smartphones
Smartphone 2001 sistem ne postoji, a kad se 7650 pojavio, postojao je prvi SPV

@highl1: SPV = Smartphone v(?) sta je V ? Znam da ne postoji windows mobile 2001 (posle sam video)

Nazad
Vrh Dno