Šta je novo?

Za iskusne! ;)

Camsy

Čuven
Učlanjen(a)
11.10.2003
Poena
619
E pa ljudi ... za pocetak pozdrav i sve pohvale za vas i forum! (D)
Kao i svaki put kad dodje na vreme nekakav upgrade kompa ja se intezivnije pojavim na netu i nespavam danima kako bi izvukao sto vise informacija o tome sta valja kupiti i sta je tenutno najbolje na trzistu(odnos cena/kvalitet).
Nisam lajk,naravno skidam kapu vama svima :D ,ali zbog faxa,posla i drugih sada nebitnih stvari nisam poslednjih 2 meseca pa i jace pratio sta je sve izaslo i sta se valja kod nas.
Do sad,naravno i dalje,sam bio za intel verziju i tek posto je izasla p4 kupio sam je (PIV 2.0Ghz MPGA 478 400MHz box,"punokrvni" kako vi kazete) sa Abitovom plocom BL7 jednom od prvih tada.Masina,sto se tice brzine,odlicno sljaka jedina mana je nedostatak DDR-a na ploci.To mi se nije svidelo ali sam pristao na kupovinu sobzirom da su samo 2-3 tada najskuplje imale DDR.
E sad...Posle toliko vremena sam odlucio na zamenu nekih komponenti,
prvenstveno ploce,i zanima me sta vi mislite o tome?Koju staviti i ako menjati dali menjati onda i procesor?
Takodje sam razmisljao i o kupovini jos jednog racunara ali AMD-a (u zivotu treba sve probati,zar ne? ;) ) ili eventualno u nedostatku kesa,da ga zamenim za trenutni.Zanimam me vase misljenje dali je pametno sad menjati intel p4 konfiguraciju(onakvu moju) za AMD?
Sto se tice AMD-a nesto se lomim izmedju Abita (Nf7 sa ili bez "-s"-a) i Asusa (A7N8X delux ili obicnu).Znam da su obe firme zesce i do sad sam bio za Abit i samo Abit ali me nekako ova zadnja(trenutna) ploca prelomila.Za to vreme imam utisak da se asus nekako vise progurao i sad sam se zalepio za njega.Citao sam i vase predloge o Epoxu ali mi ta firma nekako ne uliva dovoljno poverenja koje sam svih ovih godina stekao sa Abitom na primer.Tako da bih ga zaobisao.Sto se tice procesora: gledao sam neke testove i nisam siguran sta sad valja uzeti,dali sa barton jezgrom ili neki CPU pre bartona ili mozda se strpiti do 64-ke (mada ja sam inace nestrpljiv :mrgreen: ,sad me uhvatilo i marace nesto da padne)?
Posto sam prelistao ceo ovaj forum i da nebi doslo do zabune i skretanja sa teme kao sto sam imao prilike da vidim ukratko cu pitati:
1.Dali da menjam plocu i memoriju i ako bih menjao dali da menjam CPU?
2.Sto se tice AMD-a dali ici na Abita i Asusa i kakav procesor uz to tenutno da kupim?
3.Ako AMD varijanta nebude 2 komp nego zamena za trenutnu P4 konfiguraciju,dali to raditi ili ostati na Intelu?
Sto se tice para,isao bi na to da uzmem sto kvalitetnije ali ne i da se previse izivljavam,znaci neka masina srednje,mozda malo vise od srednje klase.Namena jednog ili oba racunare bila bi "sve". O:)
Sad sam dosao u situaciju ako bi zeleo bolje moram da menjam sve.Znam da je Intel bila i ostala skupa varijanta,a AMD trenutno na prelomu zbog 64-ke pa bi vas zamolio da mi pomognete oko izbora i upoznavanja sa trenutnim hardware-om!
Momci i devojke(ako ih ima),unapred hvala i ... ziveli! cheers

Nisi naveo najbitniju stvar - koliko para nameravaš da potrošiš.
Ako je to preko 1000 evra, lako ćemo ti sastaviti nešto lepo :mrgreen:

Pa rekoh da bi voleo da kupim nesto sada u trendu ali bez izivljavanja.Mislim,nebi kupovao sad graficku od 400e ili naki AMD CPU od 200e.Nesto sto se istestiralo i pokazalo kao dobra varijanta npr. dao bi za CPU 100+/- (mogao bi mozda i vise ako stvarno nesto trenutno vredi),za plocu sobzirom da kupujem neku od asus ili abit -a to je ta cena eventualno zavisi koliko para od toga dali cu uzeti Delux ili obicnu.
Zanima me kakvu memoriju je najbolje uzeti.Nisam bas siguran kako to ide,dali staviti 2X256MB ili jednu 512MB i na koliko MHz.Vi verovatno znate sta je i kakva je najbolja varijanta za ove 2 ploce.
Ja bi voleo da cujem od vas neku varijantu dobru pa cu ja lako da se stisnem za neke pare ako sam uopste toliko jak.

Za intela Abit IS7 , a za Amd Abit NF7-S.
Otvori se malo za kvalitetnije memorije 2x256 i da vidis srece tvoje :happy:

Pa sto se tice procesora delimicno si sam odgovorio na pitanje da li da uzmes AMD 64-ku -prvo sta ce ti po toj ceni,drugo na tu temu bas imas u novom PC Press-u detaljno poredjenje 64-ke sa Bartonom(negde je brzi do 20%,a negde bogami i sporiji i to dosta),jer ce kao svoju snagu tek da pokaze u dolazecim programima i igrama(super,onda cemo tada i da ga kupujemo),a osim toga to je tek stiglo,garant ce se tek za pola godine pojaviti neki ludski cipset(seti se kad se Athlon pojavio,pa prvo ono tragicno slot A leziste koje je kostalo da ti usi utrnu,a posle mesec dva stigne radosna vest da ce AMD promeniti slot A u socket A a oni sto su vec kupili ploce nek se hvale po komsiluku koliko su ih platili,pa zatim kilavi KT-133 cipset,da bi se tek posle svega toga pojavio pravi cipset KT-133A),a sto se tice INTEL-a sam si svedok koliko su tek kod njega ceste promene te vrste,sve u svemu ja bih na tvom mestu uzeo(bez obzira koliko para imas,sto bi se izivljavao?) nForce 2 plocu(sto se tice ASUSA nemoj ni slucajno da uzmes A7N8X-X),Barton 2500+ jer je ubedljivo najbolji odnos cena/kvalitet u odnosu na ostale Bartone,a narocito zato sto se odlicno overklokuje -tu dodaj jos 15-tak EUR na neki bolji cooler,nemoj onaj sto dobijas uz procesor,nije nesto,a sto se tice memorije naravno da je Corsair i slicne bolje,ali Kingston VR je sasvim solidan a u rangu cena je sa nekim anonimusima(u svakom slucaju najmanje 2,5-3 puta jeftinija od Corsaira istog kapaciteta,pa sad ti prelomi sta ti je bitnije 30-40MHz visa magistrala,ili 100-150EUR).Kartica -Neka Radeon 9600pro (Saphire,HIS,Tyan,Gigabyte,Club 3D) ti je sasvim dovoljna i trenutno najbolji odnos cena/kvalitet.Kuciste nemoj neko sugavo -ne isplati se S ,hard disk je izgleda najbolje resenje neki Maxtor sa 8mb bufferom(kazem izgleda jer ga i ja kupujem za neki dan,ali ih svi hvale)
Za varijantu sa INTEL-om ne bih nista predlagao jer u zivotu nisam kupovao INTEL-a za sebe,pa ne bih da lupetam.

Srecno!

A da,sto se memorije tice ako ces nForce plocu definitivno dva modula i to identicna.

Ako ćeš AMD, Abit NF7= ~80€ i Barton 2500+=90€. Ubaciš dva štapa po 256 MB neke solidnije DDR400 memorije za recimo 50 € komad i to ti je onako optimalno ekonomična kupovina danas.

Kod Intela, slična mašina je dosta skuplja: 865 ploča je oko 100€, P4 na 2.4 FSB 800 je ~175€. Nemoj Celera :eye: ni po koju cenu

Memorija

Ako nije problem sa kintom moj savet 2x256mb DDR 3200 Kingston Xyper X jedan modul oko 70e(20e skuplji od nekog obicnog)
Abit svakako za plocu eventualno Epox

Re: Memorija

Cika Deja je napisao(la):
Ako nije problem sa kintom moj savet 2x256mb DDR 3200 Kingston Xyper X jedan modul oko 70e(20e skuplji od nekog obicnog)
Abit svakako za plocu eventualno Epox

E to sam i ja primetio,da su Hyper X 256mb moduli neznatno skuplji od obicnih,ali ako bude uzimao 2 modula od 512mb tu je vec razlika u ceni poprilicno idiotska

URGH! je napisao(la):
Pa sto se tice procesora delimicno si sam odgovorio na pitanje da li da uzmes AMD 64-ku -prvo sta ce ti po toj ceni,drugo na tu temu bas imas u novom PC Press-u detaljno poredjenje 64-ke sa Bartonom(negde je brzi do 20%,a negde bogami i sporiji i to dosta),jer ce kao svoju snagu tek da pokaze u dolazecim programima i igrama(super,onda cemo tada i da ga kupujemo),a osim toga to je tek stiglo,garant ce se tek za pola godine pojaviti neki ludski cipset(seti se kad se Athlon pojavio,pa prvo ono tragicno slot A leziste koje je kostalo da ti usi utrnu,a posle mesec dva stigne radosna vest da ce AMD promeniti slot A u socket A a oni sto su vec kupili ploce nek se hvale po komsiluku koliko su ih platili,pa zatim kilavi KT-133 cipset,da bi se tek posle svega toga pojavio pravi cipset KT-133A),a sto se tice INTEL-a sam si svedok koliko su tek kod njega ceste promene te vrste,sve u svemu ja bih na tvom mestu uzeo(bez obzira koliko para imas,sto bi se izivljavao?) nForce 2 plocu(sto se tice ASUSA nemoj ni slucajno da uzmes A7N8X-X),Barton 2500+ jer je ubedljivo najbolji odnos cena/kvalitet u odnosu na ostale Bartone,a narocito zato sto se odlicno overklokuje -tu dodaj jos 15-tak EUR na neki bolji cooler,nemoj onaj sto dobijas uz procesor,nije nesto,a sto se tice memorije naravno da je Corsair i slicne bolje,ali Kingston VR je sasvim solidan a u rangu cena je sa nekim anonimusima(u svakom slucaju najmanje 2,5-3 puta jeftinija od Corsaira istog kapaciteta,pa sad ti prelomi sta ti je bitnije 30-40MHz visa magistrala,ili 100-150EUR).Kartica -Neka Radeon 9600pro (Saphire,HIS,Tyan,Gigabyte,Club 3D) ti je sasvim dovoljna i trenutno najbolji odnos cena/kvalitet.Kuciste nemoj neko sugavo -ne isplati se :S ,hard disk je izgleda najbolje resenje neki Maxtor sa 8mb bufferom(kazem izgleda jer ga i ja kupujem za neki dan,ali ih svi hvale)
Za varijantu sa INTEL-om ne bih nista predlagao jer u zivotu nisam kupovao INTEL-a za sebe,pa ne bih da lupetam.

Srecno!
Sto se tice Athlon XP3000+ masine iz PC Pressa koja je koriscena kao etalon za Athlon64, tu masinu sam ja licno sklapao i podesavao, a za bolje performanse u visim rezolucijama u korist Athlona XP je "krivo" tweakovanje drajvera i overclock graficke, a ne lose AGP performanse VIA K8T-800 chipseta. Naravno i Epox 8RDA je najbrza SocketA ploca. A64 je testiran sa istim Corsair memorijama koje su bile u Euprosoftovoj masini i ATijevom grafickom karticom koja je radila na default podesavanjima i vrednostima. S' obzirom na to, A64 je, narocito u 640x480 i u UT Bootmatch-u dosta brzi od AXP3000+ koji je uzgred, radio na 200 Mhz FSB-u.

Pa dobro,ali da svega toga i nije bilo da li po trenutnim cenam vredi kupovati Athlon 64?(osim toga da li se ikada isplatilo kupiti prvi procesor i prvu plocu sledece generacije?),ali i uz sve to sto si naveo rezultati su ipak porazavajuci -da od 13 poredjenja Barton u 8 bude bolji?Pa neznam koliko da su ga overklokovali ono je sramota -shvatam ja da ce on u nekim dolazecim vremenima biti bolji,ali onda ga treba kpiti za godinu dana kada prelezi sve "decije bolesti" -vec sam rekao seti se sta je sve bilo sa Athlonom kad se pojavio.

Camsy je napisao(la):
...Do sad,naravno i dalje,sam bio za intel verziju i tek posto je izasla p4 kupio sam je (PIV 2.0Ghz MPGA 478 400MHz box,"punokrvni" kako vi kazete) sa Abitovom plocom BL7 jednom od prvih tada.Masina,sto se tice brzine,odlicno sljaka jedina mana je nedostatak DDR-a na ploci.To mi se nije svidelo ali sam pristao na kupovinu sobzirom da su samo 2-3 tada najskuplje imale DDR.
E sad...Posle toliko vremena sam odlucio na zamenu nekih komponenti,
prvenstveno ploce,i zanima me sta vi mislite o tome?Koju staviti i ako menjati dali menjati onda i procesor?
...

Kako bih ja voleo da sam na tvojim "mukama"!

Moj najiskreniji savet:
Kupi Abit i865 plocu, TT7+ i ostace ti pare za 2x256Mb modula (Kngson HyperX npr.). Procesor (magistralu) ces dici sigurno na 533 (133) a verovatno i dosta vise. Ako oces magistralu od 800Mhz (200) onda se otvori i za P4 2.4C i "leteces" 800+Mhz... :mrgreen:

Sto se tice Intel varijante,vidim da svi predlazete i865.Predpostavljam da i ledeni i glisoni i ti silverStarr mislite na istu Abitovu plocu IS7.
Otisao sam na tom's hardware-ov sajt i tamo malo prosvrljao da vidim ploce.I nisam se bas uverio da je najbolja ili ja mozda one testove neznam da gledam.U vecini testova MSI je razbijao osvale konkurente a bilo je 24 ploce u testu.I to neki MSI neo ili tako nesto(ima ih 3 u testu) i najzesca je bila neka sa oznakom "DOC" na kraju.Nisam puno listao,neznam sta znaci ali mozete i sami da pogledate.
Na ovoj adresi je test:

http://www6.tomshardware.com/motherboard/20030707/index.html

Neznam dali ste znali za sve to,dali ste promenili misljenje ali bi voleo da cujem komentar.I na kom osnovu svi vi ovde pravite tu neku selekciju?
Kad god pogledam neki test neke komponente za koju mi ljudi kazu da je do jaja i plafon,ne uverim se bas u to jer nebude na vrhu uvek(jer to obicno ocekujem).
Evo npr. i na ovom sajtu u test procesora gde se prica o Bartonu video sam par testova gde Athlona XP 2500+ (barton) cepa neki Athlon XP 2400+.I zamima me kako vi znate da je sad 2500+ najbolja varijanta?
Sem ako neko nema mnogo para i proba kuci sve sto izadje na trziste! :mrgreen:

jel taj Abit tol'ko dobar, bre? :)
ja se nervirao sto sam morao da uzmem abit kx333 svojevremeno :)

Camsy je napisao(la):
Otisao sam na tom's hardware-ov sajt i tamo malo prosvrljao da vidim ploce.I nisam se bas uverio da je najbolja ili ja mozda one testove neznam da gledam.U vecini testova MSI je razbijao osvale konkurente a bilo je 24 ploce u testu.
Na Tominom sajtu i Nvidia je razbijala ATI...

I na kom osnovu svi vi ovde pravite tu neku selekciju?
Nezvanično? Off the record? :mrgreen: Po tome koliko se overklokuje.

Camsy je napisao(la):
Sto se tice Intel varijante,vidim da svi predlazete i865.Predpostavljam da i ledeni i glisoni i ti silverStarr mislite na istu Abitovu plocu IS7.
Otisao sam na tom's hardware-ov sajt i tamo malo prosvrljao da vidim ploce.I nisam se bas uverio da je najbolja ili ja mozda one testove neznam da gledam.U vecini testova MSI je razbijao osvale konkurente a bilo je 24 ploce u testu.I to neki MSI neo ili tako nesto(ima ih 3 u testu) i najzesca je bila neka sa oznakom "DOC" na kraju.Nisam puno listao,neznam sta znaci ali mozete i sami da pogledate.
Na ovoj adresi je test:

http://www6.tomshardware.com/motherboard/20030707/index.html

Neznam dali ste znali za sve to,dali ste promenili misljenje ali bi voleo da cujem komentar.I na kom osnovu svi vi ovde pravite tu neku selekciju?
Kad god pogledam neki test neke komponente za koju mi ljudi kazu da je do jaja i plafon,ne uverim se bas u to jer nebude na vrhu uvek(jer to obicno ocekujem).
Evo npr. i na ovom sajtu u test procesora gde se prica o Bartonu video sam par testova gde Athlona XP 2500+ (barton) cepa neki Athlon XP 2400+.I zamima me kako vi znate da je sad 2500+ najbolja varijanta?
Sem ako neko nema mnogo para i proba kuci sve sto izadje na trziste! :mrgreen:

1) Da, na IS7 svi mislimo. Mogao bi kupiti i IC7 ali je nekako glupo staviti P4A na nju... Znaci maximalni "dobitak" bi bio sa IC7 + P4x.xGHz C + neki ultra brzi DDR434...

2) Mozda ti ne trazis od ploce (dodatne) performanse vec (dodatne) mogucnosti. U tom slucaju se slobodno opredeli za MSI, on daje najvise (najcesce nekorisnih) dzidza-bidza uz ploce, graficke i time im znacajno podize cenu...

voka_gsw je napisao(la):
...

Nezvanično? Off the record? :mrgreen: Po tome koliko se overklokuje.

Pa sta to znaci da je toma prevarant? :)
Pa gde onda valja gledati neke dobre rezultate a da su dobri i pouzdani?

SuperStarr je napisao(la):
...

1) Da, na IS7 svi mislimo. Mogao bi kupiti i IC7 ali je nekako glupo staviti P4A na nju... Znaci maximalni "dobitak" bi bio sa IC7 + P4x.xGHz C + neki ultra brzi DDR434...

2) Mozda ti ne trazis od ploce (dodatne) performanse vec (dodatne) mogucnosti. U tom slucaju se slobodno opredeli za MSI, on daje najvise (najcesce nekorisnih) dzidza-bidza uz ploce, graficke i time im znacajno podize cenu...

Nije mi nesto stalo do toga da ploca ima neke dodatne mogucnosti.Uvek sam bio u nekoj situaciji da imam kintu i ternutnu zelju da kupim trenutno sto izadje nebi li imao napokon brz,stabilan komp koji ce da razbija za sve te pare "velike",ali to mi i nije polazilo za rukom zbog neznam kog razloga.Mozda zato sto nisam oc-er.Nikad nisam nista svirao sto sam kupi,prvo sto nisam nesto bio u tome siguran,drugo nije bio ko ista da mi pokaze i trece nisam sam zeleo da experimentisem sa tolikom trenutno datim parama.Vi ove ploce predlazete kao najbolje zato sto se dobro oc-uju,a sta zamene koji npr. nisam takav.Jel onda postoji neka druga solucija ploce ili ova ostaje kao jedina...pa mozda i meni dune da nekad dignem koji MHz vise. :mrgreen:
Sto se tice ove varijante P4,mislim da mi je u ovom trenutku malo nedostupnija ali neznam zasto svi imate nesto protiv P4,sem sto mu je cena uvek bila zesca.Tu se slazem.
E j****** hteo sam da vam posaljem jedan filmic da vidite test 2 P4 i 2 AMD-a,al ije veliki 10Mb.

Camsy je napisao(la):
...
Pa sta to znaci da je toma prevarant? :)
Pa gde onda valja gledati neke dobre rezultate a da su dobri i pouzdani?
Pa ne znam, al ono što znam da su neki testovi grafičkih na tom sajtu bili totalno suprotni testovima na toni drugih sajtova. E pa sad, neko tu laže, to ti je sigurno.

voka_gsw je napisao(la):
...

Pa ne znam, al ono što znam da su neki testovi grafičkih na tom sajtu bili totalno suprotni testovima na toni drugih sajtova. E pa sad, neko tu laže, to ti je sigurno.

A jel bi moga da mi napises koju adresu gde ti to jos bistris,pa da pogledam i ja malo?

Camsy je napisao(la):
...
A jel bi moga da mi napises koju adresu gde ti to jos bistris,pa da pogledam i ja malo?
Pa znaš kako, ja to gledam po fazonu, na benchmarku imaš one reviews linkove, pa kreneš odatle... Isto, potraži neke strane forume, a uvek možeš i ovde da pitaš šta te zanima.

URGH! je napisao(la):
nForce 2 plocu(sto se tice ASUSA nemoj ni slucajno da uzmes A7N8X-X)

Ako mogu da pitam zbog cega ova ploca nije dobra? Da li nije samo dobra za overclocking ili je uopste promasaj?!

Mozda sam prevideo, ali nisam video da si napisao koliko memorije (i koje) imas.
Sta ti se ne dopada kod tvoje konfiguracije?
Koja je graficka?
Mozda samo treba da dokupis memorije i sacekas da se pojavi A64 + pravi cipset za njega + cene da budu realne. Ne bih te savetovao da potrosis previse para samo da bi bio prvi koji u ulici ima A64 i sl. Bolje sacekaj, a visak para (razliku) portrosi na nesto drugo. (i lepse)

Panos je napisao(la):
Mozda sam prevideo, ali nisam video da si napisao koliko memorije (i koje) imas.
Sta ti se ne dopada kod tvoje konfiguracije?
Koja je graficka?
Mozda samo treba da dokupis memorije i sacekas da se pojavi A64 + pravi cipset za njega + cene da budu realne. Ne bih te savetovao da potrosis previse para samo da bi bio prvi koji u ulici ima A64 i sl. Bolje sacekaj, a visak para (razliku) portrosi na nesto drugo. (i lepse)

Evo mene opet.Sorry ljudi sto sam se izgubio na koji dan.Imao sam frke sa faxom itd,pa sam morao malo da oladim druge stvari.Ne sve naravno!! :mrgreen:
Pa sobzirom da u kuci obicno imam 2 kompa (moj pravi i drugi koji nastaje od zastarelog hardvera,tj. hardvera koji se manja kao sto bi sad menjao ovaj),ja stalno pakujem i menjam te memorije iz kompa u komp.Sobzirom da nemam DDR i da nisam nesto zadovoljan memorijom koju imam (neka obicna) ni nevodim nesto preterano racuna koliko mi stoji u kompu.Sad trenutno imam samo 256 neke obicne jer sam prebacio ostale module.
St se tice grafike imam Leadtek WinFast A170 pro th My VIVO.To je GForce 4 MX460 sa 64 DDr-a.Ja sam zadovoljan njome(mada sam se odavno lozio na Ti-4200) jer graficka stvarno lepo radi,imao dosta opcija i da kucnem u drvo nista do sad mi nije seckalo nista.Naravno verovatno bi da sam se bas izivljavao sa full detaljima i sl.
Sad se i ja razmisljam dali je pametno trositi trenutno pare ali bi voleo da se unapredim malo.

URGH! je napisao(la):
Kartica -Neka Radeon 9600pro (Saphire,HIS,Tyan,Gigabyte,Club 3D) ti je sasvim dovoljna i trenutno najbolji odnos cena/kvalitet.

E odavno sam hteo da pitam nesto URGH!-a sto se tice grafike.Ti si mi bio preporucio neku Radeon 9600pro,a meni je ortak pricao (koji radi u "monitor" firmi kao serviser) da je taj 9600pro tranutno najveca akcija jer,kako on kaze, je moguce da se na kartici otkljucaju jos toliko Pipe Line-a i da graficka moze da se fura kao npr. 9700pro ili mozda cak i 9800 (neznam tacno na koju je mislio).Jel to moguce izvesti?
Kao sto sam rekao ja imam Leadtek WinFast A170 pro th My VIVO.To je u GForce 4 MX460 sa 64 DDr-a,ali sam se jos kad sam nju kupio,lozio na Ti-4200 i to je bio Microstar G4Ti4200-VTD.Sad su izasle ove FX (zapala mi je za oko msi GF FX5600 VTDR-128Mb) i opet dilema sta uzeti i sta vredi tolike pare.Cena ima je "otprilike" ista mozda razlika nekih 20E (bila kad sam gleda).Sta vi mislite ako bi se islo na ove dve koji je bolji izbor?
Sto se tice ATI-ja,od pocetka mi nije ulivao nesto puno poverenja.Iako sam uvek znao da je najbolji,kad god bi mi palo na pamet da stavim Ati-ja u svoj komp bio bi u tripu kao da u Mecku stavljam Jugov deo.NEznam zasto?!Mozda zbog toga sto je kod nas dugo bio na trzistu GForce tj. NVidia.Jos su me plasili neki mamlazi,koji su pricali da kad kupis ATI-ja moras da se useres od skidanja kojekakvih peceva kako bi kartica lepo funkcionisala.
Sta vi mislite o ovome?

Jos jedan mamlaz

Pa, uopsteno uzevsi, sa kojim god (pc) racunarima da radi, covek mora da se usere od skidanja i instaliranja svakakvih patch-eva da bi mu taj racunar manje/vise korektno radio. To je priroda stvari - nesto kao pitanje licne higijene.

Sto se atija tice skoro ugradih burazeru jeftini ati 9200se, nisam primetio da je trebao neki patch - a covek se igra sve u 16(bit). Doduse, mislim da su drajveri problematicni za 98icu, pa mu kao drugi os (osim winxp) stavih wME.

@Camsy
Uzmi 4200 Msi sa 128mb

Nazad
Vrh Dno